Previous Next

Otvorena nova poslovnica Ziraat Bank BH u Ilijašu

Danas je uz prisustvo klijenata, poslovnih partnera, predstavnika diplomatske misije, ambasadora Republike Turske u BiH Sadika Babura Girgina, načelnika Općine Ilijaš Akifa Fazlića, te predstavnika Uprave banke otvorena poslovnica Ziraat Bank BH u Ilijašu na adresi ul. Novo naselje bb u prostorijama I – CENTRA.

Savremeno uređene poslovnice predstavljaju nastavak realizacije planova ZiraatBank BH o širenju mreže poslovnica i približavanja klijentima i poslovnim partnerima, a s ciljem osiguranja kvalitetne, profesionalne i pravovremene usluge za stanovništvo i poslovne subjekte. Poslovnice je otvorio i prisutnima se obratio predsjednik Uprave Ziraat Bank BH Bulent Suer.

“Ovo je naša 35 filijala, odnosno mjesto Ilijaš kao epicenatr regije „Vareš, Breza, Ilijaš“. Mi u Turskoj za ćumur kažemo da je crno blago. Ovo je mjesto gdje se to crno blago pretvara u zlatno blago. Mi ćemo kao Ziraat Bank BH podržavati privredu i sve moguće faktore vezane za radna mjesta u Ilijašu. Nastavit će te da gledate jednu kvalitetnu, dobru i veliku Ziraat Banku koja sve više raste. Hvala što ste danas sa nama zajedno i što ćemo nastaviti dalje da se širimo i da rastemo”, kazao je Suer.

Načelnik Akif Fazlić istakao je kako će poslovnica Ziraat Banke biti novi impuls ekonomskom rastu ove lokalne zajednice, te dodao:

“Ziraat Banka je prepoznala potencijal općine Ilijaš i njen trend razvoja. Ova lokalna zajednica je prošla tešku demografsku, infrastrukturnu i ekonomsku obnovu, a danas se nalazi među 16 općina u Federaciji BiH po indeksu razvijenosti. Naša privreda je izvozno orijentisana. U prošloj godini izvezeno je 380 miliona KM, a uvezeno 194 miliona KM. Vanjskotrgovinska razmijena je 579 miliona KM i rasla je za oko 24 posto. Pozitivan je trend da imamo stalno povećanje prometa i zadnji podatak kaže da promet registrovan preko fiskalnih sistema na općini Ilijaš je preko 440 miliona KM, u prosjeku je to 63 miliona KM mjesečno. To je za općinu koja ima svega oko 20 hiljada stanovnika izuzetno važan parametar koji pokazuje da koristimo sve mogućnosti ekonomskog razvoja. Prosječna plata je samo 900 KM, a razlog tome je što su stanovnici pretežno zaposleni u realnom sektoru gdje su plate niže nego što je to u javnom ili finansijskom sektoru. Nadam se da ćemo kroz period daljnjeg ekonomskog jačanja popraviti i taj problem. Ova banka je zaista dobrodošla jer daje novi rejting općini Ilijaš i poticaj ekonomskom razvoju."

Širenje poslovne mreže ZiraatBank predstavlja nastavak kontinuiranog jačanja i razvoja poslovanja.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba