Previous Next

Manifestacija Bajramska kahva: Ilijaško bajramovanje uz Sevdah uz saz i kahvu iz Zlatne džezve

U organizaciji Javne ustanove KSC i Radio Ilijaš i podršku Općine Ilijaš ove subote održana je tradicionalna kulturno-umjetnička manifestacija Bajramska kahva na Trgu Alije Izetbegovića. U sklopu Manifestacije održana je i Bajramska radionica za djecu u Biznis centru sa Hatom Mehmedović. A za pjesmu, sevdah, zadovoljstvo, bajramski duh, ilijaško bajramovanje i lijep muhabet pobrinuli su se učesnici Koncerta Sevdah uz saz: izvrsni interpretatori Alma Subašić i Zanin Berbić uz sjajnog glumca Armina Omerovića.

– Nešto novo od ove ekipe, već smo ranije imali dosta koncerata u nekim drugim formatima. Imali smo recimo Film i sevdah i drugi program koje smo imali dugi niz godina. Ovo je jedan novi program, koji je svoju premijeru imao u Travniku i tamo je odlično prihvaćen. Tako je bilo i danas u Ilijašu, a očekuju nas dalje nastupi širom Bosne i Hercegovine. Ovo je jedan teatarski koncept uz izvođenje autohtonih sevdalinki, koje interpretiraju Alma Subašić i Zanin Berbić, a ja izvodim odabrane monologe i poeziju koje imaju određenu pouku i poruku, kazao je glumac Armin Omerović za Radio Ilijaš.

Poslije programa naših dragih izvođača, dodijelili smo, po starom dobrom običaju, bajram banke i diplome našoj vrijednoj djeci, pobjednicima tradicionalnog Ramazanskog kviza Radija Ilijaš, a ove godine najbolji su bili: Fatima Velić-prvo mjesto, nagrada 300 KM, Danin Pramenković-drugo mjesto, nagrada 200 KM i treće mjesto Emina Gradišić, nagrada 100 KM. Pobjednici kviza uručena je i slavljenička torta Slastičarne Zambak Ilijaš. Bila je ovo prilika da građani Ilijaša, ali i susjednih gradova, uz prigodan program zajedno bajramuju, uz kahvu iz velike Vispakove džezve i domaće poslastice koje su obezbjedili slastičarna Tamar i Market Han Ilijaš. Veliku pažnju i oduševljenje prisutnih izazvao je i ovaj put nastup KUD Ilijaš.

Izvor: radioilijas

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba