Previous Next

Harisa Mešetović i Hamza Kamenjaš još jednom najbolji sportisti općine Ilijaš

U kino sali JU "Kulturno-sportski centar i Radio Ilijaš" ovog četvrtka (29.02.2024.) održana je po 23. put Manifestacija izbora najboljeg sportiste i sportašice općine Ilijaš, kao dio programa Dana Općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH.

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić kazao je da je ova večer tradicionalno posvećena dodjeli priznanja najboljim sportašicama i sportistima općine Ilijaš koji su ostvarili pravo na sportske stipendije Općine Ilijaš kao i Izboru sportista godine, sportskih kolektiva, sportskih radnika općine Ilijaš, koji sport našeg grada pronose slavom, širom naše domovine i izvan njenih granica. Općina Ilijaš dodjeljuje priznanja i drugim kategorijama među kojima su: muški i ženski sportski kolektiv, muški i ženski mladi sportski kolektiv, najuspješniji kadet i kadetkinja, najuspješniji junior i juniorka i sportaš – invalid općine Ilijaš.

- Opredjeljenje lokalne vlasti, lokalnih politika je da snažno podržavamo mlade ljude, da sve više investiramo iz budžeta u programe koji definišu i razvoj sporta i obrazovanje i to je ono što me čini radosnim. Ilijaš sve više postiže dobrih sportskih rezultata i cilj nam je da i na ovaj način pronosimo jednu lijepu sliku o našem gradu, što doprinosi boljem i poželjnom imidžu naše općine.

Dobitnica priznanja “SPORTAŠICA OPĆINE ILIJAŠ za 2023. godinu” je Harisa Mešetović iz Stonoteniskog kluba “Hašim Spahić” Ilijaš sa osvojenih 2225 bodova. Stonim tenisom se bavi već 15 godina, počevši od svoje pete godine i broji niz postignuća i uspjeha. Njena stonoteniska karijera započela je u STK “Hašim Spahić” Ilijaš kod trenera Fikreta Fazlića, a nastavila se kod Dine Čustovića. Potom je bila dio tima STK “Aladža” Sarajevo gdje je osvojila Premijer Ligu i Kup Bosne i Hercegovine. Danas je igračica STK “Spin 2012” Sarajevo, koji se nalazi na vrhu tabele Premijer Lige BiH. Harisa je osvojila državno prvenstvo u različitim kategorijama, uključujući najmlađe kadetkinje do juniorki, te je državna seniorska prvakinja u parovima i državna seniorska viceprvakinja u singlu. Također je osvajačica drugog najvažnijeg turnira u BiH, TOP-a 8 Bosne i Hercegovine u kategorijama kadeta, juniora i seniora. Osvojila je prva mjesta na mnogobrojnim međunarodnim turnirima u BiH i regionu, te je proglašena za najbolju seniorku BiH 2022/2023 sezone. Standardni je Član reprezentacije BiH od kadetkinja do seniorki , te je učesnica Evropskih i Balkanskih prvenstava navedenih kategorija, gdje se ističe treće mjesto na Balkanskom prvenstvu sa juniorskom reprezentacijom BiH.

Dobitnik priznanja “SPORTISTA OPĆINE ILIJAŠ za 2023. godinu” je Hamza Kamenjaš iz Stonoteniskog kluba “Hašim Spahić” Ilijaš sa osvojenih 1150 bodova.
Hamza Kamenjaš je izabran za sportistu općine Ilijaš već treći put i kaže da je iza njega čudna sezona. Višegodišnji je član stonoteniskog kluba STK “HAŠIM SPAHIĆ”, kao i višegodišnji kadetski, juniorski i seniorski reprezentativac. U svojoj ne tako kratkoj karijeri osvojio je brojna odličja od kojih se svakako najviše izdvajaju titule državnog prvaka do 12, a kasnije i do 21 godinu, kao i državnog TOP-a 8 za juniore. Što se tiče reprezentativne karijere Hamza je do sada nastupio na tri Evropska i četiri Balkanska prvenstva.

- Za mene je bila čudna sezona, prelaz iz juniora u seniore, to dosta zna biti zahtjevno za sportiste, ali mogu reći da sam zadovoljan rezultatima. U ovoj godini nastupao sam na više međunarodnih open turnira i državnim prvenstvima U21 gdje sam osvojio treće mjesto iako sam branio titulu prvaka od prošle godine. Lijepo se boriti na terenu i osvojiti medalju, ali i ova kasnija priznanja puno znače, kao podsticaj, posebno za mlađe generacije, a svako priznanje od mog grada, meni je veliko, kazao je Hamza čestitavši Dan Općine Ilijaš i Dan nezavisnosti BiH.

“ŽENSKI SPORTSKI KOLEKTIV OPĆINE ILIJAŠ za 2023. godinu” je ženska seniorska ekipa Odbojkaškog kluba “Ilijaš”. Mirsad Kadrić iz ŽOK Ilijaš kaže da je četvrta godina zaredom da osvajaju nagradu za najbolju ekipu.

- Krunu svih naših rezultata zaokružili smo prošle godine dobivanjem plakete Općine Ilijaš i Općinskog vijeća što je najveća nagrada za jedan sportski kolektiv ikada. Ja sam ponosan na žensku seniorsku ekipu, koja je u zadnje četiri godine jednom bila prvak, a dva puta druga u Superligi. U ovom prvenstvu za dva boda nam bježi Novi Grad, zajedno s Vogošćom borimo se za titulu prvaka Lige i nadamo se da možda u play offu napravimo stepenicu više. Mi u sportu znamo da je teško zadržati kontinuitet pobjeda i velikih rezultata i četiri godine ovakvog uspjeha znači puno rada, truda, odricanja, možda i mijenjanja ekipa, a mi u ŽOK Ilijaš imamo sreću da u mlađim kategorijama imamo djevojčice koje se nametnu i zamijene one koje su dosad ostvarivale ove dobre rezultate, kazao je Kadrić uz čestitanje Dana reintegracije općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH.

Dobitnik priznanja “SPORTSKI TRENER OPĆINE ILIJAŠ za 2023. godinu” je Mirza Bektić iz Atletskog kluba Ilijaš. Priznanje “SPORTSKI RADNIK OPĆINE ILIJAŠ za 2023. godinu” dobio je Safet Mujkanović iz ŠKOLE FUDBALA FTS FUNino Academy INTERNATIONAL.

“ŽENSKI MLADI SPORTSKI KOLEKTIV OPĆINE ILIJAŠ za 2023. godinu” je ženska mlada pionirska ekipa Košarkaškog kluba “MLADOST”

“MUŠKI MLADI SPORTSKI KOLEKTIV OPĆINE ILIJAŠ za 2023. godinu” je “ŠKOLA FUDBALA TEMPO ILIJAŠ”. “MUŠKI SPORTSKI KOLEKTIV OPĆINE ILIJAŠ za 2023. godinu” je: Muška seniorska ekipa Košarkaškog kluba “MLADOST”.

“NAJUSPJEŠNIJA KADETKINJA OPĆINE ILIJAŠ za 2023. godinu” je Tajra Ahmetović iz Karate kluba „Rašid Buća“ Ilijaš sa osvojenih 4525 bodova.

“NAJUSPJEŠNIJI KADET OPĆINE ILIJAŠ za 2023 .godinu” je: Nasko Habibović iz Karate kluba “Rašid Buća” Ilijaš sa osvojenih 4975 bodova.

“NAJUSPJEŠNIJA JUNIORKA OPĆINE ILIJAŠ za 2023. godinu” je Saudina Jusić iz Karate kluba “Rašid Buća” Ilijaš sa osvojenih 2240 bodova. “NAJUSPJEŠNIJI JUNIOR OPĆINE ILIJAŠ za 2023.godinu” je: Nedim Herić iz Karate kluba “Rašid Buća” Ilijaš sa osvojenih 2215 bodova.

“SPORTAŠ-INVALID OPĆINE ILIJAŠ za 2023.godinu” je Fuad Ramić iz Udruženja sportsko invalidsko društvo Ilijaš “SID 126”

Učenici, odnosno studenti, sportisti koji su postigli zapažene rezultate kako na domaćim tako i međunarodnim takmičenjima, a čiji rad, trud i zalaganje je Općina Ilijaš prepoznala i nagradila stipendijama su Emina Omanović, Tajra Ahmetović, Abdullah Fazlić, Nasko Habibović, Harisa Mešetović i Ajna Softić.

Specijalna priznanja općine Ilijaš za 2023. godinu dobili su Miralem Ćatović, Hajrudin Vatreš, Ensar Smailović, Armin Pjevo i Emin Bučuk.

Večer izbora najboljih sportista svojim su nastupom i ove godine uljepšali članovi KUD Ilijaš.

Previous Next

Svečanom sjednicom u Ilijašu obilježen Dan Općine Ilijaš i Dan nezavisnosti BiH

Nizom aktivnosti u organizaciji Općine Ilijaš obilježavaju se dva značajna datuma: 29. februar – Dan Općine Ilijaš i 1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

U kino sali KSC-a Ilijaš upriličena je Svečana sjednica Općinskog vijeća Ilijaš kojom su građani obilježili 28. godišnjicu reintegracije općine Ilijaš i 32. godinu od nezavisnosti naše domovine. Prije Svečane sjednice delegacije su položile cvijeće na centralnom spomen obilježju šehidima i poginulim borcima kod Srednjoškolskog centra "Nedžad Ibrišimović".

Predsjedavajuća OV Ilijaš Alma Mešić istaknula je da je razvoj i urbanog i ruralnog dijela Ilijaša posebno vidljiv u posljednjih desetak godina, zahvaljujući radu načelnika Općine Ilijaš Akifa Fazlića, kao i zajedničkom radu Općinskog vijeća na podršci važnim projektima, te ukazala na značaj datuma koje u ova dana obilježavamo.

– Dozvolite mi da posebno poselamim predstavnike i pripadnike boračkih organizacija čiji su članovi porodica dali neizmjeran doprinos pa i ono najvrjednije, svoje živote, da bismo mi danas bili slobodni i nezavisni. Građanima općine Ilijaš, BiH, onima koji su u dijaspori ali čuvaju snažnu vezu sa svojom općinom i državom čestitam Dan reintegracije općine Ilijaš i Dan nezavisnosti BiH. Ilijaš je vrlo uspješna lokalna zajednica. To pokazuju svi ekonomski, infrastrukturni i društveni parametri. Kako se voli i poštuje općina Ilijaš i BiH, najbolje smo dokazali djelima. Danas slobodno možemo reći da je Ilijaš simbol uspješne obnove i izgradnje. Čestitke upućujem i onima koji će danas dobiti Plakete Općine Ilijaš, jer su bezuslovno doprinijeli razvoju općine, pozitivnom imidžu i unaprijeđenju različitih oblasti. Obilježavamo i nama posebno važan Dan nezavisnosti – 32. godišnjicu. Tadašnje generacije patriota, na čelu sa rahmetli predsjednikom Alijom Izetbegovićem, u historiju ove zemlje ugravirale su časne i slavne pobjede, onu najvažniju, da smo nezavisna i suverena država. Nakon toga nastupila je strašna agresija koja je kulminirala genocidom. Onima koji su preživjeli kao gazije i heroji želim iskazati zahvalnost za sve učinjeno. A onima koji danas upravljaju institucijama nezavisne države Bosne i Hercegovine da cijene žrtvu onih koji nisu danas sa nama, a koji su ugradili svoje živote u temelje jedine nam domovine, da ne zaborave članove njihovih porodica i čuvaju njihovo dostojanstvo, navela je Mešić.

U poslijeratnom periodu Ilijaš, kao i većina drugih bh. lokalnih zajednica, našla se u izuzetno teškoj situaciji i to ne samo u smislu lošeg privrednog stanja, već i velikog broja raseljenih lica, uništene ili dotrajale društvene i saobraćajne infrastrukture. Ovakvo stanje zahtijevalo je reorganizaciju, obnovu i ponovnu uspostavu gotovo svih segmenata društvenog života, od zdravstvenog socijalnog i obrazovnog sistema, preko obnove saobraćajne i društvene infrastrukture do stvaranja elementarnih preduslova za razvoj poduzetništva.

Uslovi danas, uporedo sa poslijeratnim periodom uveliko su različiti. Danas imamo potpuno vidan ekonomski, društveni, kulturno-sportski, obrazovni i zdravstveni napredak.

- Za nas Ilijašane ovo je zaista poseban dan, Dan reintegracije općine a koji je simbolično datumski povezan sa Danom nezavisnosti BiH. Prije tačno 28 godina počeli smo povratak u naš grad svjesni teškog iskustva kroz koje smo prošli u izgnanstvu, zahvalni svima onima koji su nas primili i pomogli u tim teškim trenutcima i ponosni da smo dali veliki doprinos odbrani zemlje. Hvala borcima , pripadnicima 126. Ilijaške brigade i drugih jednica oružanih snaga BiH na časnoj i hrabroj borbi i počast svim našim šehidima i poginulim borcima. Naš povratk i obnova domova trajao je jako dugo ali je otvorio širom vrata i svima onima koji su ovdje potražili utočište , svoj novi dom nakon progona i preživjelog genocida. Sav taj dugi period, sve te godine zapravo su značile našu zajedničku borbu i pobjedu , pobjedu života nad smrću, nade nad očajem, pravde nad zločinom, sloge nad podjelama i izgradnje nad destrukcijom . O tome šta smo uradili u proteklom periodu najbolje svjedoči današnja infrastrukturna, ekonomska i društvena slika Ilijaša. U ekonomskom smislu naša općina zabilježila je snažan rast i svrstala se među 16 najrazvijenijih općina u FBiH kao i među 10 općina sa najvećim izvozom. Na referedumu smo se opredjelili za suverenu, međunarodno priznatu cjelovitu državu ravnopravnih naroda i građana koji u njoj žive. Ovakvu odluku morali smo braniti životima naših najboljih sinova svjesni da sloboda i država nemaju svoju cijenu. Zato danas ne dozvolimo da našoj djeci i budućim pokoljenjima bilo ko ugrožava ovo najveće postignuće u historiji naroda i građana naše domovine. Suverena međunarodno priznata i cjelovita BiH je jedina garancija naše opstojnosti i potpuno izvjesne budućnosti. Zbog toga u svakom našem djelovanju država mora biti iznad svega , iznad svakog drugog interesa i cilja ili eventualno neke druge vizije ove države.

Ovo jeste veliki izazov, najveći izazov svake generacije, pa tako i današnje. Danas nam treba puno razboritog razmišljanja i duhovnog oblikovanja, predanog rada, znanja, upornosti, strpljenja, patriotizma i međusobnog povjerenja. Ovaj grad i ova općina je pokazala da se na temelju ovakvih principa mogu postići i postizati značajni rezultati a koji su u najboljem interesu jačanja naše države. Na kraju učinimo i činimo sve da izbor ljudi koji žive na ovim prostorima bude država BiH koja će im garantovati sigurnost i sretnu i prosperitetnu budućnost. U to ime svima Vama čestitam ovaj veliki dan - Dan nezavisnosti BiH, a svojim Ilijašankama i Ilijašanima sretan Dan Općine Ilijaš, naglasio je, između ostalog, Fazlić.

Tradicionalno su na Svečanoj sjednici dodijeljene plakete Općine Ilijaš za one koji su u proteklom periodu dali poseban doprinos u razvoju lokalne zajednice, a za 2023. godinu to su: Merima Osmanović, Esad Šehić, Amir Džafo, te Hor Preporod Ilijaš. U ime dobitnika plakete prisutnima se obratila Merima osmanović, koja je čestitala dobitnicima, kazavši da je sretna i ponosna što je realizirala uz podršku kolega važne projekte za lokalnu zajednicu te da se nada da će putem daljeg razvoja i uspjeha nastaviti i mlađe generacije.

Previous Next

Veliki jubilej u OŠ”Stari Ilijaš”: Deset godina uspješnog rada

Osnovna škola "Stari Ilijaš" danas proslavlja svoj ljubilarni 10. rođendan. Tokom svih ovih godina realizovali su niz značajnih projekata, učenici su svoju školu na najbolji način predstavljali na općinskim, kantonalnim, ali i državnim takmičenjima.

"U ovom kratkom periodu naša škola je iznjedrila mnoge đake koji su nastavili koračati svojim životnim putevima, prvenstveno kao dobri ljudi i uvijek se ponosimo njima. Iza nas su mnogi rezultati sa takmičenja iz raznih oblasti, koja ne bi mogli postići bez ulaganja i truda nastavnika koji odgovoran i zahtjevan posao obavljaju časno i stručno, koji se svakodnevno usavršavaju prateći savremene tokove u nastavi. Ponosni smo i na učenike i nastavnike naše škole. Iz godine u godinu trudimo se, u skladu sa finansijskim mogućnostima, da obezbijedimo što bolje uvjete za rad učenicima i zaposlenicima", kazao jedirektor OŠ "Stari Ilijaš" Adem Alić.

Napominje da će u dalje pažljivo birati prioritete i stvarati ugodno okruženje, jer za uspjeh je najvažnija pozitivna klima među zaposlenicima i učenicima.

"Dan škole je prilika kada se vrednuju postignuća i uspjesi, pa ću izdvojiti nekoliko aktivnosti u ovih proteklih 10 godina: samo otvorenje škole, otvaranje stomatološke ambulante, izgradnja lifta, energetska efikasnost u PŠ Bioča, Malešići i Misoča. EU Projekat Erasmus+ "Humor u nastavi" i "Jačajmo samopouzdanje kod učenika u osnovnoj školi"", rekao je Alić, te svim građanima BiH čestitao Dan nezavisnosti, građanima općine Ilijaš Dan Općine, te svim učenicima, njihovim roditeljima i uposlenicima škole čestitao Dan škole.

Sanja Zagorac – Jozić, pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica čestitala je jubilej školi i uspješan rad tokom ovih godina.

"Općina Ilijaš je pored Ministarstva za odgoj obrazovanja KS jedan od najvažnijih partnera ove škole. Zajedno smo gradili i opremali ovu školu kao i područne škole u Bioči, Malešićima i Misoči. Trudili smo se da stvaramo ljepši ambijent i bolje uslove za boravak i rad učenika i uposlenika kako bi zajedničkim radom ostvarili bolje ishode u odgoju i učenju", poručila je Zagorac – Jozić.

Također, najavila je i realizaciju novih projekata u 2024. godini. Najveći projekat čija realizacija treba da otpočne u narednih mjesec dana jeste projekat izgradnja sportske plohe i uređenja dvorišta područne škole Bioča. Sredstva za realizaciju ovog projekta su najvećim dijelom obezbijeđena iz Budžeta Općine Ilijaš uz malu participaciju UNDP-a BiH. Realizacijom ovog projekta dobit će se prvi uređeni sportski projekat na području Bioče.

Uručne su i zahvalnice za uspješnu saradnju i doprinos u razvoju OŠ "Stari Ilijaš" Mahiru Deviću, Almi Salketić, BZK "Preporod" Ilijaš, Policijskoj upravi Ilijaš i Centrotransu Ilijaš.

Kao i svake godine učenici su se podrudili i pripremili odličan program. Na svečanoj priredbi još jednom je istaknut značaj ovoga datuma za nezavisnu i suverenu državu Bosnu i Hercegovinu. Ovome događaju su prisustvovali predstavnici političkog i društvenog života Općine Ilijaš, te brojni građani.

Previous Next

Položeno cvijeće na šehidskom mezarju i katoličkom groblju u Brezi u povodu Dana Općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH

Polaganjem cvijeća na šehidskom mezarju i katoličkom groblju u Brezi počelo je obilježavanje Dana Općine Ilijaš i Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Cvijeće su položili delegacija Općine Ilijaš na čelu sa načelnikom Općine Ilijaš Akifom Fazlićem i članovima dopredsjedavajućim Općinskog vijeća Ilijaš Akifom Bešlijom, sekretarkom Općinskog vijeća Ilijaš Ildom Kahriman i pomoćnicima načelnika Nizamom Mališević i Nijazom Spahićem.

Cvijeće su položili i Koordinacija boračkih udruženja općine Ilijaš, OO SDA Ilijaš, OO NIP Ilijaš, OO SDP Ilijaš i OO DF.

U dva šehidska mezarja ukopano je 128 šehida općine Ilijaš, a na katoličkom groblju tri poginula borca općine Ilijaš pripadnika 126. Ilijaške brigade.

Previous Next

Svečana dodjela Ugovora o stipendiranju za 377 učenika i studenta

U okviru programa Dana Općine Ilijaš i Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u kino sali JU "Kulturno - sportski centar i Radio Ilijaš" održana je svečana dodjela 377 Ugovora o stipendiranju i to za 226 učenika i 151 studenta.

Jedan od prioriteta Općine Ilijaš jeste ulaganje u obrazovanje i mlade ljude. Općina Ilijaš ulaže velike napore da osigura najbolje i najkvalitetnije uslove za školovanje, edukaciju i usavršavanje učenika i studenata. Pored stipendija za učenike i učenice srednjih škola, studente i studentica na prvom i drugom ciklusu, učenike i studente u kojima se školuje troje ili više djece, Općina Ilijaš objezbjeđuje i stipendije za studente III ciklusa studija – doktorskog studija, kao i sredstva za mobilnost mladih. Razvoj potencijala mladih jedan je prioriteta Općine Ilijaš i upravo zbog toga je Općina Ilijaš dobila nagradu kao Lider u razvoju potencijala mladih u Bosni i Hercegovini.

"Ovo je najljepši način da obilježimo značajne datume. Općina Ilijaš je osigurala i stipendije za treći ciklus studija. Ugovori premašuju vrijednost od 420.000 KM i osigurani su Budžetom Općine Ilijaš. Posebno mi je drago što nagrađujemo naše učenike i studente koji su postigli zavidne rezultate. Fond tih nagrada je preko 7.000 KM," rekao je načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić.

Osmanović Zukić Emira, dobitnica Zlatne značke Univerziteta u Sarajevu za najbolju studenticu prvog ciklusa studija Fakulteta zdravstvenih studija Univerziteta u Sarajevu, nada se da će Općina Ilijaš i dalje biti partner mladima u ostvarenju svojih ciljeva. "Mladima je potrebna podrška cjelokupnog društva, zahvaljuljem se Općini Ilijaš i načelniku što su prepoznali važnost ovakve podrške. Mladima bih poručila da se ne boje sanjati o velikim stvarima i da se posvete učenju", poručila je Emira.

Posebne nagrade i priznanja dodijeljena su izuzetno nadarenim učenicima i studentima i to: Pušina Amri dobitnici Zlatne značke Univerziteta u Sarajevu za najboljeg studenta integriranog studijskog programa I i II ciklusa studija Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu; Džafo Amini dobitnici Zlatne značke Univerziteta u Sarajevu za jednu od najboljih studentica prvog i drugog ciklusa studija na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu; Osmanović Zukić Emiri dobitnici Zlatne značke Univerziteta u Sarajevu za najbolju studenticu prvog ciklusa studija Fakulteta zdravstvenih studija Univerziteta u Sarajevu.

Izvrstan uspjeh ostvarili su i učenici Srednjoškolskog centra "Nedžad Ibrišimović" Pušina Emina, Ahmić Amina, Mešetović Šaćir i Pašović Sendin.
Dobitnici priznanja "Najizvrsniji učenik" u osnovim školama na području općine Ilijaš su Bajramović Belma, Abaz Amra, Dević Sara i Krdžić Ajla.

Posebna priznanja i nagrade, dodjeljene su vrijednim učenicima, koji su Općinu Ilijaš uspješno predstavljali i na svjetskim olimpijadama. Hodžić Sukejna, učenica četvrtog razreda Prve bošnjačke gimnazije u Sarajevu učestovala je na Internacionalnoj STEM olimpijadi u Francuskoj i osvojila ekipnu zlatnu medalju (kategorija: Do it yourself), srebrnu medalju (kategorija: nauka) i počasnu medalju iz matematike. Hadžić Amer, učenik četvrtog razreda Srednjoškolskog centra "Nedžad Ibrišimović" Ilijaš učeštovao je prestižnoj internacionalnoj olimpijadi iz geografije u Indoneziji.

Studenti koji su u prethodnoj akademskoj godini ostvarili prosjek ocjena preko 9,00 i kojima su dodjeljeni Ugovori o stipendiranju su: Hodžurda Lamija, Krdžić Atif, Jozić Ivona, Hrvat Selma, Sezer Zejneb, Ademović Alma, Mamela Melisa, Alić Rijada, Ibrišimović Nafija, Abdukić Lejla, Durmić Nejra, Mihaljević Fatima, Fazlić Amar, Hajdarević Azur, Osmanović Zukić Emira, Mašić Farah, Džebo Selma, Đonlagić Hasanović Amina, Fejzić Mia, Hasečić Nejra, Dervišević Amina, Fazlić Emela, Bešlija Selma, Hodžić Nejra i Hercegovac Selma.

Učenici koji su ostvarili zapažene rezultate u takmičenjima iz nastavnih predmeta također su dobili pohvale i nagrade, a oni su: Mešić Adnan, Omerović Benjamin, Jozić Ines, Matoruga Merjem, Fazlić Emir, Krdžić Ajla, Omanović Emina, Smajlović Kadrija, Bulbul Merjema, Bulbul Ajna, Ajdin Adem, Hasić Benjamin, Hasanspahić Harun, Demirović Amila, Kučanin Ema, Hadžić Amer, Hadžić Adnan, Jusić Adisa, Kadrić Ajdin, Omanović Faris i Bulbulušić Enis.

Također, za izvanredne uspjehe učenika i studenata koje su ostvarili na takmičenjima u oblasti muzike dodijeljene su pohvale i to za: Krdžić Atif, Čutura Emin, Bajraktarević Husejn, Mešanović Ramiz, Jelaković Eldin, Mehović Ajnur, Halilović Nedim, Duraković Nedžla, Šerak Nur, Hasanpahić Adnan, Hadžić Amna, Gljiva Ajdin, Velić Fatima, Masnopita Iman, Marukić Ilma, Tatar Midha, Hodžić Tarik, Masnopita Una i Hodžić Sara.

U revijalom dijelu nastupali su Ramiz Mešetović sa kompozicijom Tarantella, autora Giulianni i Amna Hadžić sa kompozicijom EVOCACION, autora J.L. Merlin.

Previous Next

Održano općinsko takmičenje iz matematike

U prostorijama JU OŠ "Stari Ilijaš" održano je općinsko takmičenje iz matematike za 52 učenika VI, VII, VIII i IX razreda iz pet osnovnih škola sa područja općine Ilijaš. Takmičare i takmičarke je pozdravila i upoznala ih sa propozicijama takmičenja stručna savjetnica za pitanje mladih, obrazovanje i NVO sektor u Općini Ilijaš Enisa Mešetović. Potom su se obratili predstavnik JU Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo Semir Salihović i direktor OŠ “Stari Ilijaš” Adem Alić.

U kategoriji šestih razreda prvo mjesto je osvojio učenik OŠ "Stari Ilijaš" Rijad Hasečić, drugo mjesto učenik OŠ "Stari Ilijaš" Ahmed Vrabac i treće mjesto učenik OŠ "Hašim Spahić" Nur Šerak. U kategoriji sedmih razreda učenica OŠ "Podlugovi" Sajra Smajlović osvojila je prvo mjesto, učenica OŠ "Hašim Spahić" Merjema Rožajac drugo mjesto i Nejla Ibišević iz OŠ "Podlugovi" treće mjesto. Učenik osmog razreda OŠ "Stari Ilijaš" Amer Pelto zauzeo je prvo mjesto, drugo mjesto osvojio je učenik OŠ "Hašim Spahić" Asad Alihodžić, te treće mjesto učenica OŠ "Podlugovi" Namira Jugović. Kada su u pitanju učenici devetih razreda najuspješnija je bila Ajla Krdžić iz OŠ "Podlugovi", potom učenica Amina Rožajac iz OŠ "Hašim Spahić" i treće mjesto učenica Sumea Ćosić iz OŠ "Hašim Spahić".

Općina Ilijaš je učenicima takmičarima osigurala užinu i osvježenje, te nagrade koje će biti uručene na zajedničkoj svečanoj dodjeli po završetku takmičenja iz svih oblasti. Takmičenja se održavaju u svim općinama KS u isto vrijeme.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba