Previous Next

Obilježen Dan OŠ "Podlugovi"

Svečanim programom i raznovrsnim sadržajem u prostorijama OŠ "Podlugovi" obilježen je Dan škole. Svečanosti su prisustvovali brojni gosti iz javnog života grada Ilijaša, nastavnici škola, djeca i roditelji. Prisutnima se obratio direktor škole Admir Abadžija, te se zahvalio prisutnim zvanicama, roditeljima i učenicima koji su svojim dolaskom uveličali ovu svečanost.

"U poslijeratnom periodu najveći broj učenika je iz Istočne Bosne skoro 80%. Mi trenutno imamo 460 učenika raspoređenih u 25 odjeljenja u centralnoj i dvije područne škole Lješevo i Ljubnići. Naši učenici ostvaruju zapažene rezultate posebno iz matematike i fizike, te vjeronauke. Zahvaljujem se svima koji su nam pomogli u dosadašnjem radu, posebno Općini Ilijaš i Ministarstvu za odgoj i obrazovanje KS. Infrastrukturni projekti se i dalje nastavljaju, ali bih posebno istakao projekat rekonstrukcije grijanja u centralnoj školi, utopljavanje područnih škola i izgradnju sportske plohe u područnoj školi Ljubnići i centralnoj školi u Podlugovima,“ rekao je Abadžija.

Sanja Zagorac – Jozić pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Općine Ilijaš uputila je najiskrenije čestitke povodom Dana škole svim uposlenicima, roditeljima i učenicima.

„Općina Ilijaš se godinama trudi da unaprijedi materijalno-tehničke uslove rada u svim škola. Sa ponosom mogu reći da u prethodnoj i u ovoj godini Općina Ilijaš u objekte OŠ "Podlugovi" namjerava uložiti oko milion maraka. Na kraju smo projekta uređenja školskog dvorišta područne škole Ljubnići koji je potpuno promijenio fizionomiju, ne samo škole nego i naseljenog mjesta jer smo prvi put dobili jednu uslovnu sportsku plohu. Trenutno smo u fazi izbora izvođača za uređenje dvorišta centralne škole sa sanacijom sportske plohe. Taj projekat je vrijedan oko pola miliona maraka. Također u prošloj godini je urađen projekat rekonstrukcije grijanja u centralnom objektu, nažalost na dva objavljena poziva nismo imali ponuđača. Ove godine općinski načelnik odlučio je da ta sredstva preusmjeri na školu, te kako bi škola samostalno objavila postupak nabavke i odabrala izvođača radova. Pored ovih velikih infrastrukturnih projekata, projekti manje vrijednosti, ali koji sigurno imaju nemjerljiv značaj su mali projekti kao što su odlazak učenika devetnih razreda u posjetu Tunelu spasa, 5. maja samo planirali posjetiti Memorijalni centar Potočari gdje njegujemo kulturu sjećanja i želimo da ukažemo kolika je bila velika žrtva za slobodu u kojoj danas uživamo. Također, u maju počinje i realizacija Škole plivanja u KSC Vogošća za sve učenike četvrtih razreda osnove škole. Želim se zahvaliti menadžmentu škole na uspješnoj saradnji, također Vijeću roditelja koji su naš pokretač sa svojim idejama i incijativama,“ kazala je Zagorac – Jozić.

Ovom prilikom, između ostalih, dodijeljene su zahvalnice za nesebičan doprinos i podršku Općini Ilijaš, predsjedavajućoj OV Almi Mešić, Vijeću roditelja, Selveru Huseinoviću, Lišćevici Ilijaš, pripadnicima Policijske stanice Ilijaš Matoruga Nerminu i Čengić Sabahudinu, te posebna zahvalnica Nedžadu Hasečiću za nesebičan doprinos već 25 godina.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba