• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Konkurs za stipendiranje učenika i studenata sportista Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Srijeda, 08 Sij 2020 07:54
 

STIPENDIJE-FINALNačelnik Općine Ilijaš raspisuje Konkurs za stipendiranje učenika i studenata sportista sa područja općine Ilijaš za školsku/akademsku 2019/2020. godinu.

Pravo prijave na Konkurs za dodjelu stipendija iamju učenici i studenti koji ostvaraju vrhunske sportske razultate, koji imaju prebivalište na području općine Ilijaš, a koji ispunajvaju sljedeće opće uslove:

- da je državaljanin BiH;

- da ima prebivalište na području općine Ilijaš najmanje tri godine prije objave Konkursa;

- da ima navršenih 12 godina;

- da je takmičar u kontinuitetu najmanje tri godine;

- da je član kluba koji je prijavljen u matičnom Sportskom savezu Bosne i Hercegovine.

Prijave sa dokazima o ispunjavanju uslova Konkursa predaju se na šalteru Općine Ilijaš, adresa 126. Ilijaške brigade 6, sa naznakom "Prijava za sportske stipendije – Ne otvaraj".

Dokumenti dostavljeni uz prijavu na Konkurs neće se vraćati kandidatima.

Konkurs ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.

Konačna lista kandidata koji su dobili stipendiju bit će objavljena na oglasnoj ploči i web stranici Općine Ilijaš.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Općina Ilijaš (soba 31) ili na telefon 033 580 690.

Cjelokupni tekst Konkursa i prijavni obrazac možete preuzeti ovdje:

Konkurs o stipendiranju učenika i studenata sportista sa područja općine Ilijaš za 2019-2020

alt

 Prijavni obrazac i izjava

alt

 
Spisak učenika i studenata korisnika općinske stipendije u školskoj 2019/2020. godini Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Utorak, 07 Sij 2020 06:59

 

Stipendiranje 11Iz godine u godinu Općina Ilijaš izdvaja sve više sredstava za stipendiranje učenika i studenata. Ove godine evidentirano je 314 aplikacija.

U školskoj odnosno akademskoj 2019/2020. godini za stipendiranje učenika i studenata Općina Ilijaš izdvaja 192.150,00 KM. Visina stipendije za srednjoškolce iznosi 50 KM mjesečno, a za studente 100 KM.

Svi učenici i studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju trebaju resornoj službi dostaviti brojeve svojih žiro-računa. Treba napomenuti i da maloljetno dijete koje je ostvarilo pravo na stipendiju treba imati žiro-račun otvoren na svoje ime i broj tog računa je potrebno dostaviti službi jer stipendija glasi na ime aplikanta i uplaćuje se na njegov račun, a ne na račun roditelja.

Kao i ranijih godina, svečana dodjela ugovora o stipendiranju biće upriličena 29. februara 2020. godine, u povodu Dana općine Ilijaš.

Nezadovoljni učesnici u konkursu mogu u roku od osam dana od objavljivanja rang liste podnijeti prigovor za zaštitu svojih prava Drugostepenoj stručnoj komisiji Općinskog vijeća Ilijaš.

Stipendiranje traje u periodu od devet mjeseci, a prve stipendije učenicima i studentima će biti uplaćene početkom mjeseca marta.

 Odluka o stipendiranju izuzetno nadarenih učenika i studenata u školskoj 2019-2020. godini

alt

 Odluka o stipendiranju učenika i studenata u stanju socijalne potrebe u školskoj 2019-2020. godini

alt

 
Čestitka povodom pravoslavnog Božića Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Ponedjeljak, 06 Sij 2020 09:58

 

BOZIC 1U povodu nastupajućeg pravoslavnog Božića, općinski načelnik Akif Fazlić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Alma Omerović, uputili su čestitku u kojoj se kaže:

"Svim sugrađanima pravoslavne vjeroispovijesti, u ime Općine Ilijaš, Općinskog vijeća i u svoje lično ime upućujemo iskrene čestitke povodom Božića.

Želimo Vam da praznik dočekate u dobrom zdravlju i veselju dijeleći radost sa svojim najbližima, porodicom, rodbinom i komšijama.“

 
Senzacionalnim vatrometom Ilijašani poželjeli dobrodošlicu 2020. godini Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Srijeda, 01 Sij 2020 12:22

Ilijas2020Dolazak Nove 2020. godine svečano je i veselo proslavljen širom Bosne i Hercegovine. Neki su Novu godinu dočekali na otvorenom na gradskim trgovima i u restoranima, a drugi u krugu porodice.

Zadivljujućim vatrometom u ponoć Ilijašani su poželjeli dobrodošlicu 2020. godini na drugom javnom dočeku Nove godine, koji je Općina Ilijaš organizirala u saradnji sa Omladinskom organizacijom "Carpe diem-Iskoristi dan".

Sretnu i berićetnu Novu godinu sa više optimizma brojnim prisutnim građanima poželio je načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić.

- Javni doček Nove godine na prelijepom Trgu Alije Izetbegovića u Ilijašu 

događaj je, koji naši građani zaslužuju. Ovo je u potpunosti domaći ilijaški proizvod i prilikom organizacije željeli smo da ove večeri nastupaju i afirmišu se naši domaći bendovi. Želim da u Novu godinu uđemo sa više nade, optimizma, više patriotizma, a svima želim puno zdravlja i sreće na privatnomiI poslovnom 

DSC 0126

planu, kazao je načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić.

Odličnu muzičku zabavu i odbrojavanje do ponoći i vatrometa upriličili su, pjevajući nezaboravne rock i pop hitove, ilijaški bendovi "Meteori" i "Karma".

Čule su se pjesme Merlina, Zabranjenog pušenja, Crvene jabuke, Divljih jagoda, Bijelog dugmeta, Zdravka Čolića, Parnog valjka, Prljavog kazališta, Plavog orkestra i mnogi drugih evergreen grupa i njihovih hitova u kojima su uživale sve generacije.

Organizacija ovog događaja podrazumijevala je brojne pripremne aktivnosti, te tehničku podršku brojnih ustanova i organizacija: Policijske uprave Ilijaš, KJKP Rad, OO Carpe diem, te medijskih pokroviteljia KSC i Radio Ilijaš, kao i portala ilijas.info.

Prema procjeni organizatora, bilo je više posjetilaca nego na dočeku 2019. godine, kada je više od hiljadu naših sugrađana uživalo na prvom Javnom dočeku Nove godine.

Izvor: radioilijas.ba

 
Intervju sa načelnikom Fazlićem: U 2020. nastavak pozitivnih trendova napretka i razvoja Ilijaša Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Utorak, 31 Pro 2019 08:09

nacelnik fazlic 2020 Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić u novogodišnjem intervjuu za Radio Ilijaš,  2019. godinu ocjenjuje uspješnom i godinom realizacije brojnih projekata iz oblasti saobraćajne, komunalne i društvene infrastrukture. Bila je to godina u kojoj je općina Ilijaš zadržala trend ekonomskog rasta, godina otvaranja novih industrijskih hala i smanjenja broja nezaposlenih.

Načelnik  Fazlić podsjeća na značajne realizirane i započete projekte iz 2019. godine.

Saobraćajna infrastruktura

Fazlić: Uvijek dajemo prioritet saobraćajnoj infrastrukturi, rekonstrukciji saobraćajnica, ali i potrebe za gradnjom novih putnih pravaca. Urađeni su brojni projekti iz sredstava društveno korisnih funkcija šuma,  prvenstveno dionica od  Misoče do vodozahvata dva kilometra, zatim  dva kilometra u naselju Korita, rekonstruisana je dionica puuta prema Dragoradima, gdje se radi proširenje ceste i poboljšanje njenih  performansi.  Sa Direkcijom za ceste Kantona Sarajevo je rađen projekat rekonstrukcije regionalnog puta puta do granice Kantona, ostalo je još 200 metara na samoj granici što će se raditi na proljeće. Također, u 2020. godini  očekujemo početak rekonstrukcije dionice Stari Ilijaš - Malešići i Alića rampa – Gnionica.   Značajan napredak značila je rekonstrukcija saobraćajnice Alića rampa sa podvožnjakom u Starom Ilijašu, urađena je i dionica kroz Željezaru Ilijaš, dionica u Luci, 400 metara kroz Luku, saobraćajnica  sa dvije trake i trotoarima i postignuta bolja povezanost  industrijske zone sa Podlugovima, odnosno autoputem.

Mnogo je bilo i projekata asfaltiranja lokalnih puteva, Alića gaj, Karašnica, Vratuša, Homar naselje Kustura, mali putevi u Podlugovima i Lješevu finasiranih sredstvima građana.

Vodosnabdijevanje i izgradnja kanalizacione mreže

Fazlić:  Osim projekata izgradnje i rekonstrukcije saobraćajnica, puno je rađeno na rekonstrukciji vodovodnih i kanalizacionih mreža. Tako je  urađena rekonstrukcija u Omladinskoj, Bogumilskoj, ulici Bosanski put. Pri kraju je  izgradnja kanalizacione mreže u  Malešićima, projekat koji realiziramo  sa Ministarstvom za ljudska prava BiH. Značajno je spomenuti i  izgradnju kanalizacione mreže za Gornju Karaulu vrijednosti  100 hiljada KM, te projekte izgradnje u Luci, Mrakovu i Lješevu.

Vodoopskrbni sistem Vrutak

Fazlić: Doveden je do kraja projekat izgradnje vodoopskrbnog sistema Vrutak prva faza, ostalo je još priključenje struje i da sistem prođe  testiranje. Radovi koji se odnose na izgradnju pumpnih stanica potisnog vodovoda su završeni,  ali je bilo potrebno dovođenje struje na tri lokaliteta, na izvorište, prepumpne stanice i na rezervoar što je uslovilo i dodatne troškove i projekat će biti nastavljen u sljedećoj godini. 

Gradski stadion Ilijaš

Fazlić: Prva faza zgradnje Gradskog stadiona u Ilijašu vrijednosti 1. 700. 000 KM  ovih dana je  zatvorena, već se uveliko radi na pripremi druge faze u 2020. godini čija je vrijednost  1. 100. 000 KM. Druga faza podrazumijeva potpuno zatvaranje objekata, krovovi na tribinama i objektu, te  krajem godine 2021. godine očekuje se da  taj objekat i kompleks počnui dobivati uslove za korištenje.

Napreduje izgradnja Fiskulturne sale u Srednjoškolskom centru „Nedžad Ibrišimović“, preostali su dijelovi sanacije mokrih čvorova i svlačionica, te se očekuje otvaranje ovog objekta i predaja na korištenje SSŠC Ilijaš, učenicima, ali i građanima za Dan Općine Ilijaš u februaru 2020. godine.

Načelnik Fazlić napominje i brojne projekte energetske efikasnosti realizirane u saradnji sa kantonalnim ministarstvom, izgradnje sportskih ploha Salkanov Han, Dragoradi, projekte koje su relizirale MZ u saradnji sa UNDP-om kao što je nabavka  novog namještaja u  OŠ „Podlugovi“.  Urađene su i nadstrešnice na autobuskim stajalištima, završena je faza rekonstrukcije pasaža u gradskoj šetnici i počele pripreme dokumentacije za drugu fazu, odnosno drugu stranu. 

Planovi za 2020. godinu

Fazlić: Usvojeni Budžet od 15. 601 000 KM omogućava nam nastavak započetih i realizaciju novih projekata, podršku sportskim i drugim udruženjima i slijeđenje pozitivnih trendova daljeg napretka i razvoja.

Svim građanima Ilijaša želim puno zdravlja, sreće i uspjeha u privatnom životu u 2020. godini  i da svi nastavimo graditi imidž općine u kojoj je dobar poslovni ambijent i zadovoljni građani sa aspekta kvaliteta življena i da sve usluge budu na kvalitetnom nivou.

Razgovarala: Nermina Durić-Kahvedžić

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 Nacrt Regulacionog plana "Apartmansko naselje Ljubnići - QTR-BS" Ilijaš
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas653
mod_vvisit_counterJuče2634
mod_vvisit_counterOva sedmica12352
mod_vvisit_counterOvaj mjesec59922