• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Obilježavanje Međunarodnog dana žena u Ilijašu Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Utorak, 05 Ožu 2019 07:38

 

8.martPovodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, na prijedlog Indire Smajlović učenice trećeg razreda gimnazije u SŠC “Nedžad Ibrišimović” Ilijaš, TPO Fondacija uz podršku Općine Ilijaš organizira program pod nazivom “Vrijedimo li isto!?” Program će se realizovati 07. marta 2019. godine u 18:00 sati na Trgu Alije Izetbegović u Ilijašu.

Cilj programa je da podsjeti javnost na sva ekonomska, politička i društvena postignuća žena kroz historiju, ali i da postavi pitanje “Vrijedimo li isto?”.

Iako zakonski žene imaju jednaka prava kao i muškarci, u praksi još uvijek dominiraju kurtuloroške i običajne norme koje sputavaju žene da ostvari zagarantovana prava.

Program će otvoriti načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić. Učesnici programa su Indira Smajlović, učenica gimnazije u SŠC “Nedžad Ibrišimović”, doc. dr. Zilka Spahić Šiljak, šefica odsjeka za međunarodnu saradnju Ministarstva sigurnosti BiH Ankica Tomić, prva brigadirka u Oružanim snagama BiH Mersida Mešetović, glavna urednica novina “Oslobođenje” Vildana Selimbegović, članice udruženja “Majke Enklave Srebrenica i Žepa” i koordinatorica projekta TPO Fondacije Amina Mašić. Program moderira Enisa Mešetović.

Govorit će se o tome šta predstavlja 8. mart, ko je Klara Cetkin i zašto je bitna, feminizaciji zanimanja, stereotipima o ženama u medijima, postignućima žena u borbi za pravdu i istinu.

TPO Fondacija svake godine organizira tematske rasprave, izložbe i performanse povodom 8. marta, a ove godine je podržala inicijativu učenice Indire Smajlović da se Međunarodni dan žena obilježi u općini njenog prebivališta Ilijaš uz inspirativan i motivirajući program. O tome šta je inspirisalo Indiru Smajlović da pokrene inicijativu da se Međunarodni dan žena obilježi u općini Ilijaš najbolje će reći izložba u organizaciji TPO Fondacije koju će posjetitelji moći pogledati poslije programa.

Više informacija o aktivnostima TPO Fondacije dostupno je na www.tpo.ba

 
Najavljen nastavak radova na uređenju korita rijeke Bosne Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Ponedjeljak, 04 Ožu 2019 13:59

 

sastanak 04.03.2019Općinski načelnik Akif Fazlić, pomoćnica načelnika u Službi za privredu i finansije Merima Osmanović, pomoćnica u Službi za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Meliha Avdibegović, pomoćnica u Službi za imovinsko - pravne poslove i katastar Sadeta Brkić te njihovi saradnici održali su sastanak sa predstavnicima Agencije za vodno područje rijeke Save.

Tema sastanka bila je daljne aktivnosti na realizaciji druge faze projekta uređenja korita rijeke Bosne od ušća Gnionice do mosta u Kadarićima.

Agencija za vodno područje rijeke Save u ovoj godini je osigurala sredstva u vrijednosti 400.000,00 KM za nastavak realizacije ovog projekta.

Dogovoreno je da se u prioritet uzme rješavanje imovinsko – pravnih odnosa kako bi se projekat nesmetano realizovao.

Radi se o kompleksnom projektu čijom će se realizacijom postići brojni benefiti za općinu Ilijaš. Zaštit će se stambeni objekti, regionalna cesta Ilijaš – Visoko, te poljoprivredno zemljište. Također će se omogućit izgradnja šetnice duž korita rijeke Bosne, te izgradnja drugih sadržaja koji će definisati RP Banovac čija je izrada u toku.

U toku je postupak odabira izvođača radova i nakon toga slijedi nastavak druge faze uređenja obje obale rijeke Bosne.

Prošle godine realizovana je prva faza uređenja dionice u dužini 123 metra. Nakon cjelokupne realizacije ovog projekta dužina uređenog korita iznosit će 500 metara.

 
Završeno Državno stonotenisko prvenstvo za kadete: najbolji Ema Lovrić i Toni Ramljak Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Ponedjeljak, 04 Ožu 2019 07:13

 

stoni tenis 1111U Sportskoj dvorani Ilijaš ovog vikenda održano je Državno prvenstvo u stonom tenisu za kadete i kadetkinje kao sportski dio bogatog programa obilježavanja 23. godišnjice reintegracije općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH.  Nakon zanimljivih mečeva u kojima je publika mogla uživati, najbolja među kadetkinjama je Ema Lovrić, a među kadetima Toni Ramljak.

"Stonoteniski klub „Hašim Spahić“  je svojoj općini i svojoj državi podario državno prvenstvo za kadete. Sa par iznenađenja, realni su rezultati turnira.  Lovrić Ema iz Tuzle osvojila je prvo mjesto , favorit Ćosić Dora nije uspjela ući u finale, a ja mislim očekivano Toni Ramljak iz Aladže osvojio je prvo mjesto.  Moramo biti zadovoljni sa prikazanom igrom, odzivom na takmičenje, odzivom publike  i nadam se da je naš grad dobio značajno takmičenje povodom obilježavanja svoga rođendana", kazao je Senad Čustović iz STK „Hašim Spahić“ Ilijaš.

Na prvenstvu je učestvovalo više od 90 takmičara iz cijele Bosne i Hercegovine.

Konačni plasman kadeti:
1. Toni Ramljak-STK „Aladža“ Sarajevo
2. Vladimir Pandurević-Banja Luka
3. Dario Pejić-„Borac“ Banja Luka
4. Amar Isabegović-„Kreka“ Tuzla

Kadetkinje:
1. Ema Lovrić-„Kreka“ Tuzla“
2. Ajna Zlotrg- „Vitez“
3. Dora Ćosić-„CM“ Vitez
4. Džana Biogradlić-„Spin 2012“ Sarajevo

Kadeti/dubl:
1. Dario Pejić/Benjamin Zijadić-„Borac“ Banja Luka/ „Stens“ Sarajevo
2. Vladimir Pandurević/Anes Majičić-Banja Luka
3. Amar isabegović/Kerim Fazlić-„Kreka“ Tuzla
4. Toni Ramljak/Marko Bobaš

Kadetkinje/dubl:
1. Dora Ćosić/Džana Biogradlić
2. Lamija Mehić/Ajna Zlotrg
3. Merjem Mešan/Amna Silajdžić
4. Ema Lovrić/Enra Subašić

Konačni plasman Mix:
1. Toni Ramljak/Džana Biogradlić
2. Dora Ćosić/Vladimir Pandurević
3. Dario Pejić/Ema Lovrić
4. Anes Mujičić/Ajna Zlotrg

Izvor: radioilijas.ba

 
Održan 9. Karate kup "Ilijaš Open 2019" Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Ponedjeljak, 04 Ožu 2019 07:09

 

karate kup ilijas openPovodom Dana Općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH u subotu je odigran  9.  karate kup “ILIJAŠ OPEN 2019” Ilijaš, u organizaciji Centra borilačkih vještina “BUNKAI” ILIJAŠ, koji se već tradicionalno organizuje povodom Dana Općine Ilijaš, a pokrovitelj turnira je Općina Ilijaš.

"Organizujemo ovaj turnir već devetu godinu povodom Dana reintegracije Općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH. Moram da kažem da je Općina Ilijaš pokrovitelj ovog turnira i da je ona naš glavni sponzor u organizaciji, a sve ostale troškove finansira klub. Organizovali smo ovaj turnir pod nazivom „ILIJAŠ OPEN 2019“. Na 9. karate kupu „ILIJAŠ OPEN 2019” učešće je uzelo 11 klubova sa oko 100 takmičara s tim što imamo jedan klub iz naše susjedne države Crne Gore karate klub „Bratstvo“, tako da mi je čast što su došli da uveličaju ovaj događaj. Danas smo organizaciju prebacili u osnovnu školu „Stari Ilijaš“. Ambijent je ovdje jako prijatan tako da su nam i gosti zadovoljni na ovom turniru", kazao je u ime organizatora Sead Mekić.

Izvor: radioilijas.ba

 
Održana 19. Manifestacija izbora najboljeg sportiste i sportistkinje općine Ilijaš Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Petak, 01 Ožu 2019 07:54

sportista 2Tradicionalna manifestacija Izbor najboljeg sportiste i sportašice Općine Ilijaš upriličena je i ove godine u kino sali KSC Ilijaš kao završni dio programa obilježavanja Dana Općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH. 

Na početku manifestacije prisutnima se obratila Sanja Zagorac - Jozić, pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Općine Ilijaš koja je kazala da je ovo prilika da se dodatno podstiče razvoj sporta i nagrade oni koji su u protekloj godini postigli zavidne rezultate od kantonalnih, državnih do međunarodnih takmičenja u sportovima kojima se bave.

"Ovo je jedna lijepa manifestacija koju obilježavamo već 19 godina, ali osim dobrih sportskih rezultata 2018. godina karakteristična po ulaganju u sportsku infrastrukturu. Završena je nova fiskulturna sala u OŠ “Hašim Spahić”, obezbijedili sredstva za salu u srednjoškolskom centru, počeli su radovi na izgradnji sportsko - rekreativnog centra Banovac za koji se nadamo da ćemo završiti za tri godine, stvaramo optimalne uslove za bavljenje sportom jer sport sportista 1treba biti opredjeljenje svakog mladog čovjeka", kazala je Zagorac - Jozić.

Za sportašicu Općine Ilijaš za 2018. godinu proglašena je Harisa Mešetović iz Stonoteniskog kluba “Hašim Spahić” Ilijaš. Višestruka je reprezentativka BiH u mlađim kategorijama, stalna učesnica balkanskih, evropskih prvenstava za mlade i učesnica turnira u organizaciji Međunarodne svjetske stonoteniske organizacije. Od međunarodnih uspjeha osvojila je 3. mjesto ekipno, na Međunarodnom turniru ‘’Zagi ping’’ koji je održan u Zagrebu, kao i 3. mjesto u ženskom dublu na turniru u Beogradu.

"Već treću godinu sam proglašena za najbolju sportašicu. Rezultat kojim se najviše ponosim je ITTF Beograd open na kojem je učestvovalo 25 zemalja i ja sam sa drugaricom iz Prijedora Marijom Gnjačić osvojila treće mjesto. Želim i sljedeće godine biti najbolja sportašica I trudit će postići veće uspjehe pa i državno pojedinačno prvenstvo", kazala je Harisa za Radio Ilijaš.

DSC 5043Harisa je kadetska prvakinja BiH, kao i članica juniorske ekipe koja je višegodišnji ekipni prvak BiH. Također, odlične rezultate ostvaruje i u starijim kategorijama kao što su seniorke U-21 i seniorke, i najbolja je igračica ženske ekipe koja je član Premijer lige za žene.

Za sportistu Općine Ilijaš za 2018. godinu proglašen je Hamza Kamenjaš iz STK “Hašim Spahić” Ilijaš.

"Ove godine sam prvi put izabran za sportistu, meni to puno znači jer se borim i ovo je moj grad. Izdvojio bih bronzanu medalju u juniorskog konkurenciji, miks srebro sa Harisom do 21 godinu jer smo mi tek izašli iz kadetske kategorije to nam je veliki uspjeh", kazao je Hamza.

Hamza je stalni je član seniorske ekipe kluba, koja nastupa u Premijer ligi BiH, juniorski je reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji je nastupao na Balkanskom prvenstvu za mlade u Zenici, Evropskom prvenstvu za mlade u Rumuniji, kao i na jakom turniru na Kipru.

Odlukom ocjenjivačkog žirija za najperspektivniju sportašicu Općine Ilijaš izabrana je Nejla Hajduković Taekwondo klub ‘’Ilijaš’’.

DSC 4946Za Najperspektivnijeg sportaša Općine Ilijaš za 2018. godinu proglašen je Muamer Kadrić ispred Karate kluba ‘’Rašid Buća’’ Ilijaš. Nejla nam je kazala da ima 11 godina i taekwondoom se bavi šest godina, a najbolje medalje su joj sa
Međunarodnog prvenstva u Mostaru i kantonalno prvenstvu. Muamer kaže da je najbolja zlatna medalja koju je osvojio u Rami I da mu nagrada puno znači da postiže još bolje rezultate.

Dobitnik priznanja SPORTSKI KOLEKTIV OPĆINE ILIJAŠ za 2018. godinu je ženska seniorska ekipa Odbojkaškog kluba Ilijaš. Sportski radnik Općine Ilijaš za 2018. godinu je Amar Dovadžija, u ime Nogometnog kluba Ilijaš.

Dobitnik priznanja SPORTSKI TRENER OPĆINE ILIJAŠ za 2018.godinu je Azmir Subašić, Karate klub ‘’Rašid Buća’’ Ilijaš.

Jasmin Čizmo iz Sportskog invalidskog društva ‘’SID. 126’’ Ilijaš dobitnik je priznanja sportista invalid.

Specijalna priznanja pojedincima i kolektivima koji su pomogli razvoju sporta na području općine Ilijaš se dodjeljuju: Balta Adin, Karate klub ‘’Rašid Buća’’ Ilijaš, Šečić Enela, Karate klub ‘’Rašid Buća’’ Ilijaš, Kovačević Kenan, Stonoteniski klub ‘’Hašim Spahić’’ , Čutura Nedžmina, Stonoteniski klub ‘’Hašim Spahić’’ Ilijaš, Kadrić Mirsad, Odbojkaški klub ‘’Ilijaš’’, Velić Iman, Klub ritmičke gimnastike ‘’Visoko’’, Smajlović Sajra, Klub ritmičke gimnastike ‘’Visoko’’, Apoteka ‘’VIVA’’ Ilijaš, Danijel Barić ‘’Nogometni klub Ilijaš, Samir Ademović, Adi Osmanović, Škola fudbala ‘’Tempo’’, Almir Špiodić, Selmir Vrabac, Kenan Buza, Škola fudbala ‘’Tempo’’, Tarik Bajramović, Škola fudbala ‘’Tempo’’, Damir Beširević, Škola fudbala ‘’Tempo’’, Danir Jašarević, Škola fudbala ‘’Tempo’’.

Za kulturno-zabavni program ove večeri pobrinulo se Kulturno umjetničko društvo Ilijaš koje tradicionalno pruža podršku ovoj manifestaciji.

Izvor: radioilijas.ba

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 
 
 
 
 
 

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas531
mod_vvisit_counterJuče2193
mod_vvisit_counterOva sedmica4883
mod_vvisit_counterOvaj mjesec38502