Previous Next

MINISTARSTVO PRIVREDE KS: OBJAVLJENI JAVNI POZIVI ZA POTICAJE RAZVOJA MALE PRIVREDE

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo je na svojoj web stranici objavilo tri javna poziva u svrhu realizacije Godišnjeg plana provođenja Programa razvoja male privrede za 2023. godinu.

Prvi od njih je Javni poziv za dostavljanje prijava po osnovu Programa: „Poticaj za unapređenje preduzetništva u domenu pružanja administrativnih usluga dominantno izvozne orijentacije“. Kroz ovaj Program želi se unaprijediti, razvijati i jačati poduzetništvo u domeni izvozno orijentisanih administrativnih usluga u kojima naš kanton bilježi značajne komparativne prednosti i gdje je do sada kreiran veliki broj radnih mjesta. Namjena odobrenih sredstava je da izvozno orijentisani subjekti, nakon provedene interne obuke i osposobljavanja, kreiraju platforme za zapošljavanje polaznika obuke u skladu sa odobrenim sredstvima.

Drugi objavljeni poziv je Javni poziv za dostavljanje prijava po osnovu Programa: „Poticaj za unapređenje IT preduzetništva u svrhu zapošljavanja“. Namijenjen je poslovnim subjektima koji žele da se bave djelatnostima baziranim na znanju i informacionim tehnologijama. Cilj programa je da se omogući podrška i finansijski poticaj za ove subjekte koji, nakon provedenog programa interne obuke, trebaju kreirati platforme za zapošljavanje mladih osoba, polaznika obuke u vlastiti IT poslovnim subjektima.

Javni poziv za dostavljanje prijava po osnovu Programa „Poticaj projektima promocije obrtništva“ je treći objavljeni poziv namijenjen očuvanju obrtničke tradicije, kroz održavanje edukacija i promocija u cilju jačanja veza između obrazovnog sistema i obrtništva, kroz subvencioniranje učešće na sajmovima i izložbama, kroz interreseno umrežavanje obrtnika i organizovano zastupanje i predstavljanje njihovih interesa.

Ministarstvo poziva sve one koji ispunjavaju uslove propisane Javnim pozivima da dostave potrebnu dokumentaciju, kako bi ostvarili prava na dodjelu sredstava posredstvom ovog programa.

Spomenute javne pozive, s detaljnijim informacijama i uputama, možete naći na linkovima koje objavljujemo u prilogu ove informacije.

JAVNI POZIV za dostavljanje prijava po osnovu Programa "Poticaja za unapređenje preduzetništva u domenu pružanja administrativnih usluga dominantno izvozne orjentacije"

JAVNI POZIV za dostavljanje prijava po osnovu Programa "Poticaja unapređenje IT poduzetništva u svrhu zapošljavanja"

JAVNI POZIV za dostavljanje prijava po osnovu Programa "Poticaj projektima promocije obrtništva"

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba