• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Počeli radovi na rekonstrukciji Društvenog doma u Podlugovima Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Ponedjeljak, 21 Svi 2018 12:33

drustveni dom podlugovi 3Radovi na sanaciji i rekonstrukciji objekta Doma Podlugovi u MZ Podlugovi počeli su u petak, 18. maja 2018. godine.

Općina Ilijaš je nakon provedenog otvorenog postupka javne nabavke sa najpovoljnijim ponuđačem “Fazum-Gradnja” d.o.o. Ilijaš zaključila Okvirni sporazum za izvođenje radova na period od dvije godine.

Na osnovu Okvirnog sporazuma zaključen je prvi pojedinačni Ugovor kojim su pored unutrašnjih radova obuhvaćeni radovi na potpunoj rekonstruciji krova, ugradnji fasadne stolarije i ugradnji termo fasade. Ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi 150.000,00KM za 2018. godinu. Ugovoreni rok za izvođenje radova je 60 kalendarskih dana.

Drugim pojedinačnim Ugovorom planirano je izvođenje instalaterskih i završnih građevinskih radovo.

 
Svečano otvorena Gradska tržnica u Ilijašu Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Nedjelja, 20 Svi 2018 11:00

PIJACA-NASLOVNASvečanim programom, upriličeno je otvorenje Gradske tržnice u Ilijašu. Uz prisustvo mnogobrojnih zvanica iz političkog i društvenog života, moderni objekat Gradske tržnice zvanično je na usluzi svim građanima općine Ilijaš. Objekat se sastoji od zatvorenog i otvorenog dijela tržnice. Izgrađen je od najsavremenijih i najkvalitetnijih materijala koji se koriste u savremenoj gradnji. Dimenzije zatvorenog dijela su 20×15 metara gdje su instalirane rashladne vitrine za prodaju animalnih proizvoda odnosno mliječnih i mesnih proizvoda. Na otvorenom dijelu tržnice, dimenzija 20×25 vršit će se prodaja voća i povrća te drugih proizvoda. Projekat je finansiran iz Budžeta KS, Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Budžeta Općine Ilijaš, čija je vrijednost 640 000,00 KM. Načelnik općine Ilijaš Akif Fazlić, kazao je da je prošlo dugo vremena od ideje da se izgradi Gradska tržnica.

„U tom periodu imali smo niz dilema od toga vezano za lokaciju, pozicioniranja u smislu kapaciteta i konstrukciju finansiranja. Sve je krenulo ubrzanim tokom onog dana kada je direktor Ureda za koordinaciju projekata pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva saopštio da će finansirati izgradnju ovog objekta sa 100 000,00 dolara. To je bio osnov da krenemo u ubrzane procedure. Poslije toga i Vlada KS odlučila se za sufinansiranje objekta sa 300 000,00 KM. Koristim ovu priliku da posebnu zahvalnost iskažem dvojici ministara iz Vlade KS, ministru finansija gospodinu Jasminu Halebiću i ministru komunalne privrede i infrastrukture gospodinu Senadu Hasanspahiću. Preostali dio sredstava finansirala je Općina Ilijaš iz svog Budžeta. Cilj ovog projekta je stvaranje uslova, da na jedan puno bolji, efikasniji i organizacijski uspješniji koncept riješimo pitanje pijace. Ovaj projekat zadovoljio je sve standarde. nacelnikerMi nastavljamo dalje sa stambeno-poslovnim kompleksom Banovac. Za narednu godinu najavljujem gradnju novog objekta koji će se ovdje praviti, a to je podzemna garaža sa nekih 60 parking mjesta i time želimo riješiti problem parkiranja u ovom dijelu Ilijaša. Nastavlja se i izgradnja objekta stanogradnje“, kazao je načelnik Fazlić.

Realizaciji projekta Gradske tržnice izuzetan doprinos dao je i predsjedavajući OV Ilijaš Mahir Dević.

„Izgradnja Tržnice u Ilijašu je naš dugogodišnji san, i hvala Bogu da samo u mjesecu Ramazanu dočekali da otvorimo istu i damo je na uslugu našim građanima. Ovo predstavlja jednu plansku aktivnost koja se provodi od strane lokalne politike, načelnika općine Ilijaš i Općinskog vijeća Ilijaš, kao jedna kruna na lokaciji stambeno-poslovnog dijela Banovac. Poptuno sam ubijeđen da će Tržnica upotpuniti sadržaje i biti potpuno na usluzi našim građanima. U nadi da ćemo, ako Bog da, zajedno i u narednom periodu otvoriti puno dobrih projekata u općini Ilijaš i staviti ih na uslugu građanima općine Ilijaš, želim vam puno zdravlja, sreće i uspjeha a svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti Ramazan Šerif Mubarek Olsun“, kazao je predsjedavajući Dević.

Direktor Ureda za koordinaciju projekata pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva gospodine Halil Omanović istakao je važnost izgradnje ovog objekta koja se ogleda u povezivanju proizvođača sa tržištem.

„Sufinansirali smo izgradnju ovog prelijepog objekta u cilju stavranja boljih veza i uslova između farmera i tržišta. Koristim priliku da u ime Ureda svima vama poželim dobro zdravlje, dug život i da što više koristite Tržnicu, i oni koji izlažu svoje proizvode a i oni koji kupuju iste“, kazao je direktor Omanović.

Senad Hasanspahić, ministar privrede i infrastrukture u Vladi KS pohvalio je rukovodstvo općine Ilijaš za realizaciju izuzetno važnih projekata za građane općine Ilijaš.

„Zaista moram kazati da je vrlo lahko sarađivati sa vašom općinom jer imate dobrog načelnika i ministra finansija u Vladi KS gospodina Jasmina Halebića. Potpuno sam ubijeđen da će Ilijaš imati još mnogo dobrih projekata koji će imati podršku“, kazao je ministar Hasanspahić.

Objekat Gradske tržnice predat je na upravljanje JKP „Vodostan“ Ilijaš koje je i u prethodnom periodu bilo zaduženo za organizaciju pijace u Ilijašu.

„Susretali smo se sa velikim problemima obzirom da nisu postojali uvjeti za prodaju proizvoda animalnog porijekla. Izgradnjom ovog lijepog, modernog i funkcionalnog objekta i taj smo problem konačno riješili. Imamo uslove za prodaju svih prehrambenih proizvoda. Općina Ilijaš je prepoznatljiva po tome da ima mnogo poljoprivrednih proizvođača, oni su dobili mjesto gdje mogu izložiti i prodati svoje proizvode. Također, naši sugrađani su dobili priliku da kupuju proizvode za koje znaju ko je i gdje proizveo. Ovo je mjesto susreta naših proizvođača i kupaca. Zainteresovanost je izuzetno velika i ovim putem pozivam sve naše sugrađane da koriste, kupuju i prodaju u našoj Tržnici“, kazala je dirketorica Zukić.belma

Projektant objekta Gradske tržnice bila je firma AMBIJENTA d.o.o. Sarajevo. Nazdzor je vršila firma „Project-Construct“ d.o.o. Zavidovići a izvođač radova bila je firma „Fazum-Gradnja d.o.o. Ilijaš.

Izvor: Radio Ilijaš

 
27. maja obilježavanje 26. godišnjice stradanja stanovnika Bioče Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Petak, 18 Svi 2018 08:14
biocagodisnjicaU nedjelju 27. maja 2018. godine bit će obilježena 26. tužna godišnjica stradanja stanovnika Bioče, koje je početkom 1992. godine agresorska vojska zarobila i zatvorila u prostorije Osnovne škole i potom ih odvela u logore gdje su mnogi mučki ubijeni. Najveći zločin počinjen je na brdu Žerovanj, gdje su mučena i likvidirana 23 Biočana, dok su ostali poginuli u živim štitovima koje je koristila agresorska vojska.
 
PROGRAM OBILJEŽAVANJA:
 
9:00-10:00h- okupljanje gostiju i porodica šehida i obilazak Spomen sobe
 
10:00h-prigodan program, obraćanje zvanica, polaganje cvijeća i odavanje počasti na centralnom Spomen obilježju kod škole u Gornjoj Bioči
 
11:00-formiranje kolone i polazak prema Spomen obilježju u naselju Selimovići ( polaganje cvijeća i učenje Fatihe)
 
12:00-Polaganje cvijeća i učenje Fatihe na Spomen obilježju na Trešnjicama
 
Iz Organizacionog odbora obavještavaju da će istog dana biti upriličen iftar i proučen tevhid nakon akšam namaza u džamiji u Gornjoj Bioči.
 
Put do Spomen obilježja Selimovići je prohodan, dok se na Trešnjice može stići terenskim vozilom.
 
Da se ne zaboravi BIOČA 1992-2018!
 
U subotu svečano otvorenje Gradske tržnice u Ilijašu Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Srijeda, 16 Svi 2018 10:15
Trznica1U subotu, 19.05.2018. godine u 10:00, na lokalitetu Banovac planirano je svečano otvorenje Gradske tržnice u Ilijašu. 
 
Vrijednost projekta je 640.000,00KM, a sredstva su obezbijedili: Općina Ilijaš, Vlada Kantona Sarajevo i Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.
 
Izvođač radova bila je firma ”Fazum gradnja” d.o.o. Ilijaš, a nadzor nad izvođenjem radova vršila je firma ”CONSTRUCT d.o.o.” iz Zavidovića. 
Nakon zvaničnog otvorenja Gradskom tržnicom će upravljati JKP “Vodostan” d.o.o. Ilijaš. 
 
Gradska tržnica sastoji se iz dva dijela: zatvorenog dijela dimenzija 15×20 metara i otvorenog dijela, odnosno nadstrešnice dimenzija 20×25 metara. Tržnica će predstavljati mjesto gdje će ilijaški poljoprivrednici moći plasirati svoje proizvode svaki dan, a ne samo trznica2subotom, kako je bilo dosad.
 
Realizacijom ovog projekta građani Ilijaša dobili su modernu Gradsku tržnicu u kojoj će se moći prodavati proizvodi animalnog porijekla, mlijeko, jaja itd.  
Izgradnjom tržnice stvorene su pretpostavke da građani Ilijaša mogu nabavljati proizvode u svom gradu svaki dan, a i mogućnost poljoprivrednim proizvođačima sa područja općine Ilijaš da plasiraju svoje proizvode.
 
Obavještavamo građane da će se u subotu, 19.05.2018. godine pijaca održavati redovno, a svečano otvorenje je planirano u 10:00 sati te pozivamo građane da svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj. 
 
Ramazanska čestitka Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Srijeda, 16 Svi 2018 07:29
Ramazan Mubarek OlsunU povodu nastupanja mjeseca Ramazana Općinski načelnik Akif Fazlić i Predsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš Mahir Dević uputili su pripadnicima islamske vjeroispovijesti čestitku u kojoj se navodi: 
 
Svim muslimanima u ime Općinskog vijeća, uposlenika Jedinstvenog općinskog organa uprave i u lično ime, upućujemo iskrene čestitke u povodu nastupanja mjeseca Ramazana sa željom da ga provedu u zdravlju, radosti i duhovnom zadovoljstvu sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama.
 
 RAMAZAN ŠERIF MUBAREK OLSUN.
 
 
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1553
mod_vvisit_counterJuče1816
mod_vvisit_counterOva sedmica10449
mod_vvisit_counterOvaj mjesec33226