• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Održana prva sjednica Organizacionog odbora Manifestacija kulture i sporta "ILIJAŠKI DANI" 2021. Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Ponedjeljak, 07 Lip 2021 11:03

U prostorijama Općine Ilijaš, 07. juna 2021. godine održana je prva sjednica Organizacionog odbora Manifestacije kulture, sporta i trgovine “ILIJAŠKI DANI“ 2021.

ilijaški dani

Organizacioni odbor u sastavu Benis Fazlić, direktor "JU KSC I RADIO ILIJAŠ"-predsjednik; Alma Omerović predsjedavajuća Općinskog vijeća Ilijaš-članica; Meliha Avdibegović pomoćnica načelnika u Službi za prostorno uređenje i zaštitu okoliša-članica; Sanja Zagorac-Jozić pomoćnica načelnika Službe za društvene djelatnosti-članica; Aziz Fazlić pomoćnik načelnika Službe za saobraćaj, stambeno-komunalne poslove i građenje-član; Mirsad Kurspahić komandir policije Sedme policijske uprave Policijska stanica Ilijaš-član i Nijaz Štitkovac direktor OJ “Dom zdravlja Ilijaš“ JU „Dom zdravlja Kantona Sarajevo“-član , na prvoj sjednici jednoglasno su usvojili prijedlog Poslovnika o radu Organizacionog odbora Manifestacije kulture, sporta i trgovine “ILIJAŠKI DANI“ 2021.godine. Pored navedenog, za zamjenicu predsjednika Organizacinog odbora jednoglasno je izabrana Sanja Zagorac-Jozić.

Najviše govora bilo je oko pripremnih aktivnosti organizacije te odabira datuma održavanja Manifestacije. U skladu sa tradicionalnim terminom održavanja Manifestacije, odlučeno je da se Ilijaški dani održe u periodu 01.-06.07.2021. godine uz poštivanje svih epidemiološkh mjera. Također, Odbor je odlučio da će ovogodišnji fokus Manifestacije biti kulturni i sportski sadržaji, a da se neće ralizovati aktivnosti iz oblasti trgovine.

Prisutnim se obratio i Općinski načelnik Akif Fazlić, koji je istakao da je prošlogodišnja odluka da se Manifestacija “ILIJAŠKI DANI” ne održi bila dobra te da su ove godine stvoreni uslovi da se realizuje jedan ovakav događaj.

“Ovogodišnja Manifestacija, prevashodno bi trebala da bude manifestacija kulture, a zatim da obuhvati i aktivnosti iz oblasti sporta te dječije razonode. Prema ranijim iskustvima, vjerujem da će i ove godine Ilijaški dani proteći u najboljem redu i da će naši građani biti zadovoljni“, rekao je načelnik Fazlić.

Organizacioni odbor Manifestacije kulture, sporta i trgovine “ILIJAŠKI DANI“ 2021., na narednoj sjednici utvrdit će Plan i Program ovogodišnje Manifestacije.

 
Program obilježavanja Dana nestalih općine Ilijaš Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Ponedjeljak, 07 Lip 2021 10:19

Udruženje porodica nestalih u srijedu, 9. juna 2021. godine obilježava Dan nestalih općine Ilijaš.

“GOVORITE, ŠUTNJA JE BOL DUŠE”

Program obilježavanja:

09:30 sati – Okupljanje na Centralnom spomen obilježju u Ilijašu

10:00 sati - Prigodan program i polaganje cvijeća na Centralnom spomen obilježju u Ilijašu

Tevhid iz akšam nazama u Džamiji Stari Ilijaš.

 
Obilježenj 29. godišnjice stradanja stanovnika u Lješevu Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Subota, 05 Lip 2021 16:56

Delegacija Općine Ilijaš, predvođena načelnikom Akifom Fazlićem prisustvovala je danas obilježavanju 29. godišnjice stradanja stanovnika u Lješevu. Delegacija je položila cvijeće i odala počast kod Spomen-obilježja u Starom selu, prisustvovala centralnoj manifestaciji “DA SE NE ZABORAVI - LJEŠEVO 5. JUNI 1992. godine“ te proučila Fatihu na Šehidskom mezarju u Lješevu.

DSC 0821

Petog juna 1992. godine na zvjerski način su strijeljana 22 stanovnika u Lješevu, nakon što su ih njihove prve komšije, pripadnici srpskih vojnih formacija, izveli iz domova i opljačkali.

Poruku o važnosti kažnjavanja počinjenog zločina na području Lješeva, ali i na području cijele Bosne i Hercegovine, poslao je načelnik općine Ilijaš, Akif Fazlić kazavši da danas živimo u vremenu kad se praktično borimo za svoju prošlost, za dokazivanje onoga što se desilo, ali isto tako da danas obilježavamo ovaj događaj, a u neizvjesnosti smo šta će se desiti osmog juna u Hagu, te koja će konačna presuda biti ratnom zločincu Ratku Mladiću.

“Danas je 29. godina od zločina koji se desio ovdje u Lješevu. Bez obzira na trenutne epidemiološke mjere, vidimo da građani imaju osjećaj odgovornosti da ne zaboravimo ono što se desilo u Lješevu. Živimo u vremenu kad se praktično borimo za svoju prošlost, za dokazivanje onoga što se desilo u prošlosti. Danas obilježavamo ovaj događaj, a u neizvjesnosti smo šta će se desiti osmog juna u Hagu, koja će konačna presuda biti ratnom zločincu Ratku Mladiću. Ono što nas najviše boli jeste što nosimo tu bojazan od eventualnih, da ne kažem mogućih presuda koje bi zaista uništile svaku nadu i svaki dio čovjeka koji je živio i preživio ovo, i koji ima neki civilizacijski pristup svemu ovome.  Nadam se da neće do toga doći, nadam se da će i Lješevo dobiti sudski epilog za one koji su napravili ove zločine. Znamo da se konačno vodi ozbiljniji sudski postupak protiv izvršilaca ovog zločina i cijenim to. Ostaje nam da se nadamo da će do konačnice i pravične presude doći. I da će na taj način porodice koje su imale u svojim redovima žrtve, dobiti određenu vrstu satisfakcije. Generalno za naše društvo to znači puno, jer moramo naše društvo graditi na pravdi i nečemo što jesu civilizacijske tekovine. Ovo je poruka iz Lješeva 05. juna 2021. godine”, kazao je načelnik Fazlić.

DSC 0820

Fuad Masnopita, predsjednik mjesne zajednice Lješevo, rekao je da je ovo veoma tužan dan za njihovu zajednicu, ali mu je drago da se iz godine u godinu nastavlja obilježavanje ove manifestacije.

“Peti juni je jedan od značajnijih datuma za Mjesnu zajednicu Lješevo. Dakle, 05. juna 1992. godine srpski agresori su na ovom mjestu izveli 24 Bošnjaka na strijeljanje. Hvala Bogu dvoje je preživjelo to strijeljanje, a to su naša nana Zahida i gospodin Mirza Repuh. Ovo je veoma tužan dan za našu mjesnu zajednicu, i nama je zaista drago da se obilježavanje ove manifestacije nastavlja iz godine u godinu i drago nam je što je danas prisustvovao ovoliki broj ljudi”, kazao je Masnopita.

DSC 0816

 
Načelnik Fazlić potpisao ugovor o finansiranju uređenja industrijske zone u Luci Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Petak, 04 Lip 2021 12:42

Općinski načelnik Akif Fazlić danas je sa ministrom privrede Kantona Sarajevo Adnanom Delićem potpisao ugovor o finansiranju uređenja industrijske zone u Luci u iznosu od milion KM.

delic i fazlic

Sredstva od milion KM općina Ilijaš će usmjeriti za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na parceli od 1,65 hektara u industrijskoj zoni Luka.

“Mi smo već u potpunosti opremili ovu zonu, a ostalo nam je imovinski riješimo neke njene dijelove kako bi ona bila potpuno u funkciji. Na ovaj način dobićemo šest lokacija za nove privredne subjekte, a interes investitora već postoji”, istakao je načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić.

Kako je istakao ministar Delić, radi se o kreditnim sredstvima, odnosno zaduženju Kantona Sarajevo kod komercijalnih banaka, u svrhu unapređenja preduzetničke infrastrukture, kako bi se uređenim industrijskim zonama privukle nove investicije i otvorila nova kvalitetna radna mjesta.

 
JAVNI POZIV za dostavljanje prijava za usavršavanje predstavnika i članova nadzornih odbora i uprava privrednih društava sa učešćem državnog kapitala iz nadležnosti Kantona Sarajevo" Ispis Email
Autor web admin   
Srijeda, 02 Lip 2021 00:00

alt


alt


alt

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 Odluka o novčanim podsticajima u poljoprivrednoj proizvodnji na području općine Ilijaš za 2021. godinu
 
 
   
 

alt


alt


alt

alt

Javni poziv

Obavještavaju se građani i pravna lica da su na području Općine Ilijaš za katastarske općine Medojevići i Dragoradi pokrenute aktivnosti na pripremi podataka i izradi dokumentacije za sistemsku zamjenu /uspostavu zemljišne knjige po podacima novog katastarskog premjera.

 Pozivaju se sva fizička i pravna lica sa područja predmetnih katastarskih općina da ovlaštenom izvođaču omoguće pristup i dostave dokumentaciju potrebnu za ažuriranje evidencija o nekretninama u katastru i zemljišnoj knjizi, te na taj način registruju svoje nekretnine i upišu prva na nekretninama bez dodatnih troškova i plaćanja sudskih taksi.

 

 
alt
 
 
 
 
alt
 
 Z A K LJ U Č A K"
 
 
   
Nacrt Odluke o provođenju Regulacionog plana "Apartmansko naselje -Doci"
 
 
 
 
 Nacrt Regulacionog plana "Apartmansko naselje -Doci"
 
 

 
 Odluka o pristupanju izradi Regulaiconog plana "Apartmansko naselje Mrakovo II"
 
 
   
Izvod iz prostornog plana Kantona Sarajevo za period 2003-2023 za Lokalitet Regulacionog plana "Mrakovo II"
 
 

 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
IZMJENE I DOPUNE REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA '' PODLUGOVI II '' – ZA LOKALITET ''1a''
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 


 
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš - 2021

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2021.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas674
mod_vvisit_counterJuče1124
mod_vvisit_counterOva sedmica3036
mod_vvisit_counterOvaj mjesec38845