Previous Next

Uspješno završena studijska posjeta Sloveniji u okviru projekta System

Mladi preduzetnici i preduzetnice iz BiH i Srbije i predstavnici projektnih partnera učestvovali su u studijskoj posjeti Sloveniji, u organizaciji SYSTEM projekta kojeg provodi Općina Novo Sarajevo sa projektnim partnerima Općinom Ilijaš i Krovnom organizacijom mladih Srbije, a kofinansira Evropska unija u okviru finansijskog instrumenta pretpristupne pomoći IPA II kroz Program prekogranične saradnje Srbija-Bosna i Hercegovina 2014-2020.

Projekat SYSTEM je osmišljen da doprinese razvoju preduzetništva među mladima, kroz sveobuhvatan sistematski pristup za podršku samozapošljavanju i povezivanje ključnih aktera kako bi se maksimizirali efekti podrške.

U svrhu kvalitetne promocije prilika za samozapošljavanje u Bosni i Hercegovini i Srbiji, pružajući vrijedne poslovne prilike kompanijama u svojim počecima i u razvoju, kao i samog projekta i realizovanih aktivnosti, organizovana je studijska posjeta Sloveniji za preduzetnike i članove projektnog tima iz ove dvije zemlje u periodu 15-18 maj 2023. godine.

U sklopu posjete, učesnici su imali posebnu priliku da budu učesnici međunarodne konferencije za startup komapnije PODIM u Mariboru, da čuju sjajne govornike iz cijelog svijeta i teme iz preduzetništva, tehnologije i novih trendova na tržištu iz oblasti liderstva, marketinga, AI, dizajna i zdravlja.

Učešćem na događaju dobili su priliku da promovišu svoj startup pred investitorima, povežu se sa drugim preduzetnicima i vrhunskim igračima u startup ekosistemu ali i da pronađu prilike za razvoj svojih biznisa koji su u raznim fazama poslovanja.

Također, preduzetnici/e i članovi projektnog tima su posjetili Obrtničku komoru Maribor i Katapult akcelerator te imali priliku razmijeniti iskustva, razgovarati o dobrim praksama u oblasti preduzetništva, podrške startup preduzećima, EU projekata i lokalnog poslovnog ambijenta. Ovi susreti su doprinijeli povezivanju sa predstavnicima Regionalne razvojne agencije za Podravje-Maribor, Preduzetničkog kluba mladih Maribor, Obrtničke komore Maribor i Katapult akcelerator u Trbovlju, i predstavljaju sjajan primjer međunarodne saradnje i razmjene ideja.

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba