Previous Next

Direktor JU "KSC i Radio Ilijaš" Nermin Hodžić najavio Manifestaciju ILIJAŠKA ZIMA 2024

Prvi put u Ilijašu održat će se kulturno-zabavna Manifestacija „Ilijaška zima“ u periodu od 03. do 28. januara 2024. godine u organizaciji Javne ustanove „Kulturno-sportski centar i Radio Ilijaš“ i podršku Općine Ilijaš i Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Direktor Ustanove Nermin Hodžić kazao je gostujući u programu Radija Ilijaš da je ovaj event samo nastavak rada na unapređenju i poboljšanju kulturne ponude u našem gradu. Naglasio je da u svim segmentima kojima Ustanova upravlja došlo do poboljšanja usluga, povećanja broja sadržaja, kao i korisnika sadržaja, da je to vidljivo iz mnogih organizovanih kulturnih, sportskih i zabavnih sadržaja u toku ove i prethodnih godina.

- Imali smo program za Dan Općine i Dan nezavisnosti BiH, koncerte, sportske manifestacije, programe za vjerske blagdane itd. Ove godine imamo projekcije najvećih svjetskih filmskih hitova u našem kinu, imamo pojačano interesovanje za promocije knjiga, naša Biblioteka uz svoje redovne aktivnosti pokrenula je projekat Pokretna biblioteka gdje dostavljaju knjige djeci iz udaljenijih ilijaških mjesta u saradnji sa OŠ „Srednje“. Radi se i na unapređenju svih ostalih segmenata i programa, podsjetio je Hodžić.

Zahvaljujući podršci Općine Ilijaš na čelu sa nečelnikom Akifom Fazlićem, kao i političku podršku i razumijevanje Općinskog vijeća, ove će se godine pokrenuti i manifestacija ILIJAŠKA ZIMA.

- Ilijaška zima je forma koja će omogućiti bogat sadržaj, posebno djeci za zimski raspust i neće imati potrebu da putuju negdje dalje za ispunjen, kreativan i zabavan sadržaj i ispunjavanje svog slobodnog vremena

Hodžić je najavio 41 sadržaj Manifestacije, koji uključuje rad ledene plohe-vještačke plohe koja ne ovisi mnogo o klimatskim uslovima, te niz kulturnih, zabavnih i zanimljivih događaja.

- Imat ćemo, uz svakodnevnu zabavu i klizanje na ledenoj plohi, i niz drugih sadržaja, kreativne radionice i zabave za djecu, animatore, maskote. Tu su hit pozorišne predstave, mnoštvo sjajnih filmskih projekcija, promocije knjiga-poznata Sabihina kuhinja autorice Sabihe Dacić koja će predstaviti svoj kuhar uz recepte i degustaciju hrane. Bit će i druge promocije i druženje s piscima. Nastupit će tada i naš KUD Ilijaš. Cilj i ove manifestacije je da se čuva i njeguje tradicija, ali i da se slijede svi pozitivni moderni trendovi koji mogu donijeti dodatnu vrijednost. Što se tiče koncerata nastupit će poznati Muharem Hadrović, sjajan pjevač. Čitavu zimsku ilijašku priču završit ćemo koncertom Tri harmonike: Azmir Halilović, Husein Bajraktarević i Akif Krdžić. Za Ilijašku zimu bit će formiran poseban cjenovnik, simbolične cijene za iznajmljivanje klizaljki i druge sadržaje. U programu Radija Ilijaš svakog petka bit će organizovane zanimljive i vrijedne nagradne igre uz podršku sponzora i poslovnih partnera i zato se koristim prilikom da se zahvalim našim komitentima koji svojom podrškom također doprinose realizaciji naših projekata. Oni također doprinose bogatijoj ponudi kulturnih sadržaja koja ima za cilj da u ovom gradu, u kojem je infrastrukturni i privredni razvoj doživio ekspanziju posljednje desetljeće, pokušamo dodatno obogatiti nekim finesama koji će život ovdje učiniti poželjnijim i slobodno vrijeme naših sugrađana popuniti na kvalitetan način osluškujući glas javnosti, prijedloge, sugestije i kritike kako bismo zadovoljili njihove potrebe ali poštujući standarde onoga što organizuje jedna javna ustanova, zaključio je Hodžić i pozvao sugrađane da posjete manifestaciju ILIJAŠKA ZIMA 2024. i pronađu sadržaje za sebe.

PROGRAM:

programzaweb

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba