Održana redovna izvještajna Skupština Organizacije porodica šehida i poginulih boraca

SkupstinaPb1U velikoj sali Općine Ilijaš jučer je održana redovna izvještajna Skupština Udruženja Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Općine Ilijaš. Skupštinu je vodio g. Ahmed Avdagić, predsjednik Skupštine, koji je na samom početku poselamio i pozdravio prisutne, te pozvao da se učenjem Fatihe prisjete svih šehida i poginulih boraca.
Općina Ilijaš i Služba za boračko-invalidsku zaštitu, socijalnu zaštitu i raseljena lica Općine Ilijaš redovno pruža podršku u radu Udruženja Organizacija porodica šehida i poginulih boraca, kao i svim ostalim udruženjima iz oblasti boračke populacije, a prema riječima Općinskog načelnika g. Akifa Fazlića i Pomoćnika Općinskog načelnika g. Spahić Nijaza podrška ni u narednom periodu neće izostati.
"Čestitam Udruženju Organizacije porodica šehida i poginulih boraca na dobrom radu, vi ste jedan od primjera kada je u pitanju odgovornost i briga za rad i članove udruženja i zbog toga je Općina Ilijaš ponosna na vas.  Mi kroz svoje programe i Budžete nastojimo omogućiti dobre uslove za rad udruženja i uspjeli smo kroz dobru saradnju stvoriti te uslove ali naglašavam da uvijek ima prostora za poboljšanja. Kada su u pitanju vaši programi mi najvažnije programe podržavamo i obilježavamo, te SkupstinaPBočekujemo da i dalje svi aktivno učestvujemo u tome. Osnovni smisao vašeg rada i našeg naroda je da čuvamo sjećanje na naše šehide, da na svaki način ostavljamo materijalne tragove o onom što se dešavalo, kroz izgradnju spomen obilježja, izdavanje knjiga, obilježavanje svih tih datuma te na taj način ostavljamo tragove mlađim generacijama kako bi mogli pamtiti i dalje prenositi historiju na sljedeće generacije", rekao je u svom obraćanju Općinski načelnik.

Na Skupštini je jednoglasno usvojen Zapisnik sa prethodne Skupštine, Izvještaj o radu, finansijski izvještaj kao i izvještaj Nadzornog odbora za 2015. godinu, te plan i program rada Organizacije za 2016. godinu.
Planom i programom rada za 2016. godinu predviđeno je obilježavanje "Dana šehida", prijem porodica šehida kod Općinskog načelnika, obilazak teško bolesnih i iznemoglih porodica, obilježavanje značajnih datuma, događaja i ličnosti iz perioda NOR-a i Odbrambeno oslobodilačkog rata 92-95, organizacija šehidskog turnira i tevhid, posjeta mezarima van Općine Ilijaš (Potočari – Bratunac – Vlasenica – Višegrad – Zaklopaća – Očovo) te posjeta gradovima od kulturnog i historijskog značaja. 

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba