• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Novi radovi na Gradskm stadionu Ilijaš: Ugradnja panelne ograda i nosača zastitne mreže Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Četvrtak, 09 Ruj 2021 13:48

Općinski načelnik Akif Fazlić danas je posjetio Gradski stadion u Ilijašu gdje su u toku radovi na projektu ugradnje panelne ograde i nosača zaštitne mreže.

DSC 1736Panelna ograda se ugrađuje u dužini od 241 metar. Također se ugrađuju nosači na koje će se montirati zaštitine mreže iza golova u dužini 80 metara.

Vrijednost projekta je 46.472,19 KM. Općina Ilijaš u potpunosti finansira ovaj projekat.

Načelnik i njegovi saradnici iz Službe za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica su obišli radove i kazali kako će se izgradnjom ove ograde i njenom montažom stvoriti uslovi za odigravanje prvenstvenih utakmica NK Ilijaš. Također će se stvoriti pretpostavka za uklanjanje dosadašnje dotrajale ograde, te u konačnici izgradnju podloge za teren sa umjetnom travom.

DSC 1740Izvođač radova je firma Bios, a nadzor vrši Radis. Rok za završetak raodva je 30 dana.

 
Asfaltiranje lokalnog puta u naselju Gornja Misoča Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Četvrtak, 09 Ruj 2021 10:56

U toku su radovi na asfaltiranju lokalnog puta u naselju Gornjoj Misoči, na području mjesne Misoča. Dužina asfaltirane dionice je 110 metara. Vrijednost projekta je 14.500 KM.

gornja misoca asfaltirnanjeInvestitor projekta je Općina Ilijaš dok radove izvodi firma Halilović.

 
Asfaltiranje lokalnog puta u naselju Borovi – MZ Podlugovi Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Srijeda, 08 Ruj 2021 12:30

Općinski načelnik Akif Fazlić danas je posjetio lokaciju na kojoj su u toku radovi asfaltiranja lokalnog puta kroz naselje Borovi, u mjesnoj zajednici Podlugovi. Dužina asfaltirane dionice je 500 metara. Širina kolovozne trake je tri metra.

borovi asfaltiranje 12Načelnik je razgovarao sa stanovnicima ovog naselja, koji nisu krili zadovovoljstvo zbog realizacije pomenutog projekta.

"Doselila sam se ovdje 2003. godine, kada se sjetim tadašnjeg stanja mogu reći da je ovo naselje danas za neprepoznati, u pozitivnom smislu naravno. Na putu je bila je rupa do rupe, u periodu kada pada kiša ili snijeg djeca su nosila duplu obuću, jednu da prođu kroz naselje, a drugu kada dođu do asfalta. Zahvaljujem se Općini Ilijaš i načelniku Fazliću za realizaciju ovog projekta i ispunjenja obećanja", kazala je Samira Husejnović, stanovnica naselja Borovi.

Projekat obuhvata asfaltiranje puta i izgradnju podzida u vrijednosti od 75.156,70 KM. U narednom periodu je planirana je izgradnja sistema oborinske vode u vrijednosti od 6.9287,05 KM. 

U konačnici vrijednost cjelokupnog projekta će biti 82.084,75 KM. Finansijska sredstva za realizaciju ovog projekta osigurala je Općina Ilijaš.

borovi 5

"Ovo je bio jedan od zahtjevnih projekata na prostoru MZ Podlugovi. Prilikom njegove realizacije trudili smo se da sve bude uz saglasnost i konsultaciju građana. Kao što vidite, a i sami građani će vam reći da su prezadovoljni, što je u konačnici i najbitnije. Finalizacijom ovog projekta biće izgrađen afaltni put, potporni zidovi, sistem fekalne kanalizacije i sistem odvodnje oborinske vode", rekao je Safet Gabeljić, predsjednik Savjeta MZ Podlugovi.

 
Najava projekta koji će riještiti problem otpadnih voda u potoku Gnionica Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Srijeda, 08 Ruj 2021 11:03

Neugodni miris koji se, ovih dana, širi iz potoka Gnionica predstavlja problem za građane koji žive u neposrednoj blizini.

Iz nadležne općinske službe navode kako kanalizacija koja se izljeva u Gnionicu predstavlja jedan od najvećih problema u djelatnosti tretmana otpadnih voda na području općine Ilijaš. Pogoršanju trenutne situacije doprinosi vrlo sušan period zbog kojeg je potok praktično presušio.

6135eebbdf87aTakođer navode da razumiju građane, ali i da se do sada odradio veliki dio posla kako bi se ovaj problem trajno i kvalitetno riješio.
 
Naime, na putu ka rješenju dva su projekta ključna. Prvi projekat je izgradnja kanalizacione mreže na potezu Alića rampa – Gnionica. Projekat kojim će se obuhvatiti i ucjeviti kanalizacija iz svih stambenih objekata na pomenutom potezu je u fazi tenderske procedure.

Drugi ključni projekat za rješenje ovog problema dogovoren je prilikom nedavne posjete menadžmenta Agencije za vodno područje rijeke Save na čelu sa generalnim direktorom Sejadom Delićem. Projekat podrazumijeva ucjevljenje potoka paraboličnim elementima. Dogovoreno je da Agencija finansira projekat i provede sve neophodne procedure za njegovu realizaciju.

Okončanjem ova dva projekta trajno će se riješiti problem otpadnih voda u potoku Gnionica.

 
Radni sastanak na temu prijevoza učenika na području općine Ilijaš Ispis Email
Autor Nermina Lemezan   
Utorak, 07 Ruj 2021 12:32

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić održao je radni sastanak sa predstavnicima Savjeta mjesnih zajednica Ilijaš grad, Podlugovi, Luka, Misoča, Gajevi i Dragorad, šefom poslovnice Centrotrans Ilijaš te saradnicima iz Službe za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica. Tema sastanka bila je funkcionisanje prijevoza učenika na području općine Ilijaš.

sastanak prijevoz djaka 1Prijevoz učenika na području općine Ilijaš organizuje se u skladu sa zaključenim ugovorom o vršnju usluge prijevoza, a nakon provedenog otvorenog postupka javne nabavke usluga koji raspisuje Općina, i koji je i ove godine dobila kompanija Centrotrans.

U odnosu na provedeni tender početak školske godine je donio povećanu potrebu za dodatnim linijama. Prvenstveno zbog toga što je od ove školske godine nastava u OŠ "Stari Ilijaš" organizovana u dvije smjene, tako da se razgovaralo o povećanju broja polazaka i povrataka kako bi svi učenici došli bez problema na nastavu u drugoj smjeni.

Na sastanku se razgovaralo i o dodatnim zahtjevima za uvođenjem autobuskih linija na novim lokalitetima.

Usaglašene su sve potrebe građana i predstavnici mjesnih zajednica su iskazali zadovoljstvo novopredloženim redom vožnje.

Općina Ilijaš će u narednom periodu zajedno sa kompanijom Centrotrans iznaći riješenje kako da se sa aspekta procedura i osiguranja finansijskih sredstava realizuje povećan broj autobuskih linija, te kako da se pojedina naselja uključe u obuhvat prijevoza.

sastanak prijevoz djaka 2Također je jednoglasno prihvaćen zaključak da se u uslovima stabilne epidemiološke situacije sve đačke linije koriste i za prijevoz ostalih građana, iz razloga što na većini tih pravaca nema organizovanog redovnog javnog prijavoza građana.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 Obavještenje
OPĆINSKI SUD VISOKO
 
 
   
 
JAVNA RASPRAVA
na Nacrt plana "Apartmansko naselje Alain"
petak, 17. septembra 2021. godine
 
 
JAVNA RASPRAVA
na Nacrt RP "Junakovac"
petak, 1. oktobra 2021. godine
 


alt

 
 Odluka o novčanim podsticajima u poljoprivrednoj proizvodnji na području općine Ilijaš za 2021. godinu
 
 
   
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš - 2021

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2021.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1445
mod_vvisit_counterJuče1357
mod_vvisit_counterOva sedmica1445
mod_vvisit_counterOvaj mjesec32521