Svečano otvorena manifestacija "Ilijaški dani 2016"

direktor-serifŠesnaesta manifestacija “Ilijaški dani ” je svečano otvorena sinoć prigodnim programom . Posjetioci će i ove godine moći uživati u mnogobrojnim kulturno-zabavnim i sportskim sadržajima .
Predsjednik Organizacionog odbora Manifestacije „Ilijaši dani“ i direktor JU KSC I RADIO ILIJAŠ Benis Fazlić je svečano otvorio manifestaciju “Ilijaški dani 2016″
“Manifestacija kulture, sporta i trgovine “Ilijaški dani” ima tradiciju dugu već 16 godina. Radi se o sedmodnevnoj manifestaciji koja se u Ilijašu održava svake godine. U okviru ove Manifestacije održane su desetine pozorišnih predstava, koncerata narodne i pop rock muzike, večeri sevdaha, koncerti klasične muzike, izložbe poznatih bh. slikara, promocije knjiga, izložbe fotografija, filmske večeri, nastupi brojnih folklornih skupina. U sportskom dijelu programa tokom godina održani su brojni turniri i takmičenja iz nogometa, košarke, odbojke, stonog tenisa, sportskog ribolova, šaha…
I ove godine očekujemo uspješne, sadržajno bogate “Ilijaške dane” sa jednako zanimljivim i bogatim sadržajima s kojima ćemo u Ilijašu proslaviti ljeto i obogatiti kulturno-sportski život te nadamo se i ove godine privući hiljade posjetitelja u naš grad. Ilijaški dani su manifestacija koja promovira sve vrijednosti lokalne zajednice i koja želi da klubovi, udruženja, privrednici, turistička zajednica iskoriste ovih sedam dana kako bi se predstavili u najljepšem svjetlu.
Ilijaški dani nose i onu nekadašnju čar gradskih sajmova, koji su odmor za srce i dušu, nadamo se da će svi posjetitelji pronaći neki sadržaj za sebe i da će Vam i 16. Ilijaški dani ostati u u najljepšoj uspomeni i podstaknuti Vas da nas posjetite i sljedeće godine. “-kazao je Fazlić .
Početak ovogodišnje Manifestacije kulture, sporta i trgovine „Ilijaški dani“ prilika je da na najbolji mogući način isprati najodabraniji muslimanski mjesec Ramazan, tako da su posjetioci imali priliku uživati u izvedbama najljepših ilahija i kasida Hora Preporod Ilijaš te Ženskog hora Hannan iz Starog Ilijaša.
drugo-mjestoPoslije nastupa horova, dodijeljene su nagrade i diplome pobjednicima literarnog takmičenja “Ramazan u dječijoj duši“ 2016., koji je i ove godine uspješno realizovala JU KSC I RADIO ILIJAŠ, uz nesebičnu pomoć dragih sponzora: Lišćevica promet, Asocijacija islamske omladine Wamy Nedwe i Ahmed ef. Purdić te Asmir ef. Salihović i Džemat Podlugovi.
Za pobjednike obezbijeđene su vrijedne nagrade: prva nagrada 300, druga 200 i treća nagrada 100 KM. Nagrade su obezbijedili zlatni, srebrni i bronzani sponzori Ramazanskog programa i takmičenja Radio Ilijaša. Prvu nagradu dugogodišnji prijatelj takmičara i Radio Ilijaša Lišćevica promet d.o.o., drugu nagradu Asocijacija Wamy Nedwe i Ahmed ef. Purdić kao i prošle godine, a treću nagradu Asmir ef. Salihović i džemat Podlugovi . Sponzori Ramazanskog programa 2016. godine bili su i : zlatni-BP Hasanal, Srebrni-Pekara Mia, MI Brajlović i bronzani-Slastičarna Zambak, Džemat Podlugovi.
Nakon pažljivog čitanja, konsultacija, dijeljenja općeg umjetničkog dojma, članovi Komisije su se složili da su sljedeći radovi najbolji i da se dodjele nagrade:
1. Muhamed Tabaković-Solakovići-300,00 KM,  OŠ “Srednje”
2. Armin Masnopita-Lješevo- 200,00 KM, OŠ “Podlugovi”
3. Elma Hadžimehmedagić- 100, 00 , OŠ “Đulistan”
Kako bi što više djece bilo nagrađeno za trud, članovi Komisije jednoglasno su donijeli odluku o dodjeli utješne nagrade od 50,00 KM koju će obezbjediti JU “KSC i Radio Ilijaš” za Mirzu Osmanovića iz OŠ “Hašim Spahić”.

Izvor: www.radioilijas.ba

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba