Svečanost povodom završetka radova na sanaciji i utopljavanju Područne škole "Kamenica"

 

fazlic kurtovic podrucna skola kamenicaU povodu završetka radova na uređenju zgrade Područne škole u Kamenici koja pripada Osnovnoj školi "Srednje", organizovana je svečanost i druženje s učenicima, roditeljima, nastavnivima, predstavnicima lokalne vlasti, vijećnicima OV Ilijaš, zastupnikom u Skupštini KS, predstavnicima izvođača radova te mještanima naselja Kamenica.

Ukupna vrijednost investicije iznosi 102.000,00 KM, a Općina Ilijaš je u potpunosti finansirala ovaj projekat.

Općinski načelnik Akif Fazlić naglasio je važnost obrazovanja i to da je opredjeljenje lokalne politike intenzivno i kontinuirano ulaganje u oblast obrazovanje.

"U prethodnom periodu realizovano je dosta projekata u oblasti untitled uceniciobrazovanja. Ulažemo dosta u infrastrukturu i želimo da učenici i nastavnici imaju najbolje uslove. U ovu školu ide puno učenika i zadovoljstvo je da su područne škole pune djece. Čestitam svim sudionicima u realizaciji ovog projekta. Kada je u pitanje ulaganju u obrazovanje, mi smo i u 2019. godini pozicionirali nekoliko vrlo važnih projekata. Jedan od ključnih je izgradnja fiskulturne sale u Srednjoškolskom centru. Također, želimo još jednu područnu školu staviti kao prioritet za rekonstrukciju sljedeće godine, a to je škola na Gajevima i ono što je izuzetno važno je tretiranje škole u Podlugovima i time ćemo zatvoriti krug što se tiče rekonstrukcije objekata", kazao je načelnik Fazlić.

Refik Kurtović direktor OŠ „Srednje“, u sklopu koje su i tri područne škole, nije krio zadovoljstvo zbog uspješno realiziranog projekta, zahvaljujući podršci Općine Ilijaš.

"Ovaj projekat veoma je bitan za školsko osoblje, učenike i roditelje i u ime svih njih i u svoje lično ime zahvaljume se Općini Ilijaš i načelniku. Projekat rekonstrukcije trajao je od augusta do oktobra kamenica skolaove godine i obuhvatao je izgradnju termo fasade, stolariju, dogradnju kotlovnice i dogradnju peći na pelet i drvo, uvođenje centralnog grijanja te rekonstrukciju krova. Kvalitet odgojno - obrazovnog rada znatno će se poraviti jer će učenici i nastavnici učiti i raditi u sasvim novom ambijentu", kazao je direktor Kurtović.

Džemal Kolak učitelj u ovoj školi je istakao da će biti zadovoljstvo raditit u novim uslovima.

"Učitelj sam u Područnoj školi "Kamenica" već 13 godina. Danas je za moje učenike, njihove roditelje, moju kolegicu učiteljicu Ehlimanu Dervišević i mene poseban i svečan trenutak. Ovu školu pohađa 31 učenik u dva kombinovana odjeljenja i biće zadovoljstvo raditi s njima u boljim uslovima. Moram naglasiti da su naša djeca izuzetno kreativna i sposobna, ali nažalost roditelji nisu u prilici da te talente dalje razvijaju. Učenicima u daljem obrazovanju ne predstavlja prepreku u znanju to što godinama radimo u kombinovanim odjeljenjima. Naši učenici odlično se snalaze i u nastavku školovanja, uspješni su srednjoškolci, a mnogi od njih su stekli fakultetske diplome", rekao je učitelj Kolak.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba