Uz koncert ilijaških tamburaša svečano otvoreni 18. Ilijaški dani

tamb2Na platou KSC Ilijaš sinoć su svečano otvoreni 18. Ilijaški dani uz koncert i divne melodije ilijaških tamburaša. Ove godine, Manifestacija kulture, sporta i trgovine “Ilijaški dani“, održava se uperiodu od 01. do 07. jula.

Predsjednik Organizacionog odbora Manifestacije kulture, sporta i trgovine „Ilijaški dani“ Benis Fazlić kazao je da je narod onaj koji pravi pravi svečarski ugođaj.

"Vjerujemo da ćemo i ove godine opravdati vaša očekivanja, te da ćete uživati u raznovrsnom kulturno-zabavnom i sportskom programu, koji smo pripremili za vas. U narednih sedam dana Manifestacije “Ilijaški dani“, očekuju nas i dani trgovine, te vas
savjetujemo da nas posjetite i provjerite ovogodišnju ponudu. Naravno, kao i svake godine, očekujemo veliki broj posjetitelja , kako iz naše domovine, tako i iz dijaspore.Očekuju vas pozorišne predstave, filmske projekcije, koncerti, umjetničke izložbe, ukratko ilijaski dani fazlic beniskultura i zabava svih sedam dana"
, kazao je Fazlić.

Ilijaški dani su manifestacija koja promovira vrijednosti lokalne zajednice i koja želi da klubovi, udruženja, privrednici, turistička zajednica iskoriste ovih sedam dana kako bi se predstavili u najljepšem svjetlu. Ilijaški dani nose i onu nekadašnju čar gradskih sajmova, koji su odmor za srce i dušu, gdje svi posjetitelji mogu pronaći neki sadržaj za sebe.

Tradicionalne tamburaške melodije, starogradske pjesme i sevdalinke su bile dio repertoara koncerta. Da tambura nije instrument koji nestaje na našim prostorima i da iako se smatra “instrumentom ravnice” može donijeti ugođaj i veselje na svim prostorima dokazali su ilijaški tamburaši, koji su priredili cjelovečernji koncert.

Izvor: radioilijas.ba

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba