Radovi na sanaciji OŠ “Hašim Spahić” privode se kraju: Nastava počinje 1. septembra

hspahic1U okviru realizacije projekta energetske efikasnosti u BiH koji se realizuje uz pomoć kreditnih sredstava Svjetske banke osiguranih od strane Vlade Kantona Sarajevo u toku su radovi na zamjeni stolarije, termoizolacije vanjskih zidova i stropova te sanacije toplotne stanice u OŠ “Hašim Spahić”, čija vrijednost iznosi 556.359 KM.
Navedeni radovi realizuju se prema planu, što je potvrdio i direktor OŠ “Hašim Spahić“ Mirsad Kustura te još jednom istakao da će nastavni proces u ovoj školi početi na vrijeme i u skladu sa zakonom: “Što se tiče realizacije radova projekta pune energetske efikasnosti zatim radova na uređenju vanjskih prilaza i ulaza u školu te renovirana mokrih čvorova želim da naglasim da su radovi u punom jeku i da će Osnovna škola “Hašim Spahić“ novu školsku godinu započeti 1. septembra kako je to i predviđeno Zakonom o osnovnom i srednjem obrazovanju KS. Radovi do tog momenta neće biti u cjelosti završeni, ali radi se o sitnim radovima koje ćemo rješavati naknadno i vikendima.“
hspahic2Nastavničko vijeće OŠ “Hašim Spahić“ jučer je održalo sjednicu na kojem su dogovoreni načini i metode organizovanja nastavno-odgojnog procesa te samog funckionisanja Ustanove prije i nakon početka nove školske godine.  U svrhu uspješnog  finaliziranja radova nastavničko vijeće donijelo je nekoliko odluka koje će uveliko olakšati početak nove školske godine.  „Školska 2016/2017. godina početi će na vrijeme,  prema utvrđenim satnicama i smjenama o čemu ćemo blagovremeno informisati roditelje i djecu. Prvi dan škole, djeca će dobiti spisak udžbenika i raspored časova, te će biti izvršena prozivka svih odjeljenja i učenika. Još jedna od bitnih odluka nastavničkog vijeće jeste da ćemo drugog dana nove školske godine, 2. septembra organizovati jednu vrstu edukativno-sportskog izleta u okolini škole, gdje će učenici sa svojim nastavnicima i učiteljima uživati u hspahic3različitim sportskim i aktivnostima na igralištima te predavanjima LOT tima te stručnjacima iz Pete policijske uprave Ilijaš a sve u skladu sa Pravilnikom o organizovanju izleta“ , objasnio je direktor Kustura.
Na veliko zadovoljstvo roditelja ali i đaka prvaka, i ove školske godine učenici prvih razreda dobit će besplatne udžbenike. “Podjela udžbenika za učenike prvih razreda vršit će se u zavisnosti od toga kada nadležno ministarstvo dostavi knjige našoj školi, što će vjerovatno biti nekoliko dana nakon početka redovne nastave“, kazao je direktor Kustura.
Kako bi se svim roditeljima olakšao finansijski teret koji sa sobom nosi svaka školska godina, ove godine kolektiv OŠ “Hašim Spahić“ odlučio je organizovati dvodnevni bazar- zamjenu knjiga, koji će se održati u ponedeljak i utorak, 29. i 30. augusta 2016. godine. „Svi učenici i roditelji moći će međusobno da se mijenjaju za udžbenike. Na taj način, omogućit ćemo roditeljima da što jeftinije ali i jednostavnije dođu do potrebnih knjiga. Dakle, radi se samo o bazaru zamjene knjiga na kojem će biti strogo zabranjena prodaja udžbenika“ , naglasio je direktor Kustura.
O svim navedenim aktivnostima te samom početku nastavnog procesa svi roditelji i nastavnici biti će blaogovremeno informisani poručuju iz Osnovne škole “Hašim Spahić“.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba