Previous Next

Obilježen Dan OŠ "Srednje" pod sloganom "Bosno, srcu da si bliže"

JU Osnovna škola "Srednje" obilježila je svoj dan. Mnogobrojni gosti, učenici, njihovi roditelji i uposlenici škole svojim su prisustvom uveličali svečanu priredbu. Vrijedni učenici i nastavnici su s posebnom pažnjom pripremili priredbu na temu "Bosno, srcu da si bliže", na kojoj su pokazali znanje i vještine koje su usavršavali tokom školske godine u mnogobrojnim sekcijama.

Prisutnim gostima obratila se direktorica škole Dženita Čehajić – Kulo: "Danas smo imali priliku uživati u onome što su učenici i nastavnici radili i pipremali tokom godine. Također, moram naglasiti da mi iz godine u godinu kreiramo specifične priredbe kada je u pitanju Dan škole, a ove godine naša tema je bila "Bosno, srcu da si bliže". Naš pristup radu je drugačiji i na to smo izuzetno ponosni. Svake godine biramo neku drugu temu i u skladu s tim, sve naše aktivnosti usmjerene su ka toj temi. Ponosna sam što imam kolektiv koji ima motivaciju i želju za radom, posvećeni smo, pratimo trendove i osluškujemo potrebe naših učenika na način da ih ne želimo pretrpati bespotrebnim informacijama, ali isto tako želimo iskazati i podržati kreativnost nastavnika i motivisati učenike. Kad su projektne aktivnosti u pitanju, posebno nas raduje početak radova na izgradnji sportske plohe u područnoj školi Gajevi, ali ono što je prioritetno za ovu školu jeste centralni toplovodni vod koji očekujemo da ćemo riješiti do početka nove sezone grijanja", kazala je Čehajić – Kulo.

Općinski načelnik Akif Fazlić čestitao je menadžementu škole osoblju i učenicima Dan škole i zahvalio se na programu koji su pripremili.

"Djeca su pokazala kreativnost i ljepotu onoga što nose u svome biću, ljepotu naše tradicije i našeg identiteta. Oni su svojim programom poslali snažnu poruku koja govori o njihovoj opredijeljenost da, paralelno s postizanjem sjajnih rezultata u obrazovnom procesu i praćenju svih savremenih naučnih i tehnoloških dostignuća, brižno čuvaju svoju tradiciju. Koristi priliku da čestitam Dan škole direktorici, menadžmentu, nastavnicima, učiteljima i svima onima koji rade u ovoj školi, a posebno učenicima i roditeljima. Ova škola radi u specifičnim uslovima gdje djeca u nju dolaze iz udaljenih naselja. Školski prostor je oko 200 kvadratnih kilometara, ali oni nas uvijek obraduju odličnim rezultatima. Zaista boravak u ovoj školi donosi lijepu emociju. Zbog specifičnosti OŠ "Srednje" dužni smo maksimalno ulagati sredstava i činiti sve da obrazovanje bude na najvišem nivou, te da djeca, koja će nakon završene škole ponijeti svoje temeljno obrazovanje o odgoju iz ove škole, budu ponosna na nju. Općina Ilijaš, u saradnji sa menadžmentom škole, već dugi niz godina ulaže značajna sredstava u opremanje škole u skladu s prioritetima, nastojeći uvijek obezbijediti ono što je najpotrebnije. I ove godine ćemo ulagati u naše škole, a kada je u pitanju OŠ "Srednje", najveća investicija biće izgradnja sportske plohe u područnoj školi Gajevi, uz niz drugih projekata. Moje opredjeljenje je realizovati što više projekata koji će omogućiti prostor u kojem će se djeca družiti i učiti. Tu su ove godine i Igre mladih, potom festival koji organizuje Yunus Emre u Zenici, posjeta Tunelu spasa, posjeta Memorijalnom centru Potočari, škole plivanja, ali i mnoge druge aktivnosti. Ova škola postiže izvanredne rezultate i uvijek nas, na neki način, impresionira svim što rade”, rekao je načelnik Fazlić.

Povodom Dana OŠ “Srednje” dodijeljene su zahvalnice načelniku Općine Ilijaš Akifu Fazliću, BH Telecomu, Centrotransu, učitelju Rami Hastoru i Aldinu Džambasoviću doktoru stomatologije zaposlenom u Ambulanti Srednje.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba