Od septembra informatički smjer gimnazije u SŠC "Nedžad Ibrišimović" Ilijaš

informatickiSmjerU JU Srednjoškolskom centru ,,Nedžad Ibrišimović” Ilijaš od početka nove školske godine,  pored opće gimnazije, učenici će moći pohađati i odjeljenje gimnazije informatičkog smjera.
 
Srednjoškolski centar "Nedžad Ibrišimović" Ilijaš uključio se u program Vlade Kantona Sarajevo i dobio saglasnost za uvođenje gimnazije informatičkog smjera, kako bi omogućili učenicima da, nakon završene srednje škole, odaberu da li će nastaviti svoje obrazovanje na Visokoškolskim ustanovama ili odmah po završetku srednje škole pronađu posao u dobro plaćenom IT sektoru.
 
Općina Ilijaš je iz svog budžeta izdvojila  26.500,00KM  na ime nabavke računarske opreme i namještaja za opremanje informatičkog kabineta. 
 
Tokom izrade elaborata za uvođenje ovog smjera, uposlenici SŠC ,,Nedžad Ibrišimović” su vršili anketiranja učenika devetih razreda osnovnih škola na području općina Ilijaš, Breza, Visoko i Vogošća i prema rezultatima tih anketa očekuje se da će veliki broj učenika nastojati da se upiše na ovaj perspektivni smjer i time sebi obezbijede siguran i dobro plaćen posao u budućnosti.
 
Menadžment Srednjoškolskog centra "Nedžad Ibrišimović" apeluje na učenike iz drugih kantona koji se namjeravaju upisati u ovu školu da se obavezno prijave za polaganje eksterne mature u JU OŠ ,,Porodice ef. Ramić” u Semizovcu kako bi osvojili potreban broj bodova koji će se dodati njihovim bodovima ostvarenim na osnovu općeg uspjeha u osnovnoj školi i na taj način bili u potpunosti konkurentni učenicima iz Kantona Sarajevo.
 
Prema riječima direktora postoje i realni izgledi da nekoliko učenika koji budu najbolje rangirani prilikom upisa na ovaj smjer budu stipendirani od strane privrednih subjekata sa područja općine Ilijaš. U Srednjoškolskom centru ,,Nedžad Ibrišimović” Ilijaš nastoje prilagoditi svoju upisnu politiku potrebama tržišta rada pa su nam najavili da će nas uskoro obradovati novim informacijama u vezi sa upisom u zanimanja trećeg stepena i njihovim nastojanjima da obezbijede stipendije za najmanje tri zanimanja trećeg stepena za kojima postoji najveća potreba na tržištu rada.
Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba