Radni sastanak na temu prijevoza učenika na području općine Ilijaš

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić održao je radni sastanak sa predstavnicima Savjeta mjesnih zajednica Ilijaš grad, Podlugovi, Luka, Misoča, Gajevi i Dragorad, šefom poslovnice Centrotrans Ilijaš te saradnicima iz Službe za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica. Tema sastanka bila je funkcionisanje prijevoza učenika na području općine Ilijaš.

sastanak prijevoz djaka 1Prijevoz učenika na području općine Ilijaš organizuje se u skladu sa zaključenim ugovorom o vršnju usluge prijevoza, a nakon provedenog otvorenog postupka javne nabavke usluga koji raspisuje Općina, i koji je i ove godine dobila kompanija Centrotrans.

U odnosu na provedeni tender početak školske godine je donio povećanu potrebu za dodatnim linijama. Prvenstveno zbog toga što je od ove školske godine nastava u OŠ "Stari Ilijaš" organizovana u dvije smjene, tako da se razgovaralo o povećanju broja polazaka i povrataka kako bi svi učenici došli bez problema na nastavu u drugoj smjeni.

Na sastanku se razgovaralo i o dodatnim zahtjevima za uvođenjem autobuskih linija na novim lokalitetima.

Usaglašene su sve potrebe građana i predstavnici mjesnih zajednica su iskazali zadovoljstvo novopredloženim redom vožnje.

Općina Ilijaš će u narednom periodu zajedno sa kompanijom Centrotrans iznaći riješenje kako da se sa aspekta procedura i osiguranja finansijskih sredstava realizuje povećan broj autobuskih linija, te kako da se pojedina naselja uključe u obuhvat prijevoza.

sastanak prijevoz djaka 2Također je jednoglasno prihvaćen zaključak da se u uslovima stabilne epidemiološke situacije sve đačke linije koriste i za prijevoz ostalih građana, iz razloga što na većini tih pravaca nema organizovanog redovnog javnog prijavoza građana.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba