Previous Next

Načelnik Fazlić i ministar Osmanović potpisali Sporazum kojim se obezbjeđuje smještaj za pripadnike braniteljske populacije sa područja općine Ilijaš

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić i ministar za boračka Kantona Sarajevo Omer Osmanović potpisali su danas Sporazum o rješavanju stambenog pitanja lica iz branilačke populacije putem privremenog smještaja u raspoložive stambene jedinice, koje će prethodno biti sanirane. Riječ je o sporazumu koji je dogovoren u okviru bilateralnih razgovora ministra za boračka pitanja Kantona Sarajevo, sa načelnicima sarajevskih općina, a koji se tiče ostvarivanja saradnje pri rješavanju stambenog pitanja lica iz braniteljske populacije sa područja Kantona Sarajevo.

Općina Ilijaš i Ministarstvo za boračka pitanja za navedeni projekat izdvojit će ukupno 50.000,00 KM, u omjeru 50:50 posto za sanaciju postojećih stambenih objekata u Ilijašu.
''Sretan sam što možemo aktivno i zajednički da se uključimo u rješavanje ove problematike, te se nadam da ćemo u što skorije vrijeme i realizovati navedeni projekat. Prioritet su nam svakako lica iz braniteljske populacije, koja nemaju riješeno stambeno pitanje, kojima ćemo dodijeliti stan u zakupu skladu sa zakonskim procedurama. Saradnja sa Ministarstvom na čelu sa ministrom Osmanovićem, nastavlja se i u narednoj godini, a podrška ovakvim projektima s naše strane je neupitna'', istakao je načelnik Akif Fazlić.

Ministar Osmanović ovom prilikom zahvalio se na saradnji koju već dugi niz godina njeguje sa općinom Ilijaš.
''Kada su u pitanju projekti koji se tiču braniteljske populacije, kako stambeni tako i oni koji njeguju kulturu sjećanja, moram istaći da općina Ilijaš na čelu sa općinskim načelnikom Akifom Fazlićem već izvjestan vremenski period daje punu podršku svim inicijativama koje uputimo. Danas smo potpisali sporazum, koji predstavlja samo početak navedenog projekta, obzirom da ćemo u narednom periodu izdvojiti dodatna sredstva za sanaciju pomenutih stambenih objekata. Zahvaljujem se načelniku Fazliću, koji je prepoznao važnost ovog projekta, i konkretno stavio svoje kapacitete na raspolaganje'', kazao je ministar Osmanović.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba