• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Čestitka povodom nastupajuće Nove 1439. hidžretske godine Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Srijeda, 20 Ruj 2017 10:28
Povodom nastupajuće Nove 1439. hidžretske godine Općinski načelnik Akif Fazlić i Predsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš Mahir Dević, uputili su čestitku u kojoj se navodi:
 
Dzamija-u-Ilijasu„Svim muslimanima i muslimankama u domovini i dijaspori upućujemo iskrene čestitke sa željom da nam nastupajuća Nova hidžretska godina donese više međusobne susretljivosti, tolerancije, razumijevanja i ljubavi te uzajamnog poštivanja i uvažavanja.
 
Molimo Allaha da Vama i Vašim porodicama podari još više sreće u poslovnom i privatnom životu, napretka i zdravlja, te da ih još puno dočekate sa svojim najdražima".
 
Prezentiran glavni projekat uređenja korita rijeke Bosne u Ilijašu Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Utorak, 19 Ruj 2017 13:10
usceBosneU četvrtak, 14.09.2017. godine u prostorijama Općine Ilijaš održana je prezentacija glavnog projekta "Uređenja korita rijeke Bosne u Ilijašu, dionica od ušća Gnionice do restorana Dijana, dužine cca. 500 m". Na inicijativu Općine Ilijaš, Agencija za "Vodno područje rijeke Save" Sarajevo je pristupila izradi projektne dokumentacije na osnovu koje će se u narednom periodu nastaviti sa aktivnostima na uređenju korita rijeke Bosne na području Općine Ilijaš. Projekat je izradio Zavod za vodoprivredu Sarajevo. 
Dionica rijeke Bosna od ušća Gnionice do restorana Dijane u dužini od 500 m i samo ušće u Gnionicu u Bosnu je jedan od prioriteta Općine Ilijaš u cilju zaštite mosta na Regionalnom putu R-445 (Semizovac-Ilijaš-Visoko) i mosta na željezničkoj pruzi Sarajevo – Šamac. 
Projekat će obuhvatiti i zaštiti postojeće stambene objekte koji su izgrađeni na navedenoj lokaciji. Poplave iz maja 2014. godine su dodatno devastirale korito rijeke Bosne što se vremenom pogoršava, a obzirom da je korito neuređeno, mjestimično obraslo, kao i da je nedovoljnog kapaciteta zbog nekontrolisanog zasipanja građevinskim i drugim materijalom. Investiciona vrijednost radova po projektu iznosi cca. 1.100.000,00 KM, a realizacija projekta će se vršiti u fazama u zavisnosti od raspoloživih sredstava Agencije za vodno područje rijeke Save u čijoj je nadležnost vodotok rijeke Bosne. 
 
Počeli radovi na priključenju Sportske dvorane Ilijaš na toplofikacioni sistem kotlovnice Ilijaš Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Utorak, 19 Ruj 2017 10:49
toplane-300x225KJKP „Toplane – Sarajevo“ d.o.o.  u sklopu realizacije projekata povećanja energetske efikasnosti i izvođenju inženjering poslova na priključenju  postojećih objekata na sistem centralnog zagrijavanja, a shodno prethodno potpisanom Ugovoru, izvode radove priključenja objekta Sportske dvorane Ilijaš.
 
Realizacija projekta podrazumijeva izdavanje načelne i konačne energetske saglasnosti, nabavku mašinske opreme i materijala, izvođenje mašinskih i građevinskih radova na izgradnji priključnog toplovoda, izgradnju obračunskog mjernog mjesta u objektu, izradu Elaborata geodetskog snimanja trase priključnog toplovoda, te priključenje objekta. Vrijednost radova je cca. 20.000,00 KM, a sredstva je obezbijedila Općina Ilijaš. 
 
Priključenjem objekta  Sportske dvorane Ilijaš na  toplifikacioni sistem KJKP „Toplane – Sarajevo“ d.o.o. povećan je toplotni konzum i energijska efikasnost kotlovnice Ilijaš, te je osigurano sigurnije snabdijevanje objekta toplotnom energijom.
 
Završetak svih aktivnosti na priključenju Sportske dvorane Ilijaš na sistem centralnog zagrijavanja se očekuje do početka naredne sezone grijanja.
 
Realizacijom projekta zagrijavanje objekta Sportske dvorane bit će znatno ekonomičnije, efikasnije i ekološki prihvatljivije što će omogućiti bolje uslove sportskim klubovima za održavanje kako treninga i priprema tako i za odigravanje utakmica takmičarskog karaktera.   
 
Radovi na rekonstrukciji Regionalne saobraćajnice R445 u Malešićima odvijaju se planiranom dinamikom Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Utorak, 19 Ruj 2017 07:23
 
Radovi na rekonstrukciji Regionalne saobraćajnice R 445, na dionici od pružnog prijelaza do mosta u Malešićima odvijaju se planiranom dinamikom. Esad Fejzić, šef gradilišta iz firme „Orman“ d.o.o.  kazao je da se radovi na rekonstrukciji ove dionice izvode nesmetano.
 
malesicippDo sada su izvedeni radovi na proširenju mosta, završeno je oko 500 metara oborinskog kolektora i zamjena kolovozne konstrukcije oko 400 metara.  U sklopu projekta planirana je izgradnja i uređenje pješačkih staza“, kazao je Fejzić.
 
Dužina koja će biti rekonstruisana u ovoj fazi iznosi 650 m, a vrijednosti radova iznosi 420.000,00 KM.  Sredstva za realizaciju Projekta obezbijedila je Direkcija za puteve Kantona Sarajevo, izvođač radova je firma “Orman” d.o.o. Kiseljak, a nadzor nad izvođenjem radova vršit će Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.
 
Za vrijeme radova na ovom dijelu saobraćaj će se odvijati naizmjenično jednom trakom, te apelujemo na vozače da imaju strpljenja te da se pridržavaju privremeno postavljene saobraćajne signalizacije.
 
Jačanje ekonomskih i trgovinskih odnosa BiH i Turske–rezime posjete načelnika iz BiH Turskoj Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Ponedjeljak, 18 Ruj 2017 07:27
TurskaPosjeta1Načelnik općine Ilijaš, Akif Fazlić sa još 15 gradonačelnika/načelnika gradova i općina članica TDBB iz BiH u organizaciji Upravnog odbora TDBB iz Istanbula imali su niz zvaničnih susreta sa predstvnicima institucija Republike Turske.
 
U Ankari, osim posjete općinama Kećioren i Altindag, upriličen je prijem u direkciji TIKA i parlamentu Republike Turske. Na oba sastanka najviše se razgovaralao o modalitetima saradnje između lokalnih zajednica BiH i Turske.
 
PosjetaTurska2U Istanbulu u sjedištu TDBB održan je sastanak sa ministraom privrede Republike Turske Nihadom Zejbekčijem na kome se najviše govorilo o jačanju ekonomskih i trgovinskih odnosa između dvije države. Cilj je da robna razmjena između BiH i Turske pređe milijardu eura sa težišterm što većeg izvoza iz BiH. U cilju stvaranja preduslova za takve rezultate intenzivno se radi na trilateralnom sporazumu o slobodnoj trgovini između Turske, BiH i Srbije. Doprinos lokalnih zajednica za ovaj kao i za druge programe je u stalnom poboljšanju poslovnog ambijenta za investiranje .
 
PosjetaTurska3Ova tema je potpuno preovladavala i  na sastanku u generalnom konzulatu BiH u Istanbulu gdje se razgovaralao o vrlo konkretnim aktivnostima vezanim za investiranje turskih firmi u BiH.
 
Završetak posjete obilježen je ceremonijalnim prijemom koji je priredio gradonačelnik Istanbula Kadir Topbaş simboličnom dodjelom cetifikata učesnicima.
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2017.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2017

 

.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas740
mod_vvisit_counterJuče1398
mod_vvisit_counterOva sedmica10753
mod_vvisit_counterOvaj mjesec26281