Večeras koncert dohovne muzike "Večer najljepših ilahija"

NajavaKoncertPreporodU organizaciji BZK “Preporod” Ilijaš i Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo, u petak, 30.12.2016. godine u Sportskoj dvorani u Ilijašu, s početkom u 19:00 sati, održat će se koncert pod nazivom “Večer najljepših ilahija”. Adem Alić, predsjednik BZK „Preporod“ Ilijaš kazao je da posjetitelje očekuje bogat program, kako je to već pokazala i tradicija organiziranja ovog koncerta.
 
„Koncert ilahija i kasida postao je prepoznatljiv u regionu. Naši posjetitelji imat će priliku čuti izuzetan program u kojem će se emotivno dopuniti u ovoj godini. Mnogbrojni su izvođači koji će to sve upotpuniti. Ove godine koncert ima i humanitarni karakter na kojem će se prikupljati sredstva za našeg sugrađanina Amira Tabaka. On u januaru treba da ide na operaciju u Minhen i nedostaje još novčanih sredstava. Na ulazu u Sportsku dvoranu bit će postavljena kutija i svi oni koji dođu na koncert moći će donirati novac u skladu svojih mogućnosti. Iskoristio bih i ovu priliku da pozovem sve naše sugrađane da dođu i uživaju u programu koji smo pripremili. Zahvaljujemo se svim našim sponzorima“, kazao je Adem Alić predsjednik BZK „Preporod“ Ilijaš.
 
Domaćin koncerta je Hor “Preporod” Ilijaš. Organizatori vjeruju kako će ova manifestacija ispuniti ilijašku dvoranu do posljednjeg mjesta. Pozivamo sve građane da svojim prisustvom uveličaju ovaj lijepi događaj. Generalni sponzor koncerta je Općina Ilijaš. Ulaz na koncert je slobodan.
 
Na koncertu će nastupiti:
 
Solisti: Ahmed Alili, Šerif Delić, Miralem Babajić, Mustafa Isaković, Selma Droce, Lejla Čaušević,
Hikmet Hadžiabdić, Mirnes Buko, Tarik Omerhodžić, Tarik Hašimović, Merjem Jakubović,
Satka Krdžić, Adna Gurda
 
Horovi: Hor “Mektebski bulbuli”, Hor Medžlisa IZ Sarajevo i Hor “Šapat srca”
Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba