• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
U subotu Prodajni bazar „Upoznaj me!“ Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Utorak, 01 Lis 2019 06:07

radionica upoznaj meOmladinska organizacija „Iskoristi dan -  Carpe diem“ u saradnji sa Udruženjem „Budi mi drug“ organizuje druženje i bazar. Prodajni bazar „Upoznaj me!“ će se održati u subotu (5.10.2019) na šetalištu sa početkom u 09:00 sati.

Tokom mjeseca septembra, realizovano je osam radionica tokom kojih su djeca sa poteškoćama u razvoju uz podršku volontera izrađivali lutke, kreativne čestitke, teglice sreće, privjeske, šarene magnete, nakit te slike.

Sljedeća etapa projekta jeste bazar na kojem će biti predstavljeno sve što su male ruke izradile te podržati nas kupovinom proizvoda. Prikupljeni novac će biti iskorišten za organizovanje izleta za djecu koja su bila uključena i vrijedna tokom projekta. Pored bazara, biti će upriličeno druženje i upoznavanje sa djecom te zajedničke aktivnosti.

„Želja nam je bila da pored prodajnog bazara, organizujemo druženje i upoznavanje građanstva sa djecom sa poteškoćama u razvoju te da razbijemo potencijalne predrasude. Biće zabavno, dođite i podržite nas.“ Elma Čutura, predsjednica Omladinske organizacije.

Pozivamo sve građane i građanke da nam se pridruže u subotu, podrže rad udruženja i daju svoj doprinos.

 
Održana 34. sjednica Općinskog vijeća Ilijaš Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Ponedjeljak, 30 Ruj 2019 12:12

34SjednicaOV 2Septembarska sjednica Općinskog vijeća Ilijaš održana je ovog ponedjeljka uz prisustvo 21 vijećnika.

Dnevnim redom je planirano sedam tačaka, a sjednicu je vodila predsjedavajuća Općinskog vijeća Ilijaš Alma Omerović.

Vijećnici Muhamed Handžić i Almir Špiodić su istupili iz stranke BPS Sefer Halilović i ubuduće će nastupati kao samostalni.

Na početku sjednice usvojen je Izvještaj o realizaciji zaključaka sa prethodne sjednice.

Nakon nekoliko vijećničkih pitanja i inicijativa usvojen je prijedlog Plana stipendiranja izuzetno nadarenih učenika u srednjem i studenata u visokoškolskom obrazovanju u školskoj/akademskoj 2019./2010. godini.

Općina Ilijaš će osigurati stipendije za 80 izuzetno nadarenih učenika u iznosu od 36.000,00 KM i 117 izuzeto nadarenih studenata u iznosu od 105.300,00 KM. Ukupno je planirano 141.300,00 KM.

Potom je usvojen prijedlog Plana stipendiranja učenika u srednjem i studenata u visokoškolskom obrazovanju u stanju socijalne potrebe u školskoj/akademskoj 2019./2020. godini.

Planirana sredstva za stipendiranje učenika i studena u stanju socijalne potrebe iznose 39.600,00 KM. Od toga za 44 učenika i 22 studenta. Iznos stipendije je 50 KM za učenike i 100 KM za studnete.

Vijećnici su usvojili Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti za zaključivanje Sporazuma o vansudskom izmirenju duga "MUHIĆTRANS" d.o.o. Sarajevo. Ovoj firmi se Sporazumom omogućava sukcesivno plaćanje naknade za 34SjednicaOV 1građevisnke dozvole u tri dijela.

Najviše pažnje i rasprave izazval je Informacija o priopredaji dužnosti između predsjednika Savjeta mjesnih zajednica u mandatnom periodu 2014. - 2019. godina i novoizabranih predsjednika Savjeta mjesnih zajednica za mandatni period 2019. - 2023. godina.

Informaciju su obrazložili općinski načelnik Akif Fazlić i pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Sanja Zagorac – Jozić.

Nakon konstruktivne rasprave, prijedloga i komentara, uz usvajanje Informacije k znanju, Općinsko vijeće predložilo je tri zaključka; Općinsko vijeće daje podršku novim Savjetima MZ da utvrde činjenično stanje u radu prethodnih Savjeta MZ i eventualno pokrenu radnje utvrđivanja njihove odgovornosti. Zatim, OV zadužuje nadležne općinske službe da kontinuirano pružaju stručnu pomoć o svim pitanjima vezanim za njihove nadležnosti, a treći zaključak je da se održe zborovi građana u svim MZ i izrade statuti MZ do kraja 2019. godine.

 
Završeno izlaganje na javni uvid za K.o. Gajevi, K.o. Homar i K.o. Kamenica Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Petak, 27 Ruj 2019 10:46

 

katastar uposleniciU službenoj posjeti Općini Ilijaš boravili su Federalni inspektori iz oblasti katastra nekretnina Zijad Džananović i Muris Ajanović.

Razlog posjete bio je pregled elaborata izlaganja podataka premjera i katastarskog klasiranja na javni uvid za K.o. Gajevi, K.o. Homar i K.o. Kamenica. Pregled elaborata izlaganja obavljen je u službenim prostorijama Općine Ilijaš.

Elaborati izlaganja za sve tri katastarske općine odobreni su i za iste se u periodu do sredine narednog mjeseca očekuje izdavanje Rješenja o proglašenju novog premjera. Rješenje o proglašenju novog premjera donosi nadležna Federalna uprava za geodetske i imovinsko – pravne poslove.

Ovim je u potpunosti okončan postupak izlaganja podataka premjera i katastarskog klasiranja za navedene katastarske općine.

Po proglašenju novog premjera, a kroz projekat Registracije nekretnina, pristupit će se postupku preuzimanja podataka novog premjera u Zemljišnu knjigu i uspostavi Zemljišne knjige po novom premjeru za K.o. Gajevi, K.o. Homar i K.o. Kamenica, a sve u skladu sa Zakonom o zemljišnim KATASTAR SASTANAK knjigama Federacije Bosne i Hercegovine.

Digitalno okruženje i uspostava novog premjera za kompletnu teritoriju općine Ilijaš jedan je od prioritetnih zadataka kojima je Općina Ilijaš posvećena i čemu teži što se vidi iz Operativnog plana općinskog načelnika, a što će se posebno vidjeti kroz nastavak poslova na izlaganju podataka na javni uvid i za preostale katastarske općine.

Kao znak podrške i zahvalnosti na uspješno realizovanom poslu općinski načelnik je danas u svom kabinetu organizovao prijem za uposlenike Odsjeka za katastar.

 
Radni sastanak načelnika i Savjeta MZ Kamenica Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Petak, 27 Ruj 2019 07:10

 

12111111111111111111111Općinski načelnik Akif Fazlić i njegovi saradnici iz službe za privredu i finasije, službe za saobraćaj i građenje, te odsjeka za geodetske poslove i katastar održali su radni sastanak sa predsjednikom i članovima Savjeta MZ Kamenica, te sa predstavnicima JKP "Vodostan" d.o.o. Ilijaš.

Na sastanku su aktualizarna pitanja na području mjesne zajednica Kamenica i to kanalizaciona mreža, vodosabdijevanje stanovništva i sanacija vozahvata Jazići, budžetski prijedlozi za 2020. godinu, te katastarska pitanja za određene parcele.

 
Općina Ilijaš osigurala informatičku opremu za urede četiri MZ Ispis Email
Autor Nermina Avdukić   
Četvrtak, 26 Ruj 2019 00:00

 

21695419752416455555555555555555Predsjednici Savjeta mjesnih zajednica Kamenica, Misoča, Gajevi i Malešići preuzeli su informatičku opremu sa kojom će uredi mjesnih zajednica biti opremljeni.

Protekle sedmice Općina Ilijaš je opremila ureda šest mjesnih zajednica sa kancelarijskim namještajem.

U šest ureda MZ i to Podlugovi, Ilijaš grad, Malešići, Misoča, Kamenica i Gajevi isporučen je set kancelarijskog namješraja koji čini radni sto, ormar za arhivu i stolica.

U narednom periodu planirano je opremanje ureda klupama i stolicama za zborove građana.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
 
 
 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2019.godinu

Budžet Općine Ilijaš 2019
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas2737
mod_vvisit_counterJuče2353
mod_vvisit_counterOva sedmica20781
mod_vvisit_counterOvaj mjesec33195