Home Vijesti Održana Izvještajna skupština Organizacije porodica šehida i poginulih boraca
Održana Izvještajna skupština Organizacije porodica šehida i poginulih boraca PDF Ispis Email
Autor Adha Masnopita   
Četvrtak, 10 Tra 2014 11:47

SAM 1579opsDanas je u sali Općinskog vijeća Ilijaš održana Izvještajna skuština Organizacije porodica šehida i poginulih boraca. Na Dnevnom redu našlo se osam tačaka.
Na prvoj tačci Dnevnog reda izabrano je novo radno predsjedništvo, u sastavu g. Avdagić Ahmed- predsjednik Skupštine, g. Mehmedović Ahmet i g. Salčinović Muška.
Izabrana je i Verifikaciona komisija, kao i dva ovjerivača zapisnika i zapisničar.
U okviru druge tačke Dnevnog reda prisutnim se obratio pomoćnik načelnika u Službi za boračko invalidsku zaštitu g. Nijaz Spahić koji je poselamio sve prisutne i zaželio im uspješan rad na sjednici. Spahić je istakao da je Općina Ilijaš  u vremenu kad se konstantno prave mjere ušteda, u Budžetu zadržala finansiranje Organizacije šehida i poginulih boraca, kao i obilježavanje značajnih događaja. SAM 1584ops2


U prethodnoj godini realizovana su dva značajna Projekta za ovu populaciju, a to su: Izgradnja šehidskog spomen obilježja za 49 šehida u Bioči. Općina je finansirala ovaj Projekat u vrijednosti od 50.000,00 KM i štampanje i izdavanje Monografije šehida i poginulih boraca s područja Općine Ilijaš. Spahić je istakao je da Općina nema nadležnost za povećanje porodičnih invalidnina koje su niske u odnosu na troškove života i standard.
Prisutnim se također obratila i g. Zekija Avdibegović, članica Organizacije porodica šehida i poginulih boraca, koja je ujedno i predsjednica Udruženja porodica nestalih s područja Općine Ilijaš, koja je pozdravila prisutne i izrazila nezadovoljstvo što do sada niko nije odgovarao za zločine učinjene na području Općine Ilijaš. Istakla je da je jučer imala sastanak sa Sergom Bramertzom glavnim tužiocem Haškog tribunala, koji je također razočaran činjenicom da i 22 godine nakon počinjenih zločina na području Općine Ilijaš za iste niko nije odgovarao.
Naglasila je da je krivac između ostalog i nedostatak političke volje.

 

Predsjednica Upravnog odbora Organizacije g. Fikreta Hodžić je prezentirala Izvještaj o radu i istakla da su u prethodnoj godini sa jednokratnom novčanom pomoći podržane 104 šehidske porodice, tako da sredstva od članarine koju plaćaju šehidske porodice ponovo se vraćaju porodicama iz reda ove populacije. U Izvještaju su navedene sve aktivnosti koje je ova Organizacija provodila u prethodnoj godini.
Izvještaj Organizacije za 2013. godinu, Finansijski izvještaj Organizacije za 2013. godinu su jednoglasno usvojeni kao i Izvještan Nadzornog odbora za 2013. godinu.
Usvojen je i Plan i programom rada Organizacije za 2014. godinu kojim su predviđene sve aktivnosti koje ova Organizacija namjera provesti u 2014. godini.
 
Na Skupštini je bilo riječi i o  trenutnoj Reviziji  porodičnih invalidnina koja se provodi u skladu sa Zakonom o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti boračko-invalidske zaštite. Određena pojašnjenja o načinu provođenja revizije dao je g. Zahid Muratović stručni saradnik u Službi za boračko-invalidsku zaštitu.

LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
Javni poziv za prikupljanje prijava za davanjena koristenje poljoprivrednog zemljišta
 

 
 
Dopune i pojašnjenje Javnog poziva
za sačinjavanje preliminarne liste poljoprivrednih proizvođača koji će obavljati proljetnu sjetvu na području općine Ilijaš
 

 
 
JAVNI POZIV
za saćinjavanje preliminarne liste poljoprivrednih proizvođača koji će obavljati proljetnu sjetvu na području općine Ilijaš
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 
 Nacrt Regulacionog plana "Apartmansko naselje Ljubnići - QTR-BS" Ilijaš
 

 
 
 
 
 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas2376
mod_vvisit_counterJuče2410
mod_vvisit_counterOva sedmica7192
mod_vvisit_counterOvaj mjesec15430