• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
U toku sanacija puta Moševići - Staro Selo Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Srijeda, 26 Svi 2021 06:50

Počeli su radovi na sanaciji i rekonstrukciji lokalnog makadamskog puta Moševići – Staro Selo u Mjesnoj zajednici Srednje. Ukupna vrijednost projekta iznosi 14.900 KM, a finansijska sredstva obezbjedila je Općina Ilijaš.

Moševići

U okviru sanacije izvršit će se izravnavanje i rekonstrucija nakritičnijih oštećenja na putu, iskop kanala te postavljanje kanalica.

Izvođač radova je firma “Halilović” d.o.o. Ilijaš.

 
Obilježena godišnjica sjećanja na 61 šehida MZ Dragoradi i Trećeg bataljona 126. Ilijaške brigade Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Utorak, 25 Svi 2021 13:33

Godišnjica obilježavanja “Slamanje neprijateljske ofanzive u širem rejonu Kruševa”, obilježena je danas kod Spomen obilježja šehidima MZ Dragoradi i III bataljona 126.bbr Ilijaš intoniranjem himne BiH, učenjem Jasina i Fatihe šehidima i polaganjem cvijeća prisutnih delegacija, među kojim je bila i delegacija Općine Ilijaš.

spomen1tekst-1

Ova godišnjica uvršena je u kalendar obilježavanja značajnih datuma, a prošle godine na Dan šehida obilježena je prvi put.

"Na ovom mjestu, Durića raskršću u maju 1992. godine donosili smo značajne odluke za MZ Dragoradi i okolna sela: Sudiće, Četojeviće, Podlipnik, Vukniće i Lipnik do Šića i desno do MZ Gajevi. MZ Dragoradi bila je u okruženju sa dvije strane od sela Ajdanovići i sa druge strane od Sokoca i Romanije. Ovdje je počela komanda Trećeg bataljona i udruživanje odreda Dragoradi i Gajevi u Treći bataljon 126. Ilijaške brigade. Taj bataljon imao je značajnu ulogu u odbrani naše domovine, na olovskom ratištu, Crnoriječkom ratištu, Nabožiću, odlazak dobrovoljaca u Misoču, Gradačac, Krajinu. Svu zonu odgovornosti olovskog ratišta smo prošli, kroz bataljon komandanta Bole, plato Kruševa. U Solunu su ukupana 34 šehida, ostala u Brezi i drugim mezarjima, na ovom spomeniku je 61 ime naših šehida koji su dali živote u jedinicama 126. Ilijaške brigade, Prve slavne, Druge viteške Safeta Zajke, 11. slavne Envera Šehovića i Jedinice za specijalne namjene Dragana Vikića", kazao je organizator obilježavanja Nijaz Medić.

nijaztekst-1

Glavni cilj ovog obilježavanja je prenošenje istine o važnim dešavanjima iz Odbrambeno-oslobodilačkog rata mlađim naraštajima, kako bi uzeli pouku, cijenili domovinu i žrtvu za nju podnesenu, te je njegovali, razvijali i čuvali. Stoga su se ,nakon himne Bosne i Hercegovine, čule riječi rahmetli predsjednika RBiH Alije Izetbegovića: “Velikim Bogom se kunemo da robovi biti nećemo!”, poručili su organizatori.

 
Općina Ilijaš dio projekta “Sarajevo Outdoor City“ Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Ponedjeljak, 24 Svi 2021 13:41

Općinski načelnik Akif Fazlić, 24. maja 2021. godine održao je sastanak sa predstavnicima projektnog tima “Sarajevo Outdoor City“ Edinom Alićem, Midhatom Bećarom i Edinom Zuhrićem, koji je za cilj imao uspostavljanje saradnje u procesu realizacije istoimenog projekta. Sastanku su prisustovali i Pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Sanja Zagorac-Jozić i predsjednik Planinarskog društva “Bijambare” Mirsad Kustura.

DSC 0732

Projekat "Sarajevo Outdoor City" se implementira u periodu od juna 2020. godine do novembra 2021. godine, a provodi ga projektni tim koji čine Lupon Ventures d.o.o. Sarajevo, Udruženje brdskih biciklista – MTBA iz Sarajeva, Udruženje za internet promociju biznisa i turizma ‘e-Mreža’ iz Sarajeva, Klub ekstremnih sportova ‘No Comment’ iz Sarajeva i Ski klub Bjelašnica. Općina Ilijaš jedna je od četiri općine sa područja Kantona Sarajevo koja je uključena u realizaciju projekta te je prepoznata kao potencijal u razvoju turizma na otvorenom.

Cilj projekt je unaprijediti promociju i omogućiti bolju održivost turističkih potencijala prirodnog okruženja Kantona Sarajevo. Ukupna vrijednost projekta veća je od 472.000 KM, od čega je Evropska unija kroz projekat EU4Business osigurala bespovratna sredstava u iznosu većem od 378.000 KM.

DSC 0738

Predstavnici projektnog tima istakli su da će u narednom periodu napraviti inventuru turističke infrastrukture na području općine Ilijaš, izvršiti popis svih biciklističkih i planianrskih staza, potencijalih i postojećih penjališta, kao i markiranje istih. Također, planirano je i postavljanje penjališta u kanjonu rijeke Misoče.

Tokom sastanka posebno se govorilo o kanjonu rijeke Misoče, kao lokaciji koja ima najveće mogućnosti za razvoj outdoor turizma.

Općinski načelnik Akif Fazlić iskazao je podršku i opredjeljnost Općine Ilijaš u realizaciji ovog projekta kao i spremnost potpisivanja Sporazuma o saradnji na realizaciji “Modela sistemskog razvoja i upravljanja te korištenja turističkih potencijala, turističke destinacije na otvorenom Kantona Sarajevo”.

 
Završeni radovi na probijanju nove trase puta Podrola -Velike šume u MZ Srednje Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Ponedjeljak, 24 Svi 2021 11:53

U Mjesnoj zajednici Srednje završeni su radovi na probijanju nove trase puta na dionici Podrola – Velike šume u dužini od 500 metara. Izvršeni su radovi na iskopu kanala i postavljanju propusta za odvodnju vode te nasipanje tampona.

Podrole

Posebnu zahvalnost mještani koji koriste ovaj put uputili su Općini Ilijaš i Općinskom načelniku Akifu Fazlić.

Izvođač radova bila je firma Halilović d.o.o Ilijaš, a sredstva za realizaciju obezbjedila je Općina Ilijaš.

 
Zaključen Sporazum o realizaciji projekata vodosnabdijevanja i odvodnje otpadnih voda Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Ponedjeljak, 24 Svi 2021 11:02

Ministartstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, Općina Ilijaš i Zavod za izgradnju Kantona Sarajevu su u petak, 21. maja 2021. godine zaključili Sporazum o zajedničkom učešću u realizaciji projekata vodosnabdijevanja i odvodnje otpadnih voda iz Budžeta Kantona Sarajevo za 2021. godinu iz namjenskih sredstava – vodnih naknada na području Općine Ilijaš.

Ovom Sporazumu je prethodio javni poziv Ministarstva na koji je aplicirala Općina Ilijaš te iz Budžeta Općine Ilijaš za 2021. godinu obezbjeđen dio sredstava u iznosu od 130.000,00 KM dok je iz Budžeta Kantona Sarajevo za realizaciju projekata obezbjeđeno 750.000,00 KM.

Sporazum privredaSporazumom se regulišu prava i obaveze sa ciljem realizacije odobrenih projekata i to:

- Izvođenje radova na izgradnji fekalne i oborinske kanalizacione mreže u okviru projekta rekonstrukcije dionice saobraćajnice na prostoru RP “Alića Gaj” u dužini 155m;

- Izvođenje radova na izgradnji fekalne i oborinske kanalizacione mreže u okviru projekta rekonstrukcije saobraćajnice “Polomska-Vratuša” u dužini 400m;

- Izvođenje radova na izgradnji fekalne kanalizacione mreže u okviru rekosntrukcije regionalno puta R-445, dionica pružni prijelaz Alića Han – most Gnionica u dužini 440m;

- Povećanje kapaciteta pitke vode u vodovodnom sistemu MZ Kamenica sa izvorišta “Jazić”;

- Zamjena mjerača protoka vode na lokalnim vodovodima (Srednje, Čevljanovići, Dragoradi, Nišići i Crna Rijeka) i

- Izgradnja filterskog potrojenja “Zajezine” - vodovodni sistem MZ Kamenica.

Pored obezbjeđenja dijela finansijskih sredstava, obaveze Općine Ilijaš su da pribavi potrebne dozvole za izvođenje radova i riješi imovinsko-pravne odnose na planiranim trasama projekta, provede postupke javnih nabavki i izvrši izbor najpovoljnijh izviđača u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine.

Sporazumima je predviđeno i da stručno-tehnički nadzor nad izvođenjem radova u okviru svih ovih projekata provodi Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 Odluka o novčanim podsticajima u poljoprivrednoj proizvodnji na području općine Ilijaš za 2021. godinu
 
 
   
 

alt


alt


alt

alt

Javni poziv

Obavještavaju se građani i pravna lica da su na području Općine Ilijaš za katastarske općine Medojevići i Dragoradi pokrenute aktivnosti na pripremi podataka i izradi dokumentacije za sistemsku zamjenu /uspostavu zemljišne knjige po podacima novog katastarskog premjera.

 Pozivaju se sva fizička i pravna lica sa područja predmetnih katastarskih općina da ovlaštenom izvođaču omoguće pristup i dostave dokumentaciju potrebnu za ažuriranje evidencija o nekretninama u katastru i zemljišnoj knjizi, te na taj način registruju svoje nekretnine i upišu prva na nekretninama bez dodatnih troškova i plaćanja sudskih taksi.

 

 
alt
 
 
 
 
alt
 
 Z A K LJ U Č A K"
 
 
   
Nacrt Odluke o provođenju Regulacionog plana "Apartmansko naselje -Doci"
 
 
 
 
 Nacrt Regulacionog plana "Apartmansko naselje -Doci"
 
 

 
 Odluka o pristupanju izradi Regulaiconog plana "Apartmansko naselje Mrakovo II"
 
 
   
Izvod iz prostornog plana Kantona Sarajevo za period 2003-2023 za Lokalitet Regulacionog plana "Mrakovo II"
 
 

 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
IZMJENE I DOPUNE REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA '' PODLUGOVI II '' – ZA LOKALITET ''1a''
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 


 
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš - 2021

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2021.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas804
mod_vvisit_counterJuče1124
mod_vvisit_counterOva sedmica3166
mod_vvisit_counterOvaj mjesec38975