• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Svake večeri iftari za 150 socijalno ugroženih stanovnika općine Ilijaš Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Petak, 25 Svi 2018 12:51

iftari opcina ilijas2Svake večeri u podrumskoj sali Općine Ilijaš organizuje se podjela 150 iftara za korisnike javne kuhinje.

Podjela je koncipirana tako da većina postača dođe po svoje iftare, a 30-40 iftara se svakodnevno poslužuje u podrumskoj sali Općine.

U dogovoru sa općinskim načelnikom anonimni donator finansira iftare u toku 30 dana Ramazana. Prethodne dvije godine isti donator je finansirao svakodnevnu podjelu 80 iftara, a Općina je osigurala prostor.

Mubera Musić korisnica javne kuhinje kaže kako je hrana raznovrsna i kvalitena. "Treću godinu dolazim na iftare ovdje i nemam riječi da se zahvalim organizatorima na izvanrednoj hrani."

Svakom postaču poslužuje se čorba, somun, glavno jelo, kolač i sok. Podjela iftara vrši se za 135 korisnika javne kuhinje, te porodicama u stanju socijalne potrebe koje su smještene u zgradi socijalnog iftari opcina ilijasstanovanja u Ilijašu.

"Prezadovoljan sam jelima, vrlo su ukusna. Zahvalan sam Općini Ilijaš na prostoru koji su nam osigurali i donatoru koji finansira iftare", kaže Ahmed Karić, korisnik javne kuhinje.

Interes građana je veliki, svakodnevno dolaze novi korisnici koji bi željeli dobiti iftar, ali zbog ograničenog broja do kraja Ramzana neće se mijenjati broj iftara i način posluživanja.

 
Materijali za XX sjednicu Općinskog vijeća Ilijaš Ispis Email
 

Poštovani,

Materijale za sljedeću sjednicu Općinskog vijeća Ilijaš (XX sjednica) možete preuzeti na sljedećem linku:

alt Materijali za XX sjednicu Općinskog vijeća Ilijaš

 

 
Aktivnosti na realizaciji projekta rekonstrukcije puteva na području općine Ilijaš Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Četvrtak, 24 Svi 2018 14:21

malinovicaOpćinski načelnik i pomoćnik načelnika u Službi za saobraćaj, stambeno-komunalne poslove i građenje obišli su lokacije na kojima se realizuje projekat rekonstrukcije putne infrastrukture iz sredstava OKFŠ-a za 2017. godinu.

kamenicaZbog proceduralnih razloga kao i velikog obima poslova projekat se nije mogao završiti u 2017. godini, te je u velikom dijelu prenesen u tekuću godinu.

Projekat se odnosi na:

- nastavak rekonstrukcije puta Dragoradi u dužini 1800 metara, u vrijednosti 458.792,27 KM, a završetak radova planiran je za 20 dana;

- rekonstrukciji puta Spahin Han – Vladojevići u dužini 500 metara, u vrijednosti 48.290,00 KM;

- rekonstrukcija puta u naselju Malinovica u dužini 1120 metara, u vrijednosti 85.925,00 KM;

put- asfaltiranje puta Sokolina – Ravne, u dužini 2100 metara, vrijednosti 370.000,00 KM;

- asfaltiranje puta u naselju Kamenica za spomen obilježje stradalim pripadnicima 210. viteške brigade iz Živinica u dužini 570 metara, vrijednosti 51.692,00 KM;

- te rekonstrukcija puta u Moševićima u dužini 400 metara, vrijednosti 35.895,60 KM.

Za realizaciju ovih projekata angažovana je građevinska firma Haliliovć d.o.o., dok je za nadzor zadužena firma Pronasa d.o.o. Sarajevo.

Do sada su u potpunosti završeni radovi na tri projekta i to Malinovica,
Kamenica i put Spahin Han – Vladojevići. Na ostalim projektima stepen realizacije je preko 50 posto.

Općinski načelnik je naglasio važnost završetka ukupnog programa kako bi se pristupilo aktivnostima za novi projekat iz sredstava za 2017. godinu.

 
Radni sastanak sa predstavnicima CCI-a Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Srijeda, 23 Svi 2018 13:50

cci nacelnikOpćinski načelnik Akif Fazlić i sekretar općinskog vijeća Ilda Kahriman održali su radni sastanak sa predstavnicima Centra civilnih inicijativa u vezi sa projektom "Inkluzivne pravne reforme za dobru upravu", koju CCI provodi u Kantonu Sarajevo uz podršku Vlade Švicarske (SDC).

Projekat je usmjeren na otklanjanje ustavnih nedorečenosti, te sukoba nadležnosti između devet sarajevskih općina, Grada Sarajeva i Kantona Sarajeva.

Nastojanja CCI-a idu u pravcu da se uvaže stavovi i mišljenje svih aktera u ovom procesu, kako bi u otvorenom dijalogu sagledati sva pitanja, te mogli usmjeriti dalje planske aktivnosti, te na taj način doprinijeti provođenju reformi u cilju stvaranja najboljih rješenja primarno usmjerenih ka interesu građana.

Ključna namjera projekta CCI-a je doprinijeti da reforme omoguće široku participaciju i da javni interes, kvalitet usluga i zadovoljstvo građana bude iznad svih drugih prioriteta, a što je intencija i Općine Ilijaš.

 
Obilježavanje Međunarodnog dana spomenika i spomeničkih cjelina Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Srijeda, 23 Svi 2018 07:40

IMG 17521-300x225Općina Ilijaš, Međunarodno udruženje za spomenike i spomeničke cjeline ICOMOS u BiH i Koordinacijsko vijeće udruga koje se bave zaštitom spomenika obilježava Međunarodni dan spomenika i spomeničkih cjelina na Starom gradu Dubrovniku kod Ilijaša u subotu 26. maja 2018. godine.

Bogatim programom predviđena su brojna predavanja, prezentacija otkrića, obilasci lokacija, izložbe na lokaciji Stari grad Dubrovnik i Nekropola stećaka Kopošići.

PROGRAM OBILJEŽAVANJA:

10:00 - Starobosanski grad Dubrovnik

1. OTVARANJE MANIFESTACIJE: predsjednica Nacionalnog komiteta ICOMOS u BiH prof. dr. Vjekoslava Sanković-Simčić o sugeriranim temama iz centrale ICOMOS-a iz Pariza: „Naslijeđe i održivi turizam“ (2017.g.) i „Naslijeđe generacijama“ (2018.g.)

2. Sanacija zidova Istočne kule grada Dubrovnika i rezultati arheoloških istraživanja sa foto-izložbom i izložbom eksponata Robert Stergar dipl. ing. arh. – Zavod za zaštitu spomenika Federacije BiH i mr. Edin Bujak – Institut za arheologiju Filozofskog fakulteta u Sarajevu.

3. Predstavljanje udruge Društvo prijatelja dubrovačke starine iz Dubrovnika: O rekonstrukciji i osposobljavanju objekata kulturno-historijskog naslijeđa na području bivše Dubrovačke Republike za održivi turizam govorit će: g. Niko Kapetanić, predsjednik Udruge.

4. Obilazak obnovljene Istočne kule i ostataka Gornjeg grada Dubrovnika

12:00 - Kneževska nekropola Kopošići

1. Predstavljanje konačnih rezultata arheološkog istraživanja nekropole Kopošići: dr. Adnan Busuladžić, mr. Edin Bujak i mr. Azra Bečević-Šarenkapa
A) Pronalazak brokatnog plašta sa pozlatom – arheološko otkriće europskog značaja
B) Korištenjem suvremenih naučnih metoda izvršena identifikacija visokih ličnosti bosanskog srednjovjekovnog plemstva–prvih kraljevih suradnika
C) Izložba

2. Arheološki zahvat, otkrivanje, laboratorijski tretman i konačni smještaj brokatnog plašta sa pozlatom među najvrijednije muzejske eksponate koje BiH ima u Zemaljskom muzeju u Sarajevu

3. Kraljevske povelje kao ilustracija visokog statusa vlastele s Kopošića u organizacijskoj strukturi Bosanske srednjovjekovne države
4. Dodjela povelja zahvalnosti i povelja o imenovanju

13:00 - Kopošići II

A) Predispozicije lokaliteta Starobosanski grad Dubrovnik i nekropola Kopošići za razvoj održivog turizma i osnovanost inicijativa za uspostavu turističkog područja Zoran Bibanović – stručnjak za strateški turizam

A1 Staza stećaka Ljubina-Solakovići-Korita-Višnjica- Kopošići - predstavlja g. Iljko Barić
A2 Izložba prirodne i historijske predispozicije lokliteta Misoča za razvoj turizma, predstavlja Alija Čosić – istraživač
A3 Pogodnosti lokaliteta za edukaciju učenika prof. Leo Valenta

B) Izložba minerala i kristala rudonosnih planina Srednjobosanskog gorja, minerološki klubovi i udruge: „Kreševski citrin“ Kreševo; „Gorski kristal“ Visoko; „Hijelofan“ Busovača ; Klub mladih istraživača Ilijaš/ Sarajevo, te minerološka grupa iz Vareša
C) Izložba arheoloških reprodukcija svjetske i domaće historijske baštine, uključujući i stećke – Nova akropola – Sarajevo
D) Prezentacija lokalnih proizvoda, rukotvorina, suvenira, udruga žena SAN Ljubina
E) Izvorne folklorne vrijednosti lokaliteta prezentira Folk-sekcija HKD Napredak i MZ Ljubina
F) Ručak

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2018.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2018
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1547
mod_vvisit_counterJuče1816
mod_vvisit_counterOva sedmica10443
mod_vvisit_counterOvaj mjesec33220