• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Pripreme za organizovanje vakcinacije u Domu zdravlja Ilijaš i ambulanti Srednje Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Ponedjeljak, 16 Kol 2021 13:47

Načelnik Akif Fazlić održao je sastanak sa šeficom porodične medicine u Domu zdravlja Ilijaš dr. Elvirom Salikić i zamjenicom direktora Doma zdravlja Ilijaš dr. Rabijom Mehmedović.

Tema sastanka bila je pripreme za organizovanje vakcinacije u Domu zdravlja Ilijaš i ambulanti Srednje, koja bi trebala početi u ponedjeljk, 23. augusta 2021. godine.

fazlic mehmedovic salkic 1"Uz pomoć Općine Ilijaš pokušat ćemo da organizujemo vakcinaciju u Ilijašu i Srednjem. Pripreme su u toku i iskreno se nadamo da ćemo do ponedjeljka sve sitnice riješiti. Pozivamo sve građane da se vakcinišu. Neće biti nikakvih spiskova, kako se građani budu javljali na protokol tako će i biti vakcinisani. Za početak ćemo početi sa Sinopharm vakcinom, to je jednodozna vakcina", kazala je dr. Salkić.

Općina Ilijaš će osigurati vozilo civilne zaštite kojim će se svakoga dana dopremati određena količina vakcina iz Zetre u Ilijaš i u Srednje.

"Općina Ilijaš, te vozilo civlne zaštite se u potpunosti stavlja na raspolaganje i nudi pomoć prilikom prevoza vakcina", rekao je Fazlić.

Na vakcinalnom punktu na Zetri nastavlja se vakcinacija i revakcinacija kao i prethodnih dana. Svaki dan od 08 do 20 sati, bez najave, mogu doći svi punoljetni građani Kantona Sarajevo.

Revakcinacija građana vakcinisanih van Kantona Sarajevo i dalje se vrši na Zetri, isključivo vakcinom AstraZeneca.

 
Humanitarna fondacija “Atlanta” ove godine stipendira 12 učenika iz Ilijaša Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Ponedjeljak, 16 Kol 2021 13:42

Članovi Humanitarne fondacije „Atlanta“ iz SAD-a stipendiraju 12 ilijaških učenika. Za stipendiranje učenika iz Ilijaša izdvojeno je 14.100,00 KM. U Biznis centru Ilijaš uručene su stipendije u prisustvu načelnika Općine Ilijaš Akifa Fazlića i Munire Džabije, predstavnice TV Istina i Udruženja „Istina“ koja realizuje ovaj projekat. Munira Džabija je istakla da je vrijednost fonda za stipendije ove godine oko 160.000,00 KM za cijelu BiH.

DSC 132378528432543411111111111Podršku Humanitarnoj fondaciji „Atlanta“ i stipendistima ukazao je i načelnik Akif Fazlić uz posebne riječi zahvalnosti donatorima.

„Prije svega želim da se zahvalim osnivačima Fondacije „Atlanta“ i donatorima koji pomažu djeci. Najbolji način raspodjele sredstava iz fondacije jeste upravo podrška djeci koja se školuju. To je jedna od najhumanijih aktivnosti na koje neko usmjerava svoja sredstva. Općina Ilijaš nastoji da obuhvati što veći broj djece koja se školuju kroz razne oblike pomaganja. I svaka vrsta podrške kao što je i ova je od izuzetne važnosti. Naravno prioritet su socijalno ugrožene porodice gdje cjelokupno društvo treba biti posebno senzibilno. Za ovu podršku upućujem naijsikrenije zahvale u nadi da će ovaj fond biti još veći i da će fondacija napredovati“, kazao je načelnik Fazlić.

DSC 1330457527444444444444444444444„Na području Srebrenice i Tuzlanskog kantona donirano je oko 60.000,00 KM. U Ilijašu smo danas dodijelili 14.100,00 KM za 12 stipendista. Minimalna stipnedija je 1.000,00 KM a maksimalna je ove godine 1.600,00 od naših donatora. Koliko će iznositi stipendija zavisi od samog donatora koji stipendira učenika. Svi oni koji mogu aplicirati za stipendiju jesu učenici odličnog uspjeha i da su slabijeg imovinskog stanja. Cilj je pomoći djeci kojima roditelji ne mogu finansirati školovanje koje je postalo skupo i da im damo podstrek da budu još bolji. Trudimo se da u augustu podijelimo stipendije kako bi roditelji mogli djecu pripremiti za novu školsku godinu. Oni koji ispunjavaju uslove mogu se javiti gospodinu Fadilu Cvrku kojeg mogu naći na facebooku. Ako dijete ispunjava uslove postaje potencijalni stipendista, a zavisi od javljanja donatora kada će dijete i početi primati stipendiju”, kazala je Munira.

Anita Hasanović ima 16 godina, učenica je srednje medicinske škole „Bejlave“. Jedna je od ovogodišnjih stipendista koja ističe da joj ova stipendija mnogo znači.

„Ovo je moja druga stipnedija. Znači nam mnogo, naročito srednjoškolcima a posebno našim roditeljima kojima je ovo bitna podrška u našem školovanju. Zahvaljujem se svim donatorima a posebno mom donatoru Mevludinu Smajloviću“, kazala je Anita.

Stipendiranje djece je samo jedan od projekata koje finansira Humanitarna fondacija „Atlanta“. Članovi Fondacije pomažu socijalno ugroženim, bolesnim, povratnicima, starijim i neizmoglim osobama, te samohranim majkama.

 
Asfaltiran lokalni put za Dolić u Sudićima, MZ Dragoradi Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Ponedjeljak, 16 Kol 2021 13:07

Danas je asfaltiran lokalni put u Sudićima, MZ Dragoradi. U pitanju je put za put za Dolić u dužini 370 metara. Širina puta je tri metra.

Općina Ilijaš je pribavila svu potrebnu dokumentaciju, saglasnosti i dozvole za izvođenje radova, te provela postupak javne nabavke.

Izvođač radova je firma Halilović doo, dok nadzor nad izvođenjem radova vrši firma Radis.sudici 123

 
Civilna zaštita Općine Ilijaš: Povećana opasnost od požara usljed suše Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Ponedjeljak, 16 Kol 2021 11:28

Sušni period je itekako pogodovao povećanoj opasnosti od požar, ali savjesnost građana općine Ilijaš da se pridžavaju uputa o ne loženju vatre na otvorenom bez kontrole je dala rezultata.

pozar1Iz Službe civilne zaštite Općine Ilijaš kažu kako nisu imali niti jedan registrovan požar, tipa šumski požara, na području općine Ilijaš.

"To nam ne daje za pravo da niti jednoga trenutka budemo manje odgovorni niti kao služba pripravni na takve požare.

Stoga ponovo prenosimo apel građanima da izbjegavaju paljenje vatre u sušnom periodu. Ukoliko to urade trebaju voditi računa da vatra bude kontrolisana i ne izmakne kontroli i tako izazove neželjene posljedice.

Strogo se zabranjuje paljenje vatre u blizini šumskih kompleksa, minskih polja i požarno osjetljivih objekata. Za one koji se ne budu pridržavali ovih upozorenja shodno zakonu o zaštiti od požara preduzeće se propisane sankcije", poručili su iz CZ.

Kontakt telefoni:
033 400-211 PVB ispostava Ilijaš
033 401-000 Policijska uprava Ilijaš
033 580-695 Služba civilne zaštite

 
Počele pripreme za asfaltiranje dva lokalna puta u Sudićima Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Ponedjeljak, 16 Kol 2021 07:32

U toku su pripremni radovi za asfaltiranje dva lokalna puta u Sudićima, MZ Dragoradi. U pitanju je put za Glavicu u dužii 330 metara i put da Dolić u dužini 370 metara. Širina puta je tri metra.

Vrijednost projekta je 102.143,64 KM. Finansijska sredstva za realizaciju ovog projekta osigurala je Općina Ilijaš u iznosu od 52,143,64 KM i Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice u iznosu od 50.000 KM.

sudici 2Općina Ilijaš je pribavila svu potrebnu dokumentaciju, saglasnosti i dozvole za izvođenje radova, te provela postupak javne nabavke.

Izvođač radova je firma Halilović, dok nadzor nad izvođenjem radova vrši firma Radis.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 Obavještenje
OPĆINSKI SUD VISOKO
 
 
   
 
JAVNA RASPRAVA
na Nacrt plana "Apartmansko naselje Alain"
petak, 17. septembra 2021. godine
 
 
JAVNA RASPRAVA
na Nacrt RP "Junakovac"
petak, 1. oktobra 2021. godine
 


alt

 
 Odluka o novčanim podsticajima u poljoprivrednoj proizvodnji na području općine Ilijaš za 2021. godinu
 
 
   
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš - 2021

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2021.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas3
mod_vvisit_counterJuče1502
mod_vvisit_counterOva sedmica1505
mod_vvisit_counterOvaj mjesec32581