• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Obilježen dan kakanjskih dobrovoljaca "Misoča 92" Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Petak, 24 Svi 2019 07:27

 

misoca dan kakanjskih dobrovoljacaU znak poštovanja prema herojstvu kakanjskih dobrovoljaca pokazanom u vrijeme odbrane ilijaškog naselja Misoča, 23. maj se obilježava kao Dan kakanjskih dobrovoljaca „Misoča 92“. 

U Misoči je tim povodom upriličen obilazak memorijalnog kompleksa u izgradnji na lokaciji Milakov Do, a potom i polaganje cvijeća uz spomen-obilježju braniocima Misoče u dvorištu misočke džamije.

Obilježavanju su prisustvovali načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo, kakanjski dobrovoljci, načenik Općine Ilijaš Akif Fazlić, domaćini iz općine Ilijaš i naselja Misoča, predstavnici boračkih organizacija.

Prisutnima se obratio Dženan Mahmutović imam džamije Misoča.

dan kakanjskih dobrovoljaca - Na prvom mjestu imamo obavezu prema našim šehidima i onima koji su dobrovoljno dali svoje živote. I u Kur'anu i u vjeri je sve na dobrovoljnoj bazi, a oni su dobrovoljno došli. To je ta vjera i volja da pomognu bratu muslimanu kad je teško, jer je musliman muslimanu brat i oni su izašli u susret i to se nikada ne smije zaboraviti. Naša strana ugovora prema njima jeste da se ovako simbolično sjetimo, proučimo Fatihu, položimo cvijeće i da ćemo ako Bog da u narednom periodu moći proučiti i tevhid, kazao je efendija Mahmutović.

Aldin Šljivo, načelnik Općine Kakanj se zahvalio prisustnima što su došli da svojim prisustvom uveličaju obilježavanje ovog značajnog datuma.

- Želim da se zahvalim domaćinima što ovo spomen obilježje održavaju na pravi način i vjerujem da će u narednom periodu ova saradnja biti na još većem nivou. Već sam razgovarao sa načelnikom i efendijom da napravimo dan kakanjskih dobrovoljaca fazliczajedničku saradnju  između ove dvije općine i da se na pravi način skrene pažnja na naše borce koji su izgubili živote, ali i onih koji su u najtežem vremenu pokazali hrabrost. Mi se moramo sjećati ne zbog prošlosti, nego zbog budućnosti naših generacija. Uradili smo historijski projekat, izradili smo monografiju Kaknja koja nosi naziv „Kakanj odbrambeno oslobodilačkog rata 1992-1995. U monografiji je upisano sve ono kroz šta su naši borci prošli i šta su proživjeli, a i zapisana je sva ona hraborst koju su pokazali u najtežim vremenima, kazao je načelnik Šljivo.

Načelik Aldin Šljivo monografiju je uručio načelniku Općine Ilijaš Akifu Fazliću i Dženanu ef. Mahumutoviću.

Akif Fazlić, načelnik Općine Ilijaš, se zahvalio načelniku Kaknja na monografiji, i rekao kako je važno da pišemo sve ono što je bilo i da prije svega pišemo istinu koju ćemo prenositi na buduće generacije.

Izvor: radioilijas.ba

 
U Biznis centru održana radionica u okviru projekta "Čista rijeka Bosna" Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Četvrtak, 23 Svi 2019 12:47

radionica cista rijeka bosnaU okviru projekta „Čista rijeka Bosna“ u Biznis centru je održana radionica na kojoj su prisustvovali predstavnici Općine Ilijaš, Organizacije ROTOR, predstavnici civilne zaštite, ribolovačkih udruženja i komunalnih preduzeća.

Cilj radionice je uspostavljanje tima Akcione grupe “Za čistiji sliv rijeke Bosne”. Timovi bi trebali biti podrška radu postojećih eko-turističkih aktera na poboljšanju stanja, i postati jezgra pozitivne snage u lokalnim zajednicama, koji će tu stvaralačku energiju u budućnosti širiti prema mjesnim zajednicama.

"U ovaj projekat je uključeno 14 općina, od izvora rijeke Bosne do ušća u rijeku Savu. Krajnji cilj nam je uklanjanje divljih deponija, te njihovo elektronsko prijavljivanje i praćenje. Tim koji je danas formiran uveliko će pomoći tome. Izradom Plana upravljanja otpadom Općina Ilijaš je uveliko doprinijela rješavanju ove problematike", rekao je Sadik Alić, komunalni inspektor u Općini Ilijaš.

Cilj je pokretanje neaktivnih, uvezivanje inovativnih pojedinaca, aktivnih grupa, pravnih lica i tako usposaviti kontinuitet razvoja eko-turističkih aktivnosti.

 
Konačni rezultati izabranih lista za članove Savjeta MZ-a Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Srijeda, 22 Svi 2019 13:38

Općinska izborna komisija donijela je Odluku o konačnim rezultatima izabranih lista članova Savjeta MZ-a sa područja općine Ilijaš.

Utvrđuju se konačni rezultati kandidatskih lista:

1. MZ DRAGORADI
 Lista br. 1.     88 glasova
1. Dilberović Denis
2. Dević Ismet
3. Hožbo Adnan
4. Carina Nazif
5. Čakal Hamid
 
2. MZ GAJEVI
 Lista br. 1.   189 glasova
1. Gljiva Mahir
2. Dervićević Ćazim
3. Čelik Edin
4. Ramić Damir
5. Rizvo Arnel
 
3. MZ KAMENICA
 Lista br. 1.   135 glasova
1. Šehić Akif
2. Zukić Rašid – Rašo
3. Balta Vejsil
4. Zukić Mufid
5. Balta Faruk
 
4. MZ SREDNJE
 Lista br. 1.    260 glasova
1. Karavdić Adis
2. Čehajić Benaris
3. Herić Suad
4. Stomornjak Enez
5. Delić Sabahudin

 
5. MZ LJUBINA
 Lista br. 2.     91  glasova
1. Tabaković Meho
2. Bešlija Hasib
3. Ilić Marijana
4. Bartula Goran
5. Smajlović Ahmed
 
6. MZ MALEŠIĆI
 Lista br. 1.    186 glasova
1. Tabaković Senad
2. Pitarević Mehmed
3. Kardašević Mehidin
4. Bešlija Esad
5. Dervišević Verdina
 
7. MZ ILIJAŠ STARI
 Lista br. 3.    290 glasova
1. Redžo Benjamin
2. Zildžić Bahrija
3. Suljagić Almir
4. Pašagić Hasan
5. Pelto Almir
 
8. MZ ILIJAŠ GRAD
 Lista br. 3.      489 glasova
1. Hasić Kenan
2. Dervišević Fahrudin – Fudo
3. Nevaljalović Damir
4. Kondžić Almir
5. Buza Kenan

9. MZ LUKA
 Lista br. 1.      182 glasova
1. Brkić Elmin
2. Šehić Raif
3. Mešanović Samed
4. Durmić Elmir
5. Hrustemović Ado
 
10.  MZ MISOČA
 Lista br. 2.    322 glasova
1. Kahriman Emrah
2. Mešetović Jasmin
3. Bilal Enes
4. Matoruga Mufida
5. Ćosić Alija
 
11.  MZ MRAKOVO
 Lista br. 2.     292 glasova
1. Smajlović Mehmed
2. Aljić Almina
3. Šabanović Azmir
4. Herco Muhamed
5. Ćutura Adnan
 
12.  MZ PODLUGOVI 
 Lista br. 2.     345 glasova
1. Gabeljić Safet
2. Pirić Aldin
3. Hamza Jasmin
4. Musić Kenan
5. Dedić Suada

13.  MZ LJUBNIĆI
 Lista br. 1.     189 glasova
1. Alispahić Dževad
2. Alemić Nusret
3. Husejinović Selvir
4. Omanović Ćazim
5. Sinanović Adisa

14.  MZ LJEŠEVO
 Lista br. 1.    230 glasova
1. Masnopita Fuad
2. Fazlić Tarik
3. Mostić Emina
4. Habibović Haris
5. Masnopita Mahir

 

Konačni rezultati izabranih lista za članove Savjeta MZ-a.

 
Više od 2000 građana na zajedničkom iftaru na Trgu Alije Izetbegovića Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Srijeda, 22 Svi 2019 05:58

zajednicki iftar 1Prvi zajednički iftar na otvorenom u organizaciji Općine Ilijaš i načelnika Akifa Fazlića okupio je više od dvije hiljade građana na Trgu Alije Izetbegovića.

Ilijaš je u blagoslovljenoj Noći pobjede odnio svoju pobjedu, na koju je ponosan i načelnik Akif Fazlić.

-Sve loše vremenske prognoze nisu nas pokolebale u našoj želji da organizujemo zajednički iftar na prelijepom ilijaškom Trgu Alije Izetbegovića. Ja sam jutros bio hrabar i donio odluku da to ipak bude napolju i izuzetno mi je drago da su dove uslišene a to je uvijek tako kad imamo dobar nijet da činimo hajr, da dijelimo radost s građanima, posebno radost iftara sa postačima. Ovo je uspostavljanje tradicije i jačanje duhovnog i društvenog života u Ilijašu. Mi zajedno sa Merhametom organizujemo iftare, imali smo iftar u Srednjem i Crnoj Rijeci, važno je da u ramazanu napunimo svoje duše da imamo snage ići dalje na putu dobra i prosperiteta.  Zahvaljujem se svim sponzorima i partnerima, koji su ovo omogućili, kazao je načelnik Fazlić.

Izaslanik glavnog imama MIZ Sarajevo mr. Sejid ef. Strika, kazao je da ga za Ilijaš vežu lijepe uspomene i da je velika čast prisustvovati ovom veličanstvenom događaju koji svjedoči složnost i jedinstvo vjernika, kao i ponos i prihvatanje svog islamskog identiteta.

-Muhammed a.s. kazao je da onaj ko priredi iftar postaču ima nagradu postača bez da se njegova nagrada imalo umanjuje. Ovo je prelijep osjećaj i to je nešto što motivirajuće djeluje. Ova noć je noć pobjede, a ovo je jedna naša pobjeda. Bedr je došao kao rezultat prethodnih bitaka, 13 godina u mekki nije bilo jednostavno, kao što je rekao jedan velikan mi izlazimo u bitku a s naših sablji kapa krv od borbi sa samim sobom, poručio je ef. Strika.

O posebnosti ovogodišnjeg Ramazana u Ilijašu od samog dočeka dragog gosta do ujedinjenosti sviju za organizacijuzajedničkog iftara za više od 2000 građana govorio je Dženan ef, Mahmutović, koordinator Mreže mladih Ilijaš.

zajednicki iftar nacelnik-Ovo je poruka da kad napravimo svi mali korak, možemo uspjeti a to je jedinstvo neophodno i farz muslimanima koje trebamo uvijek staviti ispred naših ličnih interesa.

U programu su nastupili: mali hor OŠ "Hašim Spahić" sa ilahijom "Ramazan", Armin Muzaferija i Hor Preporod Ilijaš. Predsjednik BZK Preporod Ilijaš Adis Duraković kazao je da je velika čast biti učesnik i pomoći u organizaciji ovog velikog događaja za naš grad.

Na kraju su svi građani uživali u kahvi iz najveće džezve na svijetu Vispakove Zlatne džezve.

Sponzori: JKP "Vodostan" d.o.o. Ilijaš, Fazum Gradnja d.o.o., Nikogradnja Durmić d.o.o., Halilović d.o.o., Testingelektro d.o.o. Sarajevo, Kupro d.o.o., F&B group, MDD Merhamet – Regionalni odbor Sarajevo, Vakufska Banka d.d. Sarajevo, Tranzit Export d.o.o., GRAWE osigurnaje, Halid GRADNJA, Vispak Visoko, Citar Produkt d.o.o., EZIOinox, SUR Smajlović, Caffe & nargila bar Antalya.

Partneri: Medžlis Islamske zajednice Sarajevo, Tapas d.o.o. Zenica, Caffe restoran Point 01, restoran Fontana, Azzuro pizzeria & bistro, Caffe slastičarna Tamar, restoran Mehdijano, restoran Diana, restoran i pizzeria Memić, slastičarna Zambak, pekara Mia, Agencija Produkcija, Network d.o.o., Šubin promet d.o.o. Ilijaš, TR Jabuka Podlugovi, Mreža mladih Ilijaš, BZK Preporod, OO "Iskoristi dan – Carpe diem", Mediacontrol.

Medijski sponzori: Radio Ilijaš, ILIJAS.info, Ilijaš Net.

Izvor: radioilijas.ba

 
SŠC "Nedžad Ibrišimović" uskoro dobija novu fiskulturnu salu Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Ponedjeljak, 20 Svi 2019 11:55

 

sala rusenjeProtekle sedmice počeli su radovi na rušenju stare fiskulturne sale u Srednjoškolskom centru  "Nedžad Ibrišimović" u Ilijašu. Na mjestu stare uskoro počinje gradnja nove fiskulturne sale.

Vrijednost projekta je 740.610,00 KM. Izvođač radova je firma "Fazum - Gradnja" d.o.o. Ilijaš, a stručni nadzor vršit će Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Rok izvođenja radova je 180 dana.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1254
mod_vvisit_counterJuče2008
mod_vvisit_counterOva sedmica7684
mod_vvisit_counterOvaj mjesec56423