Previous Next

Održano općinsko takmičenje iz predmeta tehnička kultura

U prostorijama OŠ "Podlugovi" održano je pojedinačno i ekipno općinsko takmičenje iz nastavnog predmeta tehnička kultura za učenike V, VI, VII, VIII i IX razreda. Na takmičenju je učestvovalo 20 učenika iz četiri ilijaške osnovne škole koji su na školskim takmičenjima pokazali najbolje rezultat i dobili priliku da predstavljaju svoju obrazovnu ustanovu. Takmičare i takmičarke je pozdravila i upoznala ih sa propozicijama takmičenja stručna savjetnica za pitanje mladih, obrazovanje i NVO sektor u Općini Ilijaš Enisa Mešetović, a potom se obratio i direktor OŠ "Podlugovi" Edin Šehić. Takmičenje se sastojalo od teoretskog i praktičnog dijela. Teoretski dio podrzumijevao je testove znanja koji obuhvataju materiju iz nastave tehnike i tehničke kulture za odgovarajući razred po važećim udžbenicima. Praktičnio dio podrazumijevao je izradu praktičnog rada prema crtežu koji je dodijeljen na dan takmičenja.

U kategoriji petih razreda učenica OŠ "Stari Ilijaš" Selma Ademović zauzela je prvo mjesta, drugo mjesto osvojio je učenik OŠ "Srednje" Ahmed Šehić, a učenica Emsela Ćatić iz OŠ "Hašim Spahić" treće mjesto. Prvo mjesto na ovogodišnjem takmičenju za šeste razrede osvojila je Ilhana Nuhanović iz OŠ "Podlugovi", drugo mjesto Amina Muslić iz OŠ "Stari Ilijaš", a treće mjesto učenik Nur Šerak iz OŠ "Hašim Spahić". Prvo mjesto u kategoriji sedmih razreda osvojio je učenik Almin Delić iz OŠ "Srednje", drugo mjesto učenica OŠ "Hašim Spahić" Merjema Rožajac i treće mjesto učenica OŠ "Podlugovi" Šejma Arnaut. Kada su u pitanju učenici osmih razreda najuspješniji je bio učenik Damir Hindija iz OŠ "Hašim Spahić", drugo mjesto osvojila je Ajša Klanco iz OŠ "Podlugovi" i treće mjesto učenica Ajna Šabanović iz OŠ "Srednje". Učenica Sumea Sokolar iz OŠ "Podlugovi" osvojila je prvo mjesto u kategoriji devetih razreda, drugo mjesto zauzeo je učenik OŠ "Srednje" Ilhan Fazlić, a treće mjesto učenica Amila Agović iz OŠ "Stari Ilijaš". Ukupni ekipni plasman je sljedeći: prvo mjesto OŠ "Podlugovi", drugo mjesto OŠ "Stari Ilijaš" i treće OŠ "Hašim Spahić".

Na kantonalnom takmičenju učestvovat će dvije ekipe i to iz OŠ "Podlugovi" i OŠ "Stari Ilijaš". Općina Ilijaš je učenicima takmičarima osigurala užinu i osvježenje, te za osvojena prva tri mjesta novčane nagrade i priznanja, koja će biti uručena nakon završetka takmičenja iz svih predmeta.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba