• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Potpisani Ugovori za realizaciju projekata u pet MZ u Ilijašu Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Četvrtak, 07 Ruj 2017 10:35

opcinaPotpisivanjem ugovora sa izvođačima danas je u Ilijašu ozvaničen početak realizacije pet konkretnih projekata u ilijaškim mjesnim zajednicama koje učestvuju u projektu „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“. Nakon završene tenderske procedure kao najpovoljniji ponuđač odabrana je firma ” SELA” d.o.o Sarajevo, koja će izvoditi radove u sljedećim mjesnim zajednicama: MZ Srednje (rehabilitacija sportskog poligona), MZ Stari Ilijaš (postavljanje autobusnih stajališta), MZ Misoča i MZ Ilijaš Grad (postavljanje dječijeg igrališta) i MZ Podlugovi (postavljanje multifunkcionalne plohe).

Ovi projekti su kandidirani na osnovu potreba građana iskazanih putem foruma građana koje su pomenute mjesne zajednice održale u prethodnom periodu. Sanja Zagorac- Jozić, pomoćnik načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica kazala je da se radi o vrlo značajnim projektima, kako za građane tako i za općinu Ilijaš.  Općina Ilijaš finansirat će projekte 30 % od ukupne vrijednosti.

„Ovaj projekat je u jednoj vrlo značajnoj fazi, jer će postati vidljiv za građane. Projekat traje već godinu dana i u tom vremenskom periodu su urađeni mnogi projekti, edukacije, jačanje kapaciteta Savjeta MZ. Došli smo do onog što će građani konkretno moći vidjeti na terenu. Pored prethodno navedenih pet projekata, realizirat će se i šesti projekat u MZ Mrakovo. Radi se o opremanju multimedijalne sale koji je već počeo sa realizacijom. Zaključen je ugovor od 165.000,00 KM. Realizacija kreće odmah danas“, kazala je Zagorac-Jozić.

Zahid Đozo, predstavik firme „SELA“ d.o.o. Sarajevo kazao je da je rok izvođenja radova  60 dana.

„Nadamo se da ćemo realizovati projekte u tom vremenskom periodu kao što je to bilo i sa prethodnim projektima“, kazao je Đozić.

Almir Špiodić, koordinator na projektu „Jačanje uloge mjesne zajednice“ u MZ Podlugovi  zahvalio se svima koji su podržali i finansirali navedene projekte, koji će konačno biti i realizirani, prvenstveno za dobrobit građana općine Ilijaš.

„Nakon niza aktivnosti koje smo imali od 2016. godine, kao koordinatori na ovim projektima, nakon što smo zadovoljili kriterije UNDP-a, da bismo učestvovali u ovom projektu, došli smo u fazu kada su na redu realizacije projekata. Iste su delegirali građani, kao najvažnije prioritete. Zahvaljujem se Općini Ilijaš koja nam je pružala podršku sve vrijeme“, kazao je Špiodić.

Projekat “Jačanje uloge mjesnih zajednica” predstavlja zajedničku inicijativu vlada Švicarske i Švedske, a realizira ga UNDP u BiH u partnerstvu s Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvom pravosuđa FBiH, Ministarstvom za upravu i lokalnu samoupravu RS, Vladom Brčko Distrikta i entitetskim savezima općina i gradova.”

 
Obavještenenje iz Službe za zapošljavanje Ispis Email
Autor Aida Muratović   
Srijeda, 06 Ruj 2017 11:52

Biro Ilijas 25-480x339Iz Službe za zapošljavanje KS , Biro Ilijaš, obavještavaju stanovnike MZ Ljubina i Srednje da će u srijedu 13.09.2017. godine od 10-13 sati u prostorijama MZ Srednje i stanovnike   MZ Gajevi i Dragoradi da će u petak 15.09.2017. godine , u periodu od 10-13 sati , u prostorijama MZ Gajevi , Mobilni tim Službe za zapošljavanje pružati usluge redovnog javljanja i izdavanja uvjerenja . Navedene usluge su namijenjenje za osobe koje su prijavljene na evidenciju Biroa Ilijaš , i koje su teže bolesne , teško pokretljive ili koje u zajedničkom domaćinstvu imaju četiri ili više nezaposlenih osoba . Ostale osobe koje su prijavljene na evidenciji Biroa dužne su se prijavljivati u službenim prostorijama Biroa , ul Ivana Franje Jukića br. 4 u Ilijašu .

 
Fondacija ”Hastor” stipendirat će 20 učenika iz Ilijaša Ispis Email
Autor Nermina Durić-Kahvedžić   
Utorak, 05 Ruj 2017 14:49

DSC05990Ugovori o stipendiranju učenika i studenata sa područja općine Ilijaš, koje obezbjeđuje Fondacija ”Hastor”, danas su potpisani u sali Općinskog vijeća Ilijaš. Dvadeset vrijednih i marljivih učenika kroz narednih dvanaest mjeseci primat će novčanu pomoć u svom obrazovanju, a oni koju budu najbolji dobit će i nagradu u vidu trinaeste stipendije za uloženi trud. Učitelj Ramo Hastor pohvalio je saradnju sa općinom Ilijaš, te pozvao sve stipendiste da poštuju pravila Fondacije.

”Fondacija ”Hastor” već jedanaestu godinu zaredom pomaže djeci da što lakše završe svoje školovanje. Prošle godine stipendirali smo 1714 učenika i studenata, dok je ove godine taj broj povećan za još 330 stipendista. Učenici osnovnih škola primate će 100KM, učenici srednjih škola 150KM dok će studenti primati 250KM tokom 12 mjeseci. Za one koji vrijedno uče obezbjedili smo i trinaestu stipendiju, dok oni koji slabije uče ostaju bez stipendije. Danas sam u općinu Ilijaš donio 20 ugovora, koje će potpisati prisutni roditelji, tako da će ova djeca biti korisnici stipendije ukoliko se ne ogluše o pravila stipendiranja. Kršenjem pravila ponašanja smatrat će se smanjenje vladanja u školi, jer prvo što tražimo od stipendista jeste lijepo vaspitanje, pa tek onda obrazovanje. Fondacija ”Hastor” nastavlja edukaciju svojih stipendista, koji su obavezni da volontiraju 10 časova u toku jednog mjeseca, pripremajući se tako za život”, istakao je učitelj Ramo Hastor.

Almedina Smajlović drugu godinu zaredom stipendistica je Fondacije ”Hastor”. Ističe da je pored finansijske podrške, dobila jednu veliku porodicu koja pomaže društvu i zajednici.

Opširnije...
 
Bajramska čestitka Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Četvrtak, 31 Kol 2017 10:49
Povodom predstojećeg Kurban Bajrama, Općinski načelnik g. Akif Fazlić i Predsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš g. Mahir Dević uputili su čestitku u kojoj se navodi:
 
bajram-326x235"Povodom velikog praznika Kurban Bajrama  u ime Jedinstvenog općinskog organa uprave, Općinskog vijeća Ilijaš i u lično ime, svim vjernicima islamske vjeroispovijesti čestitamo Kurban Bajram. 
Kurban Bajram, praznik je koji nam pokazuje pravu sliku plemenitosti Islama, ali istovremeno i postavlja temelje u kojima istinske duhovne vrijednosti trebaju da  budu putokaz kako pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.
Uz želju da ovaj veliki islamski praznik provedete u zdravlju, miru i blagostanju s porodicom, prijateljima i komšijama čestitamo Vam Kurban Bajram.
Bajram Šerif Mubarek Olsun".
 
203 učenika upisana u I razred u škole na području Općine Ilijaš Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Četvrtak, 31 Kol 2017 10:46
prvaciciUpis u prvi razred osnovne škole obavlja se u aprilu i augustu. Nakon upisnih rokova za predstojeću školsku 2017/2018. godinu, u prve razrede četiri javne ustanove osnovne škole, sa područja Općine Ilijaš upisano je 203 prvačića.
 
Školskim obveznikom smatra se dijete koje je do 1. marta tekuće godine navršilo pet i po godina života. 
U školskoj 2017/2018. godini njih 63. pohađat će Osnovnu školu "Hašim Spahić". U Osnovnu školu "Stari Ilijaš" upisano je 67 prvačića, Osnovnu školu "Podlugovi" pohađat će 45, a Osnovnu školu "Srednje" 28 prvačića.
 
Sretan i uspješan početak školovanja polaznicima prvih razreda, a ostalim učenicima želimo uspješnu novu školsku godinu. 
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2017.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2017

 

.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas742
mod_vvisit_counterJuče1398
mod_vvisit_counterOva sedmica10755
mod_vvisit_counterOvaj mjesec26283