• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Vakcinacija bez najave u Domu zdravlja Ilijaš od ponedjeljka od devet do 14:00 sati Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Petak, 20 Kol 2021 10:16

Iz Doma zdravlja Ilijaš uputili su obavještenje u kojem se kaže:

Obavještavamo Vas da ce 23.08.2021. početi imunizacija građana opštine Ilijaš u prostorijama Doma zdravlja Ilijaš. Imunizacija će se vršiti vakcinom proizvođaća Sinofarm u vremenu od 9 do 14 sati svaki radni dan, za populaciju od 18 i više godina.

vakcinacija 1

Ovim putem pozivamo stanovništvo opštine Ilijaš da se aktivno uključe i odazovu u proces vakcinacije kako bi na taj način spriječili i umanjili broj oboljelih od covid 19 infekcije. Sa sobom trebaju ponijeti zdravstvenu knjižicu.

Oni koji dolaze na revakcinaciju - drugu dozu vakcine, potrebno je da obavezno donesu dokaz o primljenoj prvoj dozi vakcine.

 
Poziv građanima da racionalno troše vodu Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Četvrtak, 19 Kol 2021 13:51

Iz JKP ”Vodostan” d.o.o Ilijaš uputili su apel građanima u kojem se navodi:

Količina vode na vodozahvatu rijeke Misoče je na hidrološkom minimumu i svaki dan je sve manje vode koja se može zahvatiti za vodosnabdijevanje.

voda-cesma-640x400Kontinuirano pratimo situaciju i poduzimamo sve mjere da prevaziđemo ovu tešku situaciju prouzrokovanu sušom. Molimo Vas da vodu koristite isključivo za piće i ličnu higijenu, kako bi svi zajedno pomogli u ovom teškom periodu bez padavina.

Apelujemo na svijest svih nas da je svaka kap vode dragocjena i da pazimo kako ćemo je iskoristiti i upotrijebiti. Zbog ozbiljnosti situacije vršit ćemo i kontrole na terenu, te protiv onih koji vodu koriste na neracionalan način (punjenje bazena, zalijevanje i navodnjavanje bašta, sapiranje betonskih i drugih površina i slićne aktivnosti..) poduzeti i zakonske mjere, kao što su podnošenje prekršajnih prijava i isključenje sa vodovodne mreže. Molimo i građane na suradnju i prijavu svakog nenamjenskog trošenja vode i uočenog kvara na vodovodnoj mreži u interesu svih nas.

Kontakt telefon broj: 033/400-024 u terminu od 8.00-16.00 h, a 033/400-034 u terminu od 16.00-08.00 h.

Iz Općine Ilijaš poručuju da služba civilne zaštite kontinuirano vrši ditribuciju cisterni sa vodom na područja koja nisu u sistemu vodosnabdjevanja JKP Vodostan i to u MZ Srednje i MZ Luka.

Također apelujemo na stanovištvo koje koristi vodu iz lokalnih vodovoda da istu isključivo koriste za piće i ličnu higijenu.

 
Načelnik Fazlić uručio dozvolu za građenje nove proizvodne hale vlasniku firme Kalea Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Četvrtak, 19 Kol 2021 11:08

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić sa saradnicima iz općinske Službe za prostorno uređenje i zaštitu okoliša posjetio je danas fabriku namještaja "Kalea".

Vlasniku i direktoru fabrike "Kalea" Jasminu Klici ovom prilikom uručio je odobrenje za građenje još jednog proizvodnog objekta uz već postojeće na lokalitetu u Starom Ilijašu.

kalea 1Riječ je o novoj proizvodnoj hali površine cca 9.000 kvadratnih metara. Investicija je vrijedna oko četiri miliona KM. Po završetku građenja, prema riječima direktora, planirano je zapošljavanje minimalno 40 do 50 novih radnika.

Fabrika namještaja "Kalea" trenutno zapošljavoa oko 300 radnika, a novi objekat će svakako doprinijeti poboljšanju privrede na podrčju općine Ilijaš i zapošljavanje novih radnika sa područja naše općine.

"Danas smo dobili građevinsku dozvolu i u ovom trenutku se moram zahvaliti općinskom načelniku i administraciji Općine Ilijaš, posebno nadležnoj službi na čelu sa pomoćnicom načelinka Melihom Avdibegović. U kratkom vremeskom roku i vrlo otvorenim pristupom prema privrednicima izdali su nama građevinsku dozovlu. Općinska administracija čini sve da mi privrednici ovdje budemo zadovoljni. Pozivam sve privrednike da dođu i vide kako brzo i bez komplikacija mogu dobiti potrebnu dokumentaciju i dozvole, te da investiraju na području ove općine", rekao Klico.

kalea 2Parcela na kojoj će se graditit nova hala je inače u obuhvatu Regulacionog plana Stari Ilijaš i njena gradnja je planirana. Uz postojeći objekat i novi koji će se graditit postoji još prostora koje je investitor na vrijeme planirao i kupio zemljište, te tako osigurao mogućnost širenja za još dodatna dva objekta.

Služba za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Općine Ilijaš po službenoj dužnosti pribavlja sve saglasnosti u ime investitora.

"Općina Ilijaš, Služba za prostorno uređenje i zaštitu okoliša, je jedna od rijetkih u KS, možda i jedina, koja u ime investitora pribavlja dokumentaciju po službenoj dužnosti, od infrastrukturnih preduzeća, nadležnih institucija i ministarstava. Obzirom na složenu zakonsku proceduru u oblasti građenja, jako je važna saradnja investitora u ovim procesima. U ovom slučaju je investitor ispoštovao sve upute službe i rokove za dostavu potrebne dokumentacije kako bi se što prije izdalo odobrenje za građenje. Također treba naglasiti da je zagrijavanje objekta planirano na gasnu mrežu, urađen je i projekat vanjskog uređenja, tako da će se izgradnjom proizvodnog objekta, u kojem će biti smještena i uprava preduzeća, te izgradnjom priključne saobraćajnice sa regionalne ceste, za kompleks preduzeća, predmetni lokalitet urbanistički, ekološki i vizualno uljepšati", kazala je Meliha Avdibegović, pomoćnica načelnika u Službi za prostorno uređenje i zaštitu okoliša.

kalea 3U neposrednoj blizini ove lokacije trenutno se rekonstruiše i regionalana cesta. Regulacionim planom Stari Ilijaš planirano je da se pored postojeće dvije trake izgradi i treća saobraćajna traka kako bi se osigurao nesmetani ulaz i izlaz u ovu fabriku.

 
Obavještenje o podjeli ruksaka za prvačiće Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Srijeda, 18 Kol 2021 06:30

Poštovani roditelji budućih prvačića,

Općina Ilijaš i ove godine realizuje projekat podrške i pomoći učenicima prvih razreda i njihovim roditeljima za početak nove školske 2021/2022. godine.

Ovom prilikom, obavještavamo roditelje učenika prvih razreda svih ilijaških osnovnih škola (prvačića), kako se ne bi izlagali dodatnim troškovima, da je Općina Ilijaš obezbijedila kvalitetne školske ruksake sa potrebnim priborom.

djaci-prvaci-830x553Budući da je u toku augustovski upisni rok, prvačićima će ruksaci sa priborom biti podijeljeni početkom školske godine, o čemu ćete biti blagovremeno obavješteni.

 
Program manifestacije posvećene Međunarodnom danu spomenika i spomeničkih cjelina Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Utorak, 17 Kol 2021 08:23

U subotu, 21. august 2021. godine, u 11:00 sati na lokalitetu nacionalnog spomenika Starobosanski grad Dubrovnik i nekropola Kopšići planirana je manifestacija posvećena Međunarodnom danu spomenika i spomeničkih cjelina.

VH-Dubrovnik-Ilijas-4Program:

11:00 Otvaranje skupa

 • obraćanje načelnika Općine Ilijaš Akifa Fazlića,

 • predsjednice ICOMOS-a NK u BiH Elše Turkušić

 • predsjednika koordinacionog vijeća udruženja Nusreta Mašića

11:15 Promocija knjige "DUBROVNIK, GRAD NABOŽIĆKI" književnice Nataše Bartula Hebert iz Kanade, rodom iz Ljubine;

13:00 Potpisivanje odluke o formiranju Fondacije Starobosanski Dubrovnik – Ilijaš.

Prevoz iz Ilijaša i Sarajevo osiguran je sa tri minibusa. Polazak je planiran ispren Biznis centra u Ilijašu u 10:00 sati, te ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u 09:00 sati.

Organizatori manifestacije su HKD Napredak – podružnica Ilijaš, Udruženje žena SAN Ljubina, Omladinska organizacija Carpe diem – Iskoristi dan i Kulturno društvo Preporod – podružnica Ilijaš.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 Obavještenje
OPĆINSKI SUD VISOKO
 
 
   
 
JAVNA RASPRAVA
na Nacrt plana "Apartmansko naselje Alain"
petak, 17. septembra 2021. godine
 
 
JAVNA RASPRAVA
na Nacrt RP "Junakovac"
petak, 1. oktobra 2021. godine
 


alt

 
 Odluka o novčanim podsticajima u poljoprivrednoj proizvodnji na području općine Ilijaš za 2021. godinu
 
 
   
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš - 2021

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2021.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1
mod_vvisit_counterJuče1502
mod_vvisit_counterOva sedmica1503
mod_vvisit_counterOvaj mjesec32579