Previous Next

Socijalni dan 2021: Srednjoškolci školske klupe zamijenili radnim mjestima

U organizaciji Asocijacije srednjoškolaca BiH realizuje se Socijalni dan kao vid praktičnog iskustva za veliki broj srednjoškolaca iz preko 35 lokalnih zajednica u BiH. Općina Ilijaš podržala je ovaj projekat na način da će jedan radni dan u Organu uprave provesti sedam srednjoškolaca iz Srednjoškolskog centra „Nedžad Ibrišimović“ Ilijaš, Prve gimnazije Sarajevo i Franjevačke klasične gimnazije Visoko.

 

Tim povodom u Općini Ilijaš upriličen je i prijem za srednjoškolce. Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić pozdravio je prisutne i poželio im dobrodošlicu te dodao:

 

"Zadovoljstvo mi je biti vaš domaćin i drago mi je što su danas sa nama učenice koje pohađaju ilijašku gimnaziju, ali i učenice Prve gimnazije Sarajevo i Franjevačke klasične gimnazije Visoko. Čestitam svima koji su kreirali ovaj projekat. Nadam se da ćete danas imati priliku steći novo iskustvo i da ćete ponijeti pozitivne impresije. Općina Ilijaš uvijek će podržati ovaj i slične projekte. Opredjeljenje Općine je da brine za mlade i podrži njihove potrebe"rekao je Fazlić.

 

Emina Genjac koordinatorica projekta, četvrti je razred Franjevačke klasične gimnazije u Visokom.

 

"Zahvalni smo što je Općina Ilijaš i ove godine pružila priliku mladima da steknu novo iskustvo. Ove godine obezbjeđeno nam je 11 radnih mjesta. Podršku smo dobili od sljedećih poslodavaca:  Općina Ilijaš, KSC i Radio Ilijaš, Caffe Inn i Doner Damsy i ovom prilikom zahvaljujemo se svima na podršci. Učestvovala sam i u Socijalnom danu 2019. godine, radila sam na protokolu. Stekla sam novo iskustvo i naučila kako ova služba funkcioniše. Stekla sam dojam da iako sjedim u kancelariji to nije dosadan posao“, kazala je Genjac.

 

Enisa Mešetović službenica za mlade Općine Ilijaš iskazala je zadovoljstvo što će sedam mladih provesti radni dan u organu Uprave.

 

„Oni će danas biti naše kolege, raditi s nama i učiti o organu Uprave ali isto tako učiti o tome kako mogu ostvariti  svoja prava koja su im propisana a za koje je Općina zadužena da im omogući. Vjerujem da će ponijeti lijepa iskustva današnjeg dana i da ćemo i dalje na čelu sa općinskim načelnikom podržavati ovakve projekte“, kazala je Mešetović.

 

U prethodno organizovanom Socijalnom danu 2019., uspjeli smo prikupiti 30 500 KM, od kojih su podržani srednjoškolski projekti i incijative u 2020. godini, putem javnog poziva za apliciranje na Fond Socijalnog dana.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba