Previous Next

Učenici SŠC "Nedžad Ibrišimović“ postavili kutije za reciklažu papira u prostorijama Općine Ilijaš

Općina Ilijaš podržala je aktivnosti Asocijacije srednjoškolaca Srednjoškolskog centra "Nedžad Ibrišimović", a koje se odnose na postavljanje kutija za reciklažu papira u prostorijama Općine. 

Predstavnice Asocijacije srednjoškolaca Srednjoškolskog centra "Nedžad Ibrišimović" Amila Demirović i Ema Kučanin posjetile su danas Općinu Ilijaš, gdje su uz podršku Stručne savjetnice za obrazovanje, pitanja mladih i NVO Enise Mešetović postavile kutije za reciklažu na svim spratovima zgrade Općine Ilijaš, kako bi uposlenici uprave mogli odlagati iskorišteni i nepotrebni papir. 
 
U organizaciji Asocijacije srednjoškolaca Srednjoškolskog centra "Nedžad Ibrišimović" Ilijaš u oktobru 2022. godine realizovan je Socijalni dan kao vid praktičnog iskustva učenike ove škole. Općina Ilijaš podržala je ovaj projekat na način da je jedan radni dan u organu uprave provelo 16 učenika i učenica, koji su zaradili svoje prve dnevnice. 
 
„Vijeće učenika je odlučilo da novac koji smo prikupili za Socijalni dan uloži u nešto što će pomoći našoj lokalnoj zajednici a i nama. Kupljeno je pet posuda za odlaganje reciklažnog papira, te smo tri postavili u prostorijama naše općine. Naši učenici će nakon određenog perioda dolaziti i prazniti posude te taj papir donositi u školu koji će se poslije reciklirati. Novac koji uspijemo prikupiti reciklažom papira bit će u svrhu pomaganja učenicima kod troškova ekskurzije. Najvažniji cilj jeste da očuvamo naš okoliš i da povećamo svijest o recikliranju kako ne bismo uništavali ono što nam priroda daje“, istakla je Amila Demirović.
 
Općina Ilijaš poziva i druge ustanove da se uključe u ovaj projekat te na taj način podrže aktivnosti učenika SŠC “Nedžad Ibrišimović”, ali i pomognu očuvanju okoliša i racionalnog korištenja prirodnih resursa. 
Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba