Previous Next

Sastanak općinskog načelnika i direktora OŠ "Hašim Spahić": Potpisan ugovor vrijedan 15.000 KM

Općinski načelnik Akif Fazlić održao je radni sastanak sa direktorom OŠ "Hašim Spahić" Nihadom Salkićem. Sastanku je prisustvovala i pomoćnica načelnika u službi za društevne djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Sanja Zagorac – Jozić.

Sastanak je održan u cilju potpisivanja Odluke o odobravanju finansijkih sredstava u iznosu od 15.000 KM. Riječ je o sredstvima koja će biti doznačena za sufiansiranje projekata u 2022. godini i to za nabavku računarske opreme u svrhu opremanja kabineta u iznosu od 4.536,04 KM, nabavku zebra zavjesa za kabinet informatike i muzičke kulture u iznosu od 1.597,05 KM, nabavku pancerica za učenike (školu skijanja) u iznosu od 1.922,90 KM te demontažu postojeće i montažu nove podne površine u kabinetu biologije u iznosu od 6.782,43 KM.

Pomoćnica načelnika Sanja Zagorac – Jozić je kazala da je trajno opredjeljenje Općine Ilijaš podrška malim projektima u školama.

"Općinski načelnik i Općinsko vijeće je prepoznalo da je potrebna podrška pri realizaciji malih projekata u školama. Sredstva će zaista biti iskorištena za prave namjene. Posebno mi je zadovljstvo da su pored aplikacije na budžet Općine Ilijaš škole uvele jednu novu praksu da apliciraju na javne pozive viših nivoa vlasti. Zadovoljstvo mi je što su OŠ "Hašim Spahić" i OŠ "Srednje" prošle prvi krug kvalifikacija kod Federalnog ministarstva za izbjegla i raseljena lica i evo ulaze u drugi krug ocjena te se nadmao da će kandidovani projekti biti odobreni", kazala je Zagorac – Jozić.

Općinski načelnik još jednom je istaknuo važnost ulaganja u obrazovanje te pružanje podrške u stvaranju što boljih uslova za rad i nastavu. “I ove godine Općine Ilijaš izdvojit će finansijska sredstva za projekte u Osnovnoj školi "Hašim Spahić", kao vid podrške u poboljšanju uslova za kvalitetan odgojno – obrazovni proces. Iako obrazovne institucije nisu u direktnoj nadležnosti lokalne zajednice, naš cilj jest dobrobit naše djece i prosvjetnih radnika. Vjerujemo da ćemo uspješnu saradnju sa menadžmentom ove škole nastaviti i kroz realizaciju nadlazećih projekata”, rekao je Fazlić.

Direktor Salkić je pohvalio nastavak kontinuirane saradnje i podršku koju Općina Ilijaš pruža OŠ "Hašim Spahić".

"Koristim priliku da se zahvalim načelniku i Općinskom vijeću Ilijaš što su prepoznali značaj ulaganja u obrazovanje jer je obrazovanje naša budućnost. Zadovoljan sam kontinuiranom saradnjom. Naša škola je također aplicirala na projekte viših nivoa vlasti. Trenutno smo kandidovali tri projekta kod Federalnog ministarstva za izbjeglice i raseljena lica i prošli prvi krug. Prvi projekat je opremanje senzorne sobe za inkluzivnu nastavu, drugi projekat podrazumijeva opremanje kabineta hemije i treći opremanje kabineta fizike", rekao je direktor Salkić.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba