Potpisan Ugovor o izvođenju radova energetske efikasnosti za objekat Doma zdravlja Ilijaš

UgovorDomZdravlja1Općinski načelnik Akif Fazlić danas je sa predstavnicima firme ”EKO-GRADNJA” d.o.o. Sarajevo potpisao Ugovor o izvođenju radova energetske efikasnosti na objektu Doma zdravlja Ilijaš, u vrijednosti od oko 158.000,00KM. Radi se o bloku B ovog objekta, a potpisivanjem ovog ugovora bit će kompletirani radovi na rekonstrukciji objekta Doma zdravlja započeti prošle godine. Pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica općine Ilijaš, Sanja Zagorac-Jozić pojasnila je šta će sve biti obuhvaćeno ovim projektom.
 
Ovo je nastavak projekta nadogradnje objekta Općine i Doma zdravlja, objekat B koji se nalazi u dvorištu Doma zdravlja Ilijaš. Ovim projektom planirana je zamjena i potpuna rekonstrukcija krova, zamjena stolarije, uređenje garaža u dvorištu, sanacija dva UgovorDomZdravlja2mokra čvora u starom dijelu zgrade. Ukupna vrijednost projekta je 158.200,00KM. Važno je napomenuti da je Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo obezbjedilo 121.000,00KM, a ostatak Općina Ilijaš, koja se ovdje nalazi u ulozi ugovornog organa. Proveli smo postupak javne nabavke, a svakako ćemo pratiti nastavak projekta, gdje je rok za izvođenje radova 120 dana”, istakla je Sanja Zagorac-Jozić.
 
Potpisivanju ugovora prisustvovala je i Amra Matoruga, direktorica Doma zdravlja Ilijaš, koja je kazala kako građani neće ostati uskraćeni za medicinske usluge Doma zdravlja, obzirom da postoji dovoljan broj ordinacija.
 
”Na zadovoljstvo i korisnika usluga Doma zdravlja i građana Ilijaša, te naravno nas uposlenika, mi ćemo sa ovim projektom završiti velike radove centralnog objekta Doma zdravlja. Radi se o bloku B, gdje je smješten punkt porodične medicine, te školski i UgovorDomZdravlja3predškolski dispanzer. Sa uređenjem prilaza između A i B bloka zaokružit ćemo projekat rekonstrukcije Doma zdravlja. Usluge će se i dalje pružati u kontinuitetu, mi zaista imamo dovoljno ordinacija da se usluge i dalje mogu pružati bez prekida”, naglasila je Amra Matoruga direktorica Doma zdravlja Ilijaš.
 
Alen Mujezinović u ime firme ”EKO-GRADNJA”, izvođača radova na izvođenju energetske efikasnosti na objektu Doma zdravlja, naglasio je kako će postojati određena dinamika izvođenja radova, te kako se nada da će radovi biti završeni prije predviđenog roka.
 
Ovim ugovorom mi imamo obavezu izvršiti energetsku efikasnost i poboljšanje samih uslova u objektu. Tokom izvođenja radova napravit ćemo i dinamiku i organizaciju samog gradilišta, pošto će objekat biti u upotrebi pa ćemo u koordinaciji sa investitorom imati određenu dinamiku. Kvalitet radova svakako neće biti upitan jer mi kao izvođač radova imamo referentno iskustvo u ovim radovima, kao i reference koje stoje iza nas. Ispoštovat ćemo dinamiku rada, te ćemo pokušati da rokove projekta ispoštujemo čak i prije predviđenog vremena”, istakao je Alen Mujezinović.
 
Radovi na projektu energetske efikasnosti počinju 14. augusta, kada će izvođači radova biti uvedeni u posao. Rok za realizaciju projekta je 120 dana.
 
 
Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba