Previous Next

Načelnik Fazlić i Amel Tuka otvorili 5. Atletski dječiji miting u Ilijašu

Proteklog vikenda u Ilijašu održan je 5. Altetski dječiji miting "BH POŠTA 2024". Ova sportska aktivnost upriličena je u okviru Manifestacije "Ilijaški dani 2024", a u organizaciji Atletskog kluba Ilijaš. Na ovogodišnjem otvaranju počasni gosti bio je i najbolji atletičar Amel Tuka. Učešće su uzeli AK Vogošća, AK Sarajevo, AK Pale, AK Vlasenica i AK Rojal Tuzla.

Trener Mirza Bektić pozdravio je sve prisutne te takmičarima poželio dobre rezultate. "Oko 150 takmičara iz cijele BiH je uzelo učešće na 5. Atletskom dječijem mitingu. Takmičili su se u četiri discipline i to disciplina 60 m, bacanje vortexa, bacanje medicinke i štafeta u susret. Amel Tuka je došao na naš miting, osmjesi na djeci sve govore i drago nam je što je danas tu sa nama", naglasio se Bektić.

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić čestitao je AK Ilijaš koji iz godine u godinu svojim radom i okupljanjem velikog broja djece pravi dobre rezultate. "Lijepa poruka iz Ilijaša, a mi kao lokalna zajednica nastojimo pružiti najbolje uslove našim sportisima. Na mitingu je prisustvovao naš veliki atletičar Amel Tuka i hvala mu što je sa nama u Ilijašu. Nadam se i u budućnosti kada završimo sportski kompleks na Banovcu da će Ilijaš biti grad atletike", poručio je načelnik Fazlić.

Amel Tuka se zahvalio na srdačnom gostoprimstvu, čast i zadovoljstvo mu je što je u Ilijašu. "Drago mi je što ću se družiti sa djecom, jer vide u meni uzora i zaista mi je čast što mogu da se družim i da me vide ovako uživo, da to ne bude samo na trkama i na televiziji. Želim da im pružim podršku i da im prenesem energiju. Također, želim se zahvaliti AK Ilijaš, Općini Ilijaš i svim ljudima koji su učestvovali u ovako lijepoj organizaciji. Djecu vidim iz drugih klubova oko Ilijaša, i ovo je jedan lijep sportski događaj", kazao je Tuka.

Direktor JU KSC i Radio Ilijaš Nermin Hodžić istakao je da mu je čast što je i ove godine atletski miting dio Manifestacije "Ilijaški dani 2024", te čestitao AK Ilijaš što rade na afirmaciji i promociji sporta. Načelnik Fazlić i AK Ilijaš Tuki su uručili i prigoda poklon u znak zahvalnosti.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba