• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Općina Ilijaš finansira uspostavu LAN mreže u SŠC “Nedžad Ibrišimović” Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Srijeda, 19 Svi 2021 11:15

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić je u srijedu, 19. maja 2021. godine sa pomoćnicom načelnika za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Sanjom Zagorac-Jozić posjetio JU Srednjoškolski centar “Nedžad Ibrišimović”, gdje su održali sastanak sa direktorom škole Amirom Džafom te potpisali Ugovor o finansiranju projekta umrežavanja kabineta (LAN mreža) u iznosu od 7.600 KM.

DSC 0658

Direktor škole Amir Džafo, upoznao je Općinskog načelnika sa radom i aktivnostima škole, ali i sa najčešćim problemima sa kojim se škola susreće tokom rada. Istakao je da će izgradnja LAN mreže poboljšati kvalitet internetskog saobraćaja, a posebno zbog uvođenja elektronskog dnevnika, koji treba da zaživi u srednjim školama od septembra sljedeće godine.

“Nadamo se da će projekat izgradnje školske LAN mreže biti prva faza konačnog rješenja problema sa internet konekcijom, koji bi se u potpunosti riješio kroz priključenje naše škole na mrežu optičkih kablova BH Telecoma. Trenutna situacija je takva da škola koristi usluge dva internet provajdera po najvećim mogućim brzinama ali po instalacijama koje su stara 60 godina. Optički kablovi trajno bi riješili problem sa internet konekcijom i smatramo da je stavljanje te mreže u funkciju od velikog značaja ne samo za školu nego i za grad općenito. Bolji pristup internetu kvalitetnije će nas povezati sa svijetom, a naša škola je ustanova koja nas redovno predstavlja unutar regiona i globalno”, rekao je direktor Džafo te se zahvalio Općinskom vijeću, načelniku i Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica za podršku.

DSC 0662

Načelnik Fazlić naglasio je da će Općina Ilijaš nastaviti podržavati aktivnosti i projekte škola koji za cilj imaju unaprijeđenje obrazovnog sistema, a sve u skladu sa svojim mogućnostima i nadležnostima.

“Naša djeca zaslužuju da imaju najkvalitetnije uslove za učenje, a mi ćemo se sa druge strane potruditi da im to i obezbijedimo jer ulaganje u obrazovanje je najisplativija i najbolja investicija", istakao je načelnik Fazlić te dodao da će Općina i u narednom periodu, a u skladu sa mogućnostima, nastaviti sa finansijskom podrškom ovoj školi.

 
Obavijest za građane: Najava pokazne vježbe Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Srijeda, 19 Svi 2021 08:18

U četvrtak, 20. maja 2021. godine u periodu od 13:30 do 15:00 sati u kompleksu HOLDINA u Podlugovima održat će se metodsko-pokazna vježba.

IMG 2689-550x367

Učesnici vježbe su Vatrogasna društva “Vogošća” i “Novo Sarajevo 1934”, Industrijska vatrogasna jedinica HOLDINA, Crveni križ općine Vogošća i Civilna zaštita Općine Ilijaš.

Ciljevi vježbe su:

1. Uvježbavanje radnog osoblja, vatrogasnih jedinica, ekipa prve pomoći i pripadnika policijskih agencija pri gašenju požara uz upotrebu raspoloživih sredstava;

2. Uvježbavanje zaposlenih za postupanje u kriznim situacijama, praktična primjena opreme za gašenje požara;

3. Praktična primjena i demonstriranje opreme i sredstava za gašenje požara, opreme za pružanje prve pomoći i sl.

Obavještavamo građane koji žive ili se zateknu u blizini mjesta izvođenja vježbe da mogu očekivati prisutnost većeg broja interventnih vozila pod svjetlosnom i zvučnom signalizacijom, a tokom provedbe vježbe koristit će se zvučni i vizualni efekti, kao što je efekt eksplozije, djelomična zadimljenost prostora vježbe i slično.

Građani nemaju razloga za zabrinutost jer će se vježba održati u kontrolisanim uvjetima i prostoru te ne postoji opasnost za slučajne prolaznike ili osobe koje žive u blizini.

 
Održan radni sastanak u cilju rješavanja problema u postupcima promjene namjene zemljišta Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Utorak, 18 Svi 2021 15:00

U kabinetu Općinskog načelnika, 18. maja 2021. godine održan je radni sastanak sa ministrom komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Enverom Hadžiahmetovićem i ministrom privrede Kantona Sarajevo Adnanom Delićem te direktorom Zavoda za planiranje razvoja Kantona Sarajevo Hamdijom Efendićem.

DSC 0724

Sastanku su prisustvovali i Pomoćnik direktora za detaljnu plansku dokumentaciju u Zavodu za planiranje razvoja KS Damir Lukić sa saradnicima, Pomoćnica načelnika u Službi za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Meliha Avdibegović sa saradnicima i Pomoćnica načelnika u Službi za imovinsko-pravne poslove, geodetske poslove i katastar Nizama Mališević.

U okviru radnog sastanaka razgovarano je o mogućnostima rješavanja problema u postupcima izrade provedbenih planova te promjene namjene poljoprivrednog i šumskog u građevinsko zemljište.

DSC 0727

Općinski načelnik Akif Fazlić istakao je važnost iznalaženja zajedničkih rješenja i definisanja procedura u cilju brzog, efikasnog i zakonskog rješavanja zahtjeva od strane investitora, a koji žele graditi u vanurbanim područjima općine Ilijaš.

 
U Ilijašu održana prva Akademija u povodu Dana šehida Ispis Email
Autor Autor   
Petak, 14 Svi 2021 19:13

Udruženje porodica šehida i poginulih općine Ilijaš upriličilo je online, prvu Akademiju povodom Dana šehida. Program je snimljen simbolično na centralnom spomen obilježju u Ilijašu, podignutom u čast 315 ilijaških šehida, i posvećena je upravo njima – šehidima Ilijaša i Bosne i Hercegovine, da bismo uzimali pouku i iznova, neprekidno crpili opomenu.

Akademija najava

Iz Udruženja ističu da je Akademija skromni ali važan doprinos kulturi sjećanja na najbolje bosanske sinove, na bosanske šehide i poginule borce.

Drugi dan Ramazanskog bajrama u BiH se obilježava kao Dan šehida. Naši šehidi, dajući živote za slobodu BiH, zadužili su nas da razvijamo i jačamo državu, a njih nikada ne zaboravimo.

Kada odete i budete u tišini pokraj nišana bosanskih šehida, sjetite se da nas obavezuju na slogu i zajedništvo. Moramo biti svjesni veličine njihove žrtve i ne dopusti da ona bude zaboravljena i obezvrijeđena.

U akademiji su učestvovali:

Učenje Jasina – ef. Nermin Bahtanović

Edina Džafo predsjednica OU PŠ i PB općine Ilijaš

Enes Durak – komandant 126.ilijaške brigade

Akif Fazlić – načelnik općine Ilijaš

Umjetnički dio

Mirza Mušija (recital)

Muhamed Bilinović (recital)

Hor Preporod Ilijaš (ilahija)

Tarik Omerhodžić (recital)

Razgovor sa majkom šehida Šehić Fatimom i Enisom Mešetović djetetom šehida

Voditelj akademije: Alma Omerović

VIDEO pogledajte na linku:Akademja povodom Dana šehida 2021.

 
Obilježen Dan šehida Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Petak, 14 Svi 2021 13:26

Delegacija Općine Ilijaš predvođena općinskim načelnikom Akifom Fazlićem i predsjedavajućom Općinskog vijeća Almom Omerović, obilaskom šehidskih mezarja obilježila je Dan šehida.

DSC 0894

Odlukom Rijaseta Islamske zajednice Bosne i Hercegovine od 23. januara 1995. godine, u BiH je drugi dan Ramazanskog bajrama proglašen Danom šehida, kao dan sjećanja na sve one koji su za vrijeme agresije dali živote braneći porodicu, čast, domovinu i vjeru. Taj dan se obilježava obilaskom šehidskih mezarja, posjetama šehidskim porodicama, učenjem hatme za sve šehide i podsjećanjem na njihovu žrtvu.

DSC 0923

Općina Ilijaš svake godine obilježavanje ovog značajnog datuma upriliči obilaskom Centralnog spomen obilježja u Ilijašu i šehidskih mezarja u Misoči, Starom Ilijašu, Lješevu, Crnoj Rijeci, Solakovićima,Solunu,  Brezi, Vlasenici, Zaklopači, Bratuncu i Potočarima, a u organizaciji Udruženja porodica šehida i poginulih boraca općine Ilijaš.

misoča

Općinski načelnik Akif Fazlić istakao je važnost obiilježavanja Dan šehida, kao dana sjećanja na sve one koji su se svojom hrabrošću i plemenitošću u odbrani Bosne i Hercegovine uzdigli do najsvjetlijih primjera boraca za pravdu, istinu i dostojanstvo.

„Jako je važno da ovaj dan obilježimo na dostojanstven način, da pošaljemo poruku svima nama, a naročito generacijama koje dolaze. Moramo biti svjesni da je period 1992. – 1995. bio jedan od najtežih perioda u historiji našeg naroda, gdje je iz skupštinskih klupa poručeno da će jedan narod nestati. Žrtvom naših šehida taj narod nije nestao. Šehidi su nam omogućili slobodu, šansu i perspektivu za budućnost i zbog toga se moramo sjećati njih i imati na umu da su nam ostavili u amanet da čuvamo i očuvamo našu državu Bosnu i Hercegovinu. To je najmanje što možemo, a i moramo učiniti. Mislim da je to poruka za sve nas - stalna borba na putu emancipacije i ljepše budućnosti svih građana Bosne i Hercegovine“, rekao je načelnik Fazlić.

srebrenica

Edina Genjac predsjednica Udruženja porodica šehida i poginulih boraca Općine Ilijaš kazala je da je ovo posebno emotivan dan za članove šehidskih porodica.

„Nama porodicama šehida svaki je dan, Dan Šehida jer se svakodnevno prisjećamo naših najmilijih koji su dali svoje živote za Bosnu i Hercegovinu. Međutim, drugi dan Bajrama je posebno emotivan za nas jer smo svjesni da se svi prisjećamo šehida, njihove žrtve i onoga što su oni dali za našu domovinu. Drago mi je da je ovaj dan medijski ispraćen, i da mogu govoriti o žrtvi naših šehida jer to je jedan od načina da čuvamo od zaborava ono što se dešavalo u periodu 1992. – 1995. godine. Treba da podsjećamo na to i opominjemo generacije kako se to nikada i nigdje ne bi ponovilo“, kazala je predsjednica Genjac.

DSC 0960

Na svim navedenim mezaristanima položeno je cvijeće i proučena Fatiha.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 Odluka o novčanim podsticajima u poljoprivrednoj proizvodnji na području općine Ilijaš za 2021. godinu
 
 
   
 

alt


alt


alt

alt

Javni poziv

Obavještavaju se građani i pravna lica da su na području Općine Ilijaš za katastarske općine Medojevići i Dragoradi pokrenute aktivnosti na pripremi podataka i izradi dokumentacije za sistemsku zamjenu /uspostavu zemljišne knjige po podacima novog katastarskog premjera.

 Pozivaju se sva fizička i pravna lica sa područja predmetnih katastarskih općina da ovlaštenom izvođaču omoguće pristup i dostave dokumentaciju potrebnu za ažuriranje evidencija o nekretninama u katastru i zemljišnoj knjizi, te na taj način registruju svoje nekretnine i upišu prva na nekretninama bez dodatnih troškova i plaćanja sudskih taksi.

 

 
alt
 
 
 
 
alt
 
 Z A K LJ U Č A K"
 
 
   
Nacrt Odluke o provođenju Regulacionog plana "Apartmansko naselje -Doci"
 
 
 
 
 Nacrt Regulacionog plana "Apartmansko naselje -Doci"
 
 

 
 Odluka o pristupanju izradi Regulaiconog plana "Apartmansko naselje Mrakovo II"
 
 
   
Izvod iz prostornog plana Kantona Sarajevo za period 2003-2023 za Lokalitet Regulacionog plana "Mrakovo II"
 
 

 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
IZMJENE I DOPUNE REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA '' PODLUGOVI II '' – ZA LOKALITET ''1a''
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 


 
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš - 2021

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2021.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas766
mod_vvisit_counterJuče1124
mod_vvisit_counterOva sedmica3128
mod_vvisit_counterOvaj mjesec38937