• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Ilijaški izviđači u posjeti Beogradu na regionalnom susretu izviđača Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Petak, 15 Velj 2019 07:40

 

izvidjaci mladost ilijasOdred izviđača "Mladost" Ilijaš otputovao je u Beograd rano jutros na regionalni susret izviđača uz finansijsku podršku Općine Ilijaš. Broj izviđača koji će učestvovati na dvodnevnom kampu je sedam i dva pratioca.

Predsjednik odreda izviđača "Mladost" Ilijaš Nijaz Rastoder je kazao kako će ovom prilikom djeca posjetiti Beograd i imati priliku da se druže sa drugim izviđačima.

"Putujemo za Beograd kod naših prijatelja sa kojima smo se ranije već upoznali, oni su nam zapravo i poslali poziv. U sklopu toga bit će dosta zabave, druženja, pjesme i obilazak grada. Ovaj put idu djeca koja su najbolja u grupi izviđača. Ovom prilikom želim da se zahvalim načelniku Općine Ilijaš koji je podržao projekat, jer je od velikog značaja zaista i to je nešto što on uvijek podrži", kazao je Rastoder.

Izvor: radioilijas.ba

 
Potpisivanje Sporazuma kojim se unapređuje zaštita djece i mladih od nasilja Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Srijeda, 06 Velj 2019 12:52

 

sastanak world vision 1U velikoj sali Općine Ilijaš upriličeno je potpisivanje Sporazuma o saradnji između subjekata zaštite djece i mladih od nasilja na području općine Ilijaš.

Sporazum su potpisali načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, vd direktor JU "Kantonalni centar za socijalni rad" Enes Šabić, direktorica JU "Dom zdravlja Ilijaš" Amra Matoruga, direktorica JU "Djeca Sarajeva" Jasmina Čongo, direktori osnovnih škola na području općine Ilijaš Nihad Salkić, Admir Abadžija, Alma Salketić, Refik Kurtović i Vernesa Hamzabegović, direktor JU Srednjoškolski centar "Nedžad Ibrišimović" Amir Džafo, direktor "Perzijsko – bosanskog koledža sa internatom" Haris Alihodžić i predsjednica Udruženja "Budi mi drug" Meliha Mešetović.

Navedene institucije, ustanove i organizacije te njihovi predstavnici čine grupu za zaštitu djece od nasilja, koja djeluje sa ciljem stvaranja preduslova za održiv multidisciplinarni i intersektorski pristup u prevenciji i zaštiti djece i mladih od nasilja, sa posebnim naglaskom na djecu i mlade pod rizikom.

"Danas prisustvujemo svečanom potpisivanju Sporazuma o saradnji između Općine Ilijaš i ključnih aktera u domenu dječije zaštite koji su uključeni kroz rad Grupe za dobrobit djece na području općine Ilijaš koja je formirana kao dio projektnih aktivnosti World Vision programa za zaštitu djece i projekta kojeg World Vision implementira uz finansijsku podršku UNICEF-a BiH. Cilj sastanak world vision 2Sporazuma je da formalizuje saradnju između aktera Grupe. I  poslužit će pri izradi strateškog općinskog dokumenta Lokalnog akcionog plana za djecu. Ovom prilikom želim se zahvaliti svim predstavnicima ustanova i organizacija sa područja općine Ilijaš koji zaista vrijedno rade kako bi ova Grupa ostvarila svoj cilj, a to je zaštita djece i mladih", kazala je Enisa Mešetović, stručna saradnica za obrazovanje, pitanje mladih i NVO sektor Općine Ilijaš.
 
Predmet Sporazuma je regulisanje međusobnih partnerskih obaveza na lokalnom nivou u cilju efikasnijeg provođenja zakonskih propisa u ostvarivanju adekvatne zaštite djece i mladih od nasilja na području općine Ilijaš, potom jačanja partnerstva među subjektima zbrinjavanja i zaštite, odnosno uspostavljanje međusobne sistemske povezanosti, skretanje pažnje na probleme nasilja nad djecom kroz aktivnosti za prevenciju nasilja, stvaranje boljih uslova za kvalitetnije obrazovanje za svu djecu i mlade na području općine Ilijaš, pomoć djeci i mladima sa umanjenjim sposobnostima i stvaranje uslova za pružanje jednakih mogućnosti za psiho-fizički razvoj sve djece i mladih na podriučju općine Ilijaš.

 
Delegacija Općine Ilijaš na obilježavanju godišnjice masakra na Markalama Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Utorak, 05 Velj 2019 08:13

MARKALE 1Delegacija Općine Ilijaš prisustvovat će obilježavanju godišnjice stradanja građana Sarajeva na pijaci Markale, u kojem je 68 ljudi poginulo, dok su 144 osobe ranjene.

Dopredsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš Alen Hasković te vijećnici Muhamed Handžić i Almir Špiodić prisustvovat će Zajedničkoj komemorativnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, Gradskog vijeća Sarajeva i općinskih vijeća s područja KS, a potom položit cvijeće na spomen obilježje, gdje je planirano i održavanje prigodnog programa.

Na današnji dan, prije 25 godina, u podnevnim satima projektil kalibra 120 milimetara ispaljen je sa srpskih položaja na području sela Mrkovići koji je pao na gradsku pijacu Markale u blizini koje je u tom trenutku bilo više stotina ljudi.

Međunarodni krivični sud za ratne zločine počinjene na tlu bivše Jugoslavije donio je presudu kojom se Stanislav Galić osuđuje na kaznu doživotnog zatvora zbog svih pet granatiranja za koja je bio i optužen, a među njima se našlo i granatiranje Markala.

 
Održan VII Memorijal “Predrag Ilić-Prda” Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Ponedjeljak, 04 Velj 2019 07:10

 

memorijalni turnir predrag ilic otvorenjeU Sportskoj dvorani Ilijaš upriličen je VII Memorijalni turnir „Predrag Ilić Prda“, koji je organizovao Sindikat policije Kantona Sarajevo  - sindikalne organizacije PS Ilijaš. Turnir je otvorio komandir PU Ilijaš Irfan Nefić.

Elvir Šehić, predsjednik Organizacionog odbora sindikata MUP-a KS – V sindikalne organizacije PS Ilijaš zahvalio se svima koji su na bilo koji način doprinijeli i uzeli učešće da se nastavi tradicija duga sedam godina.

„Pripala mi je čast da se obratim u ime organizatora Memorijalnog turnira na kojem učestvuje 26 ekipa. Zahvaljujem se svima koji su nam pružili podršku u učesnicima koji daju na važnosti ovom događaju. Vjerujem da će turnir proći u najboljem redu“, kazao je Šehić.

Renata Ilić supruga pokojnog Predraga prisustvovala je svečanom otvorenju zajedno sa djecom.  Ovaj događaj je veoma emotivan za porodicu Ilić, uz izuzetnu zahvalnost svim kolegama i sugrađanima koji čuvaju sjećanje na Predara Ilića – Prdu.

memorijalni turnir predrag ilic pobjednicka ekipa„Prvi put sam smogla snage da se javno obratim i zahvalim policijskoj upravi Ilijaš, Predragovim kolegama i prijateljima koji su ovo pokrenuli, sindikatu i sponzorima koji pomažu da se ovaj turnir održava.  Naši životi su individualni, svi smo različiti, svi imamo svoje probleme ali i sretne trenutke. Nažalost dešavaju se i ovakve stvari kao što su našoj porodici. Ali nikada ne treba odustati ma koliko nešto u životu bilo teško. Nije sramota pasti, sramota je ostati ležati“, kazala je Renata.

Ove godine je nastupilo 26 ekipa, a pobjednik je ekipa "Crni labud" koja je u finalnom meču sjajnom igrom pobijedila ekipu Policijske stanice Novi Grad – Sarajevo.

Izvor: radioilijas.ba

 
Forum građana: Projekat za nabavku školskog namještaja u OŠ "Podlugovi" dobio najveći broj bodova Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Ponedjeljak, 04 Velj 2019 07:07

 

forum gradjana U prostorijama Osnovne škole "Podlugovi" održan je Forum građana u organizaciji Općine Ilijaš i MZ Podlugovi.

Tema Foruma bila je definisanje potreba i prioriteta građana sa zadatkom predlaganja projekata od šireg društvenog značaja za građane općine Ilijaš, a s ciljem utvrđivanja projekta s kojim će Općina Ilijaš aplicirati na Javni poziv za odabir projektnih prijedloga u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“.

U realizaciji Foruma uključili su se i volonteri sa područja općine Ilijaš i mjesnih zajednica koji su učestvovali na seminarima i radionicama koje je organizovao UNDP u sklopu navedenog projekta.

Građani su dali svoje prijedloge i ideje i na kraju ih bodovali kako bi odredili prioritete koji su najpotrebniji lokalnoj zajednici.

Najveći broj bodova dobio je prijedlog za nabavku školskog namještaja za OŠ "Podlugovi". Ostali prijedlozi i izražene potrebe građana se nalaze u zapisniku koji će nadležna općinska služba u narednom periodu razmotriti i realizirati.

Projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“ implementira se od 2015. do 2019. godine od strane UNDP u mjesnim zajednicama 24 lokalne samouprave (općine i gradovi) u BiH, među kojima Općina Ilijaš, također, predstavlja jednu od jedinica lokalne samouprave.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 
 
 
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas580
mod_vvisit_counterJuče2193
mod_vvisit_counterOva sedmica4932
mod_vvisit_counterOvaj mjesec38551