Konstituirajuća sjednica OV Ilijaš

Danas je sa početkom u 10 sati u Velikoj sali Općine Ilijaš održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Ilijaš. Na sjednici su bili prisutni svih 25 izabranih vijećnika na proteklim izborima, te Načelnik Nusret Mašić sa svojim pomoćnicima i predsjednici Mjesnih zajednica.Za današnju sjednicu bilo je predloženo 5 tačaka dnevnog reda i to :

 

 

1.Informacija o potvrđenim rezultatima lokalnih izbora

2.Davanje svečane izjave novoizabranih vijećnika

3.a)Prijedlog Odluke o obrazovanju Komisije za izbor i imenovanja b) Prijedlog Rješenja o imenovanju članova Komisije za izbor i imenovanja c) Prijedlog odluke o obrazovanju Statutarno-pravne Komisije d) Prijedlog Rješenja o imenovanju članova Statutarno-pravne komisije.

4.Izbor a) predsjedavajućeg OV-a Ilijaš b)Zamjenika predsjedavajućeg OV-Ilijaš c) Svečana izjava

5.Prijedlog Odluke o razrješenju predsjedavajućeg OV-a Ilijaš.

Na početku sjednice Dnevni red je dat na razmatranje i pošto se niko nije javio za riječ isti je dat na glasanje i usvojen je jednoglasno. Potom se prešlo na prvu tačku dnevnog reda, a nakon toga se pristupilo polaganju svečane izjave novoizabranih vijećnika.Nakon polaganja izjave svim prisutnim se obratio i Načelnik Nusret Mašić i zaželio vijećnicima uspješan rad u naredne 4 godine koliko traje njihov mandat. Treća tačka dnevnog reda je usvojena jednoglasno a onda se prešlo i na 4, možda danas i najinteresantniju. Predsjednik Komisije za izbor i  imenovanja Zikret Čamdžić pročitao je i kandidate. Za Predsjedavajućeg OV-a predložen je Petar Ilić, a za Dopredsjedavajućeg predloženi su Dženita Kulo-Čehajić, Besim Gljiva i Mirsad Osmanović. U prvom krugu glasanja kandidat za Predsjedavajućeg dobio je glasove svih 25 vijećnika dok je Dženita Kulo-Čehajić dobila 8, Besim Gljiva 10 a Mirso Osmanović 7 glasova. Pošto niko od kandidata za Dopredsjedavajućeg nije dobio većinu glasova prešlo se u drugi krug glasanja između dva kandidata koji su imali najviše glasova.U drugom krugu Dženita Kulo-Čehajić dobila je opet 8 ,a Besim Gljiva 16 glasova, jedan listić je bio nevažeći.Tako će u naredne četiri godine Predsjedavajući OV-Ilijaš biti Petar Ilić a Dopredsjedavajući Besim Gljiva. Pred najstarijim članom OV-a Hamdom Žerom položli su i svečanu zakletvu.

Svim vijećnicima čestitamo na izboru, A Predsjedavajućem i dopredsjedavajućem na povjerenim im funkcijama. 

 

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba