Blog

Lattest News Aroud Business

Previous Next

Općinski načelnik obišao nevremenom pogođenu Mjesnu zajednicu Kamenica

Općinski načelnik Akif Fazlić, 18. maja 2022. godine obišao je područje Mjesne zajednice Kamenica, gdje je usljed obilnih padavina i nevremena nastala šteta na lokalnim putevima ali i usjevima stanovništva. Obilasku je prisustovao i predsjednik Mjesne zajednice Kamenica Akif Šehić.

“Danas smo u prisustvu Općinskog načelnika Akifa Fazlića obišli i pregledali nastale štete koje su ogromne. Najveće štete nastale su na putevima, ali i usjevima poljoprivrednika koji su nedavno posijali kukuruz i krompir. Brzom reakcijom lokalnog stanovištva uspjeli smo pročepiti propuste na putevima i spriječiti nastanak većih šteta. Danas smo ovdje da procjenimo nastalu štetu kako bismo izvršili sanaciju što prije”, istakao je predsjednik Mjesne zajednice Kamenica Akif Šehić.
 
Kako je istakao načelnik Fazlić pomoć Općine u procesu sanacije nastalih šteta je neupitna. “Već danas nadležne općinske službe će izaći na teren i obići lokacije, napraviti zapisnik o nastalim štetama, nakon čega ćemo početi sanirati lokalne puteve. Nažalost, na vremenske uslove ne možemo uticati, ali svakako da možemo pružiti pomoć i podršku u rješavanju nastalih problema”, rekao je načelnik Fazlić. 
 
Autor: Enisa Mešetović.
Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 ILIJAŠ

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba
opacity: 0;