Previous Next

Zahvalnica općinskog načelnika Dženan ef. Mahmutoviću za izuzetan društveni angažman


Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić ugostio je u svom kabinetu Dženan ef. Mahmutovića, imama džemata Misoča. Povod prijema bio je uručenje zahvalnice i simboličnog poklona za izuzetan društveni angažman u svojstvu koordinatora Mreže mladih Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo na području općine Ilijaš.


Današnjem prijemu prisustvovali su i koordinatori Mreže mladih Ilijaš u džematima Misoča i Stari Ilijaš Faris Matoruga te Berin Ličina, sekretar Opićnskog vijeća Ilijaš Ilda Kahriman, kao i direktor JU "Kulturno-sportski centar i Radio Ilijaš" Nermin Hodžić.

Općinski načelnik Akif Fazlić istako je značaj rada Mreže mladih Ilijaš u jačanju društvenog angažmana mladih u lokalnoj zajednici, kao i nephodnosti stvaranja kvalitetnih aktivnosti za mlade. “Mreža mladih u Ilijašu je već godinama veoma aktivna i smatram, kao Općinski načelnik, da je došao pravi trenutak da koordinatoru naše mreže u Ilijašu Dženanu ef. Mahmutoviću dodjelim zahvalnicu te mu se na taj način direktno zahvalim i čestitam na svim provedenim aktivnostim i projektima, ali i ohrabrim da nastave sa kvalitetnim radom. Aktivnosti Mreže mladih u Ilijašu smatram izuzetno važnim, posebno zbog veoma teškog stanja društva u kojem se nalazimo. Mladi su naša osnovna snaga i samo zajedničkim aktivizmom te pozitivnim pričama, možemo napraviti bolji društveni ambijent. Mi kao lokalna zajednica nastojimo podržavati društveni aktivizam u svim oblastima, i posebno nam je važan razvoj aktivizma koji se baziran na tradicijskim, vjerskim i kulturološkim postavkama. Zaista se nadam da se će Mreža mladih u Ilijašu još više širiti i da će nastaviti promovisati našu općinu u najboljem svjetlu, ako što je to bilo i do sada”, rekao je načelnik Fazlić.


Dženan ef. Mahmutović zahvalio se za uručeno priznanje, te predstavio aktivnosti i rad Mreže mladih na području općine Ilijaš. “Zadovoljstvo mi je što je Mreža mladih kao takva prepoznata i zaista se već duži period trudimo da radimo kvalitetne projekte i aktivnosti, a koje će doprinijeti prepoznatljivosti naše općine te okupiti našu omladinu koja je jako kvalitetna i čestita. Mi zaista imamo jako uspješne učenike i studente, a počeli smo i sa uključivanjem učenika devetih razreda u aktivnosti rad Mreže mladih u Ilijašu. Jako nam je važno da mladi ostanu vezani za svoju zajednicu i džemat, ne samo u vjerskom smislu, nego i kao društveno odgovorni građani. Mnogobrojne su aktivnosti koje smo proveli u proteklih osam godina, a sve to zahvaljujući našim imamima, džematskim odborima, našoj omladini i naravno podršci Općine Ilijaš. Meni je zaista čast što sam kao koordinator Mreže mladih u Ilijašu dobio zahvalnicu, međutim smatram da su svi mladi i svi oni koji su nam dali podršku dobitnici ove zahvalnice. Naravno, mi ćemo i u budućnosti nastojati da radimo projekte od kojih će veći broj korisnika imati hajr i korist”, rekao je Dženana ef. Mahmutović.


Koordinatori Mreže mladih u džematima Misoča i Stari Ilijaš Faris Matoruga i Berin Ličina zahvalili su se Općinskom načelnilku za podršku, istakli da su veoma ponosni što su koordinatori za svoje džemate, te da su kroz ovu vrstu aktivizma stekli mnogobrojna nova prijateljstva i iskustva, ali i imali priliku posjetiti džemate u drugim gradovima.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba