Previous Next

Održan "Koncert za mir" u povodu Dana SŠC "Nedžad Ibrišimović" Ilijaš, Dana Europe i Dana pobjede nad fašizmom

U okviru programa obilježavanja Dana škole Srednjoškolskog centra "Nedžad Ibrišimović" Ilijaš, u kino sali održan je Koncert za mir, kojem su prisustvovali i Općinski načelnik Akif Fazlić, direktor Javne ustanove "Kulturno-sportski centar i Radio Ilijaš" Nermin Hodžić te pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Sanja Zagorac-Jozić. Simbolično, koncertom se obilježava i 9. Maj – Dan pobjede nad fašižmom kao i Dan Europe.


Općinski načelnik Akif Fazlić istakao je zadovoljstvo jer je Koncert za mir postao tradicionalani kulturni događaj u Ilijašu, kroz koji mladi imaju priliku da iskažu svoje muzičke talente, ali i pošalju jasne poruke o značaju mira i tolerancije. Pored kvalitetnog odgojno-obrazovnog procesa, mnogobrojih projekata i aktivnosti u školi, jako je važno da mladi promišljaju i o značaju mira kroz ovakve vrste kulturnih događaja. Simbolično, danas obilježavamo i Dan pobjede nad fašizmom te Dan Europe, i zato je jako važno da našu omladinu učimo kulturi sjećanja, ali i da svojim znanjem, vrijednim radom i talentima grade mirnu budućnost, ljepšu Bosnu i Hercegovinu, a posebno da čuvaju svoju lokalnu zajednicu. Zaista smo imali priliku uživati u izvrsnim nastupima učenika Srednjoškolskog centra Nedžad Ibrišimović, kao i gostiju iz Kaknja. Zato, upućujem im iskrene čestitke kao i menadžmentu Škole za organizaciju koncerta”, rekao je načelnik Fazlić.

Azra Bašić, pomoćnica direktorice Srednjoškolskog centra “Nedžad Ibrišimović“ ističe da Škola već treću godinu za redom organizuje koncert, te da njime šalju jasnu poruku – a to je mir. „Koncert je jedna od aktivnosti, tu su još Dan otvorenih vrata za osnovne škole, gdje će učenici imati priliku obići učionice i kabinete, upoznati se sa načinom i sadržajem rada na redovnoj nastavi, i bit će upriličena i Svečana priredba. Koncertom i priredbom šaljemo jasnu poruku mirai tolerancije, da budemo jači te da zajedno možemo sve“, kazala je Bašić.
U programu, pored Hora Srednjoškolskog centra ‘’Nedžad Ibrišimović’’ Ilijaš, nastupali si Azmir Halilović / klavijaturista, Eldir Zorivić/vokal i Udruženje mladih Kick Kakanj.

Koncert za mir realizovan je uz pokroviteljstvo Općine Ilijaš te uz tehničku podršku Javne ustanove "Kulturno-sportski centar i Radio Ilijaš".

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba