Radna posjeta Općinskog načelnika Akifa Fazlića sa saradnicima Birou za zapošljavanje Ilijaš

Općinski načelnik Akif Fazlić zajedno sa saradnicima posjetio je danas JU "Službu za zapošljavanje Kantona Sarajevo" – Biro Ilijaš. 
U okviru radne posjete Birou Ilijaš, Općinski načelnik Akif Fazlić razgovarao je sa g. Muvedetom Kadrić, šeficom Biroa Ilijaš  i rukovodiocima pojedinih sektora unutar JU "Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo" o intenziviranju i  nastavku međuinstitucionalne saradnje. 
PosjetaBirouOpćina Ilijaš bilježi snažan trend porasta broja zaposlenih, koji će se prema očekivanjima Općinskog načelnika i najavama investiora nastaviti i u narednom periodu. Kao argumentaciju možemo istači da je na teritoriji Općini Ilijaš u 2016. godini otvoreno preko 510 novih radnih mjesta, a u protekle četiri godine preko 1.500 novih radnih mjesta.
 
Zbog snažnog porasta investicionih aktivnosti na teritoriji Općine Ilijaš, te zbog nastojanja općinske administracije da unaprijedi poslovni ambijent na teritoriji Općine Ilijaš poseban tematski fokus sastanka je bio razgovor na temu usklađivanja postojeće kvalifikacione strukture nezaposlenih lica s potrebama lokalnog tržišta rada, te na temu raspoloživih programa s ciljem zapošljavanja, a koje provodi JU "Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo".
 
Predstavnici Službe su upoznati s radom Privrednog vijeća Općine Ilijaš, te su pozvani da uzmu aktivno učešće u radu Privrednog vijeća Ilijaš, naročito u dijelu koji se odnosi na tematske sjednice Vijeća koje se tiču prekvalifikacija, usklađenosti postojećih obrazovnih smjerova i usmjerenja s potrebama lokalnog tržišta rada, te uslovima korištenja postojećih programa Službe u oblasti podsticaja zapošljavanja i održavanja više stope zaposlenosti.
Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba