Previous Next

Svečano obilježen Dan Osnovne škole "Srednje"

Osnovna škola “Srednje” ovog petka je bogatim kulturno – zabavnim i edukativnim programom, proslavila svoj dan. Na priredbi su učenici pokazali znanje i vještine koje su usavršavali tokom školske godine u mnogobrojnim sekcijama.

Program je počeo prigodnim govorom direktorice škole Dženite Čehajić – Kulo, koja se prisutnim gostima obratila sa nekoliko riječi o prošlosti ove škole i važnosti obilježavanja Dana škole. Također, direktorica je kazala da je misija ove ustanove odgoj i obrazovanje i da đaci budu ponsni što su pohađali baš ovu školu.

"Danas obilježavamo svoj dan, uzbuđeni smo i ponosni. Pandemija je iza nas i otvaramo svoja vrata za naše roditelje, prijatelje i partnere koji su nam sve ovo vrijeme davali podršku. Odgoj i obrazovanje, zdravi, vrijedni, mladi ljudi naša su misija. Naša škola je prepoznatljiva po ulozi u našoj lokalnoj zajednici, dajemo izuzetan doprinos i imamo izuzetnu saradnju. Zahvaljujem se načelniku Akifu Fazliću na podršci u unapređenju rada i ciljeva Osnovne škole "Srednje", kazala je Čehajić – Kulo.

U ime Općine Ilijaš Dan OŠ "Srednje" čestitala je Enisa Mešetović, stručna saradnica za obrazovanje, pitanje mladih i NVO sektor.

"Koristim ovu priliku da u ime načelnika Akifa Fazlića čestitam Dan OŠ “Srednje”. Imamo izvrsnu saradnju sa menadžmentom ove škole, ponosni smo i radosni na sve uspjehe i rezultate koje kontinuirano postižu, nadamo se da će tako biti i u budućnosti, a Općina Ilijaš će nastavit pružati podršku svim projektima u skladu sa svojim mogućnostima", kazala je Mešetović.

Na priredbi su dodijeljene zahvalnice za one koji su dali svoj nesebičan doprinos obrazovanju i to Općini Ilijaš, organizaciji World Vision i fondaciji Boris Divković.

Za Osnovnu školu “Srednje” u okviru Budžeta općine Ilijaš za 2022. godinu planirana su sredstva u iznosu od 15.000,00 KM koja će ove godine biće više usmjerena na projekte estetskog uređenja centralnog objekta škole. Dio ovih sredstava bit će usmjerena u realizaciju video – nadzora za objekte područnih škola u Kamenici, Gajevima i Dragoradima.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba