U toku rekonstrukcija i izgradnja nekoliko lokalnih puteva

Nisu samo stanovnici Misoče oni koji se ovih dana raduju novom putu za svoje naselje – raduju se i stanovnici Mrakova, Salkanovog Hana, Popovića, Kadarića, Karašnice, Malešića i Medojevića. Završeni su, ili su u toku radovi na izgradnji ili rekonstrukciji lokalnih puteva za ova naselja.

Modernizacija i rekonstrukcija lokalnog puta Ilijaš – Mrakovo kao i Salkanov Han- Popovići je od interesa za Kanton Sarajevo. U periodu juni – juli 2008.godine završena je posljedna faza u Popovićima.

Put je izgrađen sa karakteristikama gradskog puta, širine dvije kolovozne trake i izgradnjom predmetnog puta i ostale infrastrukture u predmetnom lokalitetu, naseljena mjesta Mrakovo, Salkanov Han i Popovići poprimaju karakter urbane urbane infrastrukturne cjeline.

Završena je rekonsrukcija šumsko-rekreativnog puta Karašnica od regionalnog puta

Do ulice Hašima Spahića, širina puta je od 2.7m do 3.0 m. Izgradnjom istog, stnovnici Ilijaša dobili su pješačko-rekreativnu površinu, obzirom da je rekonsruisani put istovremeno i kolski koji prolazi kroz manje naseljeno područje, te je veoma pogodan za za šetnju izvan gradskih saobraćajno opterećenih ukica. Rekonstrukciju sa saniranjem finansirale su SARAJEVO-ŠUME , a izvođać radova je FUBLAN doo ILIJAŠ.

U toku je i rekonstrukcija lokalnog puta u Malešićima a radovi se izvode u dijelu naselja iznad auto puta.

Radi se i na sanaciji puta za Kadariće koja će biti završena do kraja sedmice jer je u toku završno presvlačenje asfaltne podloge.

Prije nekoliko dana otpočeli su i radovi na proširenju puta i nanošenju nove asfaltne podloge za Medojeviće. Radove izvodi doo Halilović – Ilijaš.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba