Previous Next

Radni sastanak općinskog načelnika i direktora KJKP "Park": Najavljen nastavak uređenja parkovskih površina u općini Ilijaš

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić i pomoćnik načelnika u Službi za saobraćaj, stambeno – komunalne poslove i građenje Aziz Fazlić održali su radni sastanak sa direktorom Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća "Park" Adisom Bešlićem i njegovom saradnicom Nihadom Šećerbegović. Sastanak je održan u cilju sumiranja rezultata iz proteklog perioda i dogovora u vezi sa realizacijom Sporazuma o projektima održavanja parkovskih površina na području općine Ilijaš, koji su Općina i KJKP "Park" potpisali krajem februara ove godine. Vrijednost Sporazuma je 30.000 KM. Do sada su realizovani radovi u vrijednosti oko 6.000 KM, a ono što slijedi je proljetna sadnja cvijeća.

Načelnik Fazlić je naglasio da su projekti u oblasti uređenja javnih površina, sadnje cvijeća i niskog rastinja, sječe stabala, te redovno održavanje dječjih parkova i sportskih igrališta sastavni dio Operativnog plana Općine Ilijaš i finansiraju se iz općinskog budžeta i dodao: "Na današnjem sastanku dogovorili smo aktivnosti za naredni period. Proljetna i jesenja sadnja cvijeća i održavanje školovanog drveća je prioritet. Nakon prvomjaskih praznika uslijedit će proljetna sadnja cvijeća. Obuhvat javnih površina koje će biti uređene je proširen, riječ je o prostoru u blizini OŠ "Hašim Spahić", benzinske pumpe Tranzit u Starom Ilijašu, ispred zgrade Općine Ilijaš i Trg Alije Izetbegovića."

Direktor preduzeća "Park" Sarajevo iskazao je zahvalnost na dosadašnjoj saradnji: "Nakon dugo godina ponovo smo 2022. godine uspostavili saradnju sa Općinom Ilijaš i do sada smo potpisali tri sporazuma o hortikulturnom uređenju na području općine Ilijaš. Hortikulturno uređenje, sadnja, njega i zaštita stabala je dio sporazuma koji smo potpisali sa općinskim načelnikom i siguran sam da je i načelnik zadovoljan dinamikom radova, jer mi smo preuzeće koje obaveze ispunjava na vrijeme. Nastavljamo uspješnu saradnju i zahvalan sam na gostoprimstvu u Općini Ilijaš."

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba