Svečano otvoreni 14. Ilijaški dani

igrokaz14idUz Veče dječijeg stvaralaštva i cjelovečernji program učenika sinoć je na centralnoj pozornici u Ilijašu svečano otvorena Manifestacija kulture, sporta i trgovine „Ilijaški dani 2014“.

Prisutne je na početku pozdravio Benis Fazlić, direktor JU „Kulturno-sportski centar i Radio Ilijaš“ u ulozi predsjednika Organizacionog odbora Manifestacije.

On je objasnio da Ilijaški dani baštine tradiciju dugu više od desetljeća, te da je ove godine uobičajeni termin prvih sedam dana jula promijenjen zbog Ramazana. direktorotvorenje14

-U okviru ove Manifestacije održane su desetine pozorišnih predstava, promocija knjiga, koncerata pop, rok i folk muzike, večeri sevdaha, izložbe fotografija, umjetničkih slika, nastupi brojnih folklornih skupina, prezentacije udruženja koja baštine našu tradiciju, kao i brojni sportski turniri . U toku održavanja Manifestacije Ilijaš je posjećivalo od osam do deset hiljada posjetitelja. Ilijaški dani okupljali su eminentne umjetnike, estradne radnike i sportiste tokom godine.folklor1 I ove godine očekujemo uspješne Ilijaške dane sa jednako zanimljivim i bogatim sadržajima. Uvažavajući trenutnu ekonomsku situaciju ovogodišnji program vezan je za naš grad. Nastupit će djeca iz naših škola, KUD Ilijaš, BZK Preporod, imat ćete priliku uživati u pozorišnim predstavama, koncertima, filmovima, promociji knjiga, te brojnim sportskim dešavanjima. Pred nama je sedam dana kulture, zabave, sporta i trgovine i prilika da uživate, kazao je direktor Fazlić proglasivši Manifestaciju otvorenom.

farisid14Uslijedilo je Veče dječijeg stvaralaštva. Ove su godine sa svojim igrokazom nastupili i učenici Srednjoškolskog centra „Nedžad Ibrišimović“ Ilijaš, kao i članovi sekcije KUD Ilijaš. A već uobičajeno , đaci ilijaških osnovnih škola „Hašim Spahić“ , OŠ „Podlugovi“ i OŠ „Srednje“ zabavili su i oduševili brojne posjetitelje svojim  kulturno-umjetničkim nastupima- dramskim prikazima, horskim pjevanjem, recitalima, lutkarskim predstavama, folklornim izvedbama i igrokazima i brojnim ostalim zabavnim umijećima. igrokazpodlugoviljubavid14

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba