Vijesti
Održan sastanak sa novoizabranim rukovodstvom VII Policijske uprave Ilijaš

Na incijativu Općinskog načelnika Akifa Fazlića danas je održan sastanak sa novoizabranim rukovodstvom VII Policijske uprave Ilijaš. Sastanku su, pored načelnika Fazlića, prisustvovali predsjedavajuća i dopredsjevajući Općinskog vijeća Ilijaš Alma Omerović i Akif Bešlija, načelnik VII Policijske uprave Bensad Efendić, komandir Policijske stanice Ilijaš Suvada Kuldija i načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Ilijaš Kenan Gaćanović.

DSC 1138

Na sastanku je razgovarano o planovima i projektima koje Sedma Policijska uprava Ilijaš namjerava realizovati, stanju sigurnosti na području općine Ilijaš, mogućnostima formiranja posebnog odjeljenja policije u Srednjem te unapređenju video nadzora.

Općinski načelnik Akif Fazlić ukazao je na važnost stalne saradnje Općine i Policijske uprave te nepohodnost veće pokrivenosti policijskih službenika u reonu MZ Srednjeg.

„Saradnja lokalnih vlasti sa upravom policije je jako važna, jer trebamo omogućiti da se naši građani osjećaju sigurno. Danas smo razgovorali o mogućnostima angažmana većeg broja policijskih službenika na terenu, pogotovo na području Srednjeg. Zaista smo mnogo truda uložili u izgradnju objekta na ovom području jer zaista smatramo da je nepohodno da se formira posebno odjeljenje policije u Srednjem. Također, jedan od ciljeva ovog sastanaka jeste zajedničko definisanje prioriteta, odnosno projekata koje bi u budućnosti mogla podržati Općina Ilijaš. Od novog rukovodstva očekujem jako dobru saradnju i još bolje stanje sigurnosti u Ilijašu“, rekao je načelnik Fazlić.

DSC 1114

Novoizabrani načelnik VII Policijske uprave Bensad Efendić istakao je problem nedostatka policijskih službenika na području cijelog Kantona Sarajevo te je sigurnosnu situaciju u Ilijašu ocjenio veoma zadovoljavajućom.

„Po dolasku novog rukovodstva, uradili smo mali presjek u stanju sigurnosti na području općine Ilijaš i moram reći da je po stanju statistike situacija na veoma zadovoljavajućem nivou u odnosu na druge općine u Kantonu Sarajevo. Naš rad u narednom periodu biti će planski, u skladu sa nadležnostima, zakonima i drugim propisima. Biti ćemo na raspolaganju svakom građaninu Ilijaša, ali i lokalnoj upravi te raditi timski. Što se tiče pokrivenosti, mi nemamo dovoljan broj policijskih službenika te shodno tome radimo procjene i pokrivamo teren sa onim brojem službenika kojim raspolažemo“, objasnio je Efendić.

Predsjedavajuća Općinskog vijeća ilijaš Alma Omerović čestitala je novom rukovodstvu Policijske uprave, ali i podsjetila na prvobitno neusvajanje Informacije o stanju sigurnosti na području općine Ilijaš za 2020. godinu te loša iskustva sa prethodnom upravom.

“Mi smo kao Općinsko vijeće uvijek imali jako dobru saradnju sa VII Policijskom upravom jer je izuzetno važno da uspješno sarađujemo u korist naših građana. Nažalost, u protekloj godini imali smo i loših iskustava, a pogotovo kada je u pitanju Informacija o stanju sigurnosti na području općine Ilijaš te pritužbe naših građana o odnosu policijskih službenika kada je u pitanju kažnjavanje zbog nenošenja zaštitnih maski. Vjerujem da ćemo u narednom periodu imati drugačije stanje i da će novoizbrano rukovodstvo djelovati profesionalno i odgovorno. Mi smo uvijek podržavali i odazivali se na potrebe naše policijske stanice jer sigurnost naših građana je na prvom mjestu“, istakla je Omerović.

DSC 1129

Tokom sastanka dogovoreni su i dalji koraci oko poboljšanja video nadzora na području općine Ilijaš. Kako si istakli iz Policijske stanice Ilijaš, nadzorne kamere omogućile rasvjetljavanje velikog broja delikata, ali da još uvijek postoje dijelovi općine koji nisu pokriveni nadzorom.

 
U petak i subotu obilježavanje Dana sjećanja na 19. juli 1992. godine

Herojska odbrana Misoče 1992. godine imala je višestruki značaj i bila je jedan od presudnih momenata za odbranu cjelokupnog područja srednje Bosne, ali i šireg područja. U toku žestokih borbi, 19. jula 1992.godine branioci u Misoči zaustavljaju i zarobljavaju tenk. Bio je to prvi zarobljeni tenk na terenima srednje Bosne. Ovaj hrabri događaj slavi se kao pobjeda misočkog odreda „Tale“, te govori o hrabrosti, mogućnosti pružanja otpora, organizaciji i onoga što je najvažnije odbrani svog narod i države.

U organizaciji MZ Misoča, Udruženja „Patriotska liga 91“ i „Odred Tale“ te Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo - Džemat Misoča, a uz podršku Općine Ilijaš 23. i 24. jula 2021. godine biti će upriličena Manifestacija sjećanja na 19. juli 1992. godine – “Misoča 92. DANI POBJEDE“.

PROGRAM OBILJEŽAVANJA

Dani pobjede Misoča

 
Potpisan ugovor o izgradnji terena sa vještačkom travom u vrijednosti od 476.150,00 KM

Nakon što je Općina Ilijaš aplicirala za Projekat „Razvoj infrastrukture omladinskog nogometa/fudbala kroz širu društvenu zajednicu” prema Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH, danas je u Kabinetu načelnika Akifa Fazlića organizovano potpisivanje Ugovora o realizaciji pomenutog Projekta. Potpisivanju su prisustvovali generalni sekretar Adnan Džemidžić i izvršni direktor za administraciju Nihad Hodžić u NS/FS BiH te predsjednik Upravnog odbora Nogometnog kluba “Ilijaš” Selmir Vrabac.

DSC 1095

Radovi predviđeni ovim Ugovorom odnose se na unaprijeđenje infrastrukture za razvoj omladinskog nogometa/fudbala, odnosno izgradnju terena sa vještačkom travom prema UEFA/FIFA standardima ukupne vrijednosti 476.150,00 KM. Nogometni/Fudbalski savez BiH putem UEFA/FIFA obezbjedio 260.000,00 KM dok je ostatak sredstava u iznosu od 216.150,00 KM obezbjedila Općina Ilijaš.

Govoreći o danas potpisanom Ugovoru načelnik Fazlić zahvalio se predstavnicima NS/FS BiH te je istakao važnost realizacije projekta.

“Nama je ovaj projekat itekako važan jer se uklapa u projekat izgradnje kompleksa Gradskog stadiona u Ilijašu, čijom realizacijom ćemo dobiti jedan prelijep sportski objekat, koji će postati svojevrsni brend i mjesto gdje će sportisti imati kvalitetne uslove za treniranje, rad i uspjehe. Očekujem i uspješnu saradnju sa Savezom u smislu zajedničkih aktivnosti, dolazaka i treninga sportista te reprezentativnih kategorija”, naveo je načelnik Fazlić.

DSC 1102

U sklopu projekat izvršiće se priprema podloge za polaganje vještačke trave uključujući sistem drenaže,nabavka kvarcnog pijeska i gumenog granulata za ispunu vještačke trave, a sve prema projektnoj dokumentaciji i uputama dobavljača vještačke trave te montaža vještačke trave (zahtjev FIFA Quality Pro) za teren dimenzije 103mx67m (6901m2) sa jednim parom aluminijskih golova/vratnica, uključujući nabavku originalnih traka i ljepila za montažu.

„Naše je zadovoljstvo da smo danas u Ilijašu te da smo došli u fazu potpisivanja ugovora ovog veoma značajnog projekta. Vjerujem da ćemo u narednih nekoliko mjeseci ponovo doći u Ilijaš te prisustvovati činu otvaranja ovog sportskog terena. Zaista je velika stvar za Ilijaš da ima teren koji će biti certificiran i urađen prema FIFA standarima, koji zaista imaju visoke kriterije. U ime Saveza, zahvaljujem se Općinskom načelniku kifu Fazliću i Općini Ilija za izvrsnu saradnju”, izjavio je generalni sekretar Saveza.

Predsjednik Upravnog odbora Nogometnog kluba “Ilijaš” Selmir Vrabac čestitao je Općini Ilijaš i Savezu na implementaciji ovog veoma značajnog projekta te istakao važnost ovakvog terena za treninge za najmlađe.

“U budućnosti će djeca Ilijaša imati mogućnost da treniraju na najsavremenijem stadionu u toku čitave godine i sezone. Zaista se nadam da ćemo mi, kroz Nogometni klub “Ilijaš” postati rasadnik talentovanih i dobrih igrača”, rekao je Vrabac.

DSC 1106

 
Potpisan Memorandum o uspostavljanju razvojne grupe između pet općina i Fondacije Muharem Berbić

U Kabinetu načelnika Akifa Fazlića, danas je potpisan Memorandum o saradnji i uspostavljanju razvojne radne grupe između Općina Ilijaš, Kakanj, Vareš, Kiseljak, Breza i Fondacije Muharem Berbić, kojim se utvrđuju zajedničke vrijednosti, principi, načela i prioriteti.

KH8 0699

Potpisivanjem Memoranduma sve navedene Lokalne samouprave i FMB iskazuju spremnost na međusobnu saradnju, u oblastima koji su definisani Ustavom države Bosne i Hercegovine, entiteta FBiH i pripadajućih kantona/županija, te zakonom utvrđenih nadležnosti lokalnih samouprava i nevladinih organizacija, kao i opredjeljenost za saradnju na ispunjavanju uslova za punopravno članstvo Bosne i Hercegovine u Evropskoj uniji, te razvoju Lokalnih samouprava.

U proteklom periodu održano je nekoliko radnih sastanaka na kojima je razgovarano o mogućnostima osnivanja radne grupe, a sve u svrhu osiguranja dodatnih donatorskih sredstava namjenjenih za infrastrukturne projekte, poduzetništvo, zapošljavanje, mlade i socio-ekonomski razvoj.

Općinski načelnik Akif Fazlić iskazao je zadovoljstvo zbog postignute saradnje, a posebno kada su u pitanju općine iz drugih kantona.

“Rubne općine koje su na granicama kantona itekako imaju potrebu institucionalnog organizovanja u smislu razvijanja i realizacije projekata koji su nam zajednički, a posebno onih koji se odnose na ekologiju i prirodne resurse. Očekujem da će se ova radna grupa proširiti te da ćemo zajedničkim i organizovanijim djelovanjem biti u mogćnosti pripremati kvalitetne projekte te aplicirati prema fondovima Evropske unije te drugih međunarodnih organizacija. Ovdje se zaista mogu pripremati veliki finansijski projekti, a jedan od preduslov takvih projekata jeste međusobna lokalna saradnja. Zbog toga općina Ilijaš daje podršku ovoj vrsti organizacije. Očekujemo dobre rezultate i čestitam svim loklanim zajednicama koje su prepoznale značaj ove saradnje u naporima da zajednički djelujemo u korist naših građana“, rekao je načelnik Fazlić.

KH8 0695

Jedna od općina koja je prepoznala značaj učešća u radnoj grupi je i Općina Kakanj, koja već dugi niz godina sarađujem sa Fondacijom Muharem Berbić.

„Muharem Berbić je kakanjac i zbog toga imamo još veći interes da budemo dio ove zajedničke priče. Cilj nam je da udruživanjem loklanih zajednica pokušamo aplicirati za sredstva međunarodnih i domaćih institucija na grant sredstva ali isto tako i kreditna. Bez obzira što smo različite lokalne zajednice imamo iste probleme da ih zajednički rješavamo u cilju da našim građanima učinimo život ljepšim i boljim“, istakao je načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević.

KH8 0696

Inicijator osnivanja radne grupe bila je Fondacija Muharem Berbić, a sve u cilju poboljšanja položaja marginaliziranih skupina stanovništva.

“Svjesni činjenice da općine i gradovi nemaju tolika finansijska sredstva koja mogu usmjeriti ka rješavanju svih izazova i problema, odlučili smo da okupimo ovu grupu kroz memorandum, predstavnike lokalnih zajednica u BiH i da usmjerimo svoje kapacitete pema općinama kako bismo u budućnosti što više sredstava povukli. Ja moram ovdje da istaknem da kroz regionalnu i razvojnu grupu neće biti samo sredstva Evropske unije i to nije primarni cilj da to budu samo ta sredstva. To će biti sredstva bilo kojih donatora koji mogu da unaprijede određeni segment. Svaka od loklanih zajednica ima svoje prioritete ali kroz različite koordinirajuće sastanke mi ćemo usmjeravati te prioritete, pokušati da ih usaglasimo i u konačnici da izvučemo kroz strateško planiranje i usmjeravanje. Moram istaći da u BiH generalno ne postoji način monitoringa utroška dodijeljenih sredstava. Tako da smo ovaj memorandum iskoristili i da potpisnice uspostave sistem monitoringa utroška dodijeljenih sredstava iz Budžeta što je vrlo olakšavajuće za same općine. Kroz monitoring ustroška budžetskih sredstava možemo pratiti efekte istih. Nadam se da ćemo naredne ili za dvije godine imati rezultate kojima ćemo se pohvaliti“, objasnio je izvršni menadžer Fondacije Adnan Mević.

KH8 0694

 
JU OŠ "Stari Ilijaš" domaćin Transnacionalnog susreta partnera u okviru Erasmus+ KA2 projekta

Javna ustanova Osnovna škola “Stari Ilijaš“ domaćin je Transnacionalnog susreta partnera u okviru ERASMUS+ KA2 projekata “Humour in the classroom“. Tim povodom, u prostorijama Biznis centra Ilijaš organizovano je predstavljanje projekta i partnera iiz Bugarske, Turske, Slovenije i Portugala.

FB IMG 1626278217239

Događaju su, pored predstavnika škole domaćina prisustovali i ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota – Muminović, Pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Sanja Zagorac-Jozić, Službenica za mlade Općine Ilijaš Enisa Mešetović, te direktori osnovnih škola sa područja općine Ilijaš Dženita Čehajić – Kulo, Nihad Salkić i Admir Abadžija.

Projekat “Humour in the classroom” je projekat o planski organizovanoj upotrebi smiješnih sadržaja u toku nastave, s ciljem da educiranje bude zanimljivije, a motivacija i uključenost učenika na većem nivou. Planirana je realizacija 24 mjeseca, sa ukupnim budžetom od oko 174 000 Eura. U aktivnostima projekta planirana je edukacija nastavnika sa naših prostora iz Škola koje će biti regionalni partneri u ovom projektu.

JU OŠ „Stari Ilijaš“ je prva na području Ilijaša i četvrta u BiH koja je odlučila da učestvuje u implementaciji ovakvog projekta.

„Sretan sam i ponosan što je OŠ Stari Ilijaš dio jednog ovakvog projekta, i ne mogu a da ne pohvalim sve učesnike, a posebno svoj tim koji čine Jasmina, Aida i Alma koje su svojim radom i aktivnošću potvrdile vrijednost ovog projekta. Želim da se u toku realizacije ovog projekta ugodno osjećate u našem gradu i našoj domovini, te da ponesete lijepa iskustva i sjećanja“, istakao je direktor JU OŠ “Stari Ilijaš“ Adem Alić.

KH8 0664

Ministrica za odgoj i obrazovanje Naida Muminović – Hota kazala je da ovakvi poduhvati svjedoče da smo vitalni u nastojanjima da učenicima osiguramo dobro i kvalitetno obrazovanje.

Ovakvi poduhvati svjedoče da smo vrlo vitalni u nastojanjima da našim učenicima osiguramo dobro i kvalitetno obrazovanje, da ih učinimo dijelom svijeta. Iako smo mala zemlja itekako imamo šta ponuditi, pogotovo kada sam vidjela temu humor, znala sam da ćemo biti u centru pažnje. Znajući da danas imamo ovakve nastavnike i lidere u školskom menadžmentu, ja vjerujem da će iz ove zemlje dolaziti mnogi inovatori s potencijalom da promijene svijet. Kad već sada dobro surađuju sa vršnjacima iz različitih zemalja, onda sam potpuno sigurna da će to raditi za dobrobit čovječanstva. Hvala vam na ovako velikom iskoraku. Uz ovakve primjere sam sigurna da ćemo moći provesti sve nove nadolazeće reformske procese koji nam predstoje u narednom periodu“, istakla je Muminović – Hota.

KH8 0667

Prisutnima se obratila i Sanja Zagorac – Jozić koja je između ostalog iskoristila priliku da se zahvali timu nastavnica Almi, Aidi i Jasmini koje su uložile entuzijazam i trud da napišu ovu aplikaciju i donesu ovaj projekat u naš grad.

Posljednju godinu i po dana zaista živimo u posebnim okolnostima odnosno uslovima pandemije koja je promijenila u potpunosti naše živote, te sam zbog toga danas posebno sretna što smo imali priliku da se ovdje svi okupimo u našem gradu i da svjedočimo velikom događaju za naše škole. Posebno sam sretna kada sam čula da smo četvrta škola u BiH koja je učesnica jednog ovakvog projekta. Nije bilo tako davno kada smo 1996. godine došli u ovaj grad i zatekli potpuno porušene i devastirane školske objekte i nijedan od tih objekata nije bio osposobljen da se u njemu realizuje nastavni ciklus. Vrijedno smo radili ovih 25 godina uz pomoć Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, a na čijem je čelu trenutno uvažene Muminović – Hota, te koristim priliku da se zahvalim Ministarstvu, svim prethodnicama i prehodnicima. Imamo potpuno uslovne školske objekte, usklađene materijalne i tehničke uslove za rad, ali naše bogatstvo pored tih uslova jesu i naši vrijedni prosvjetni radnici koji se trude da svoja profesionalna znanja, životna iskustva i vještine prenesu na naše učenike. Zato se posebno zahvaljujem timu naših nastavnica Almi, Aidi i Jasmini koje su sa puno entuzijazma uložile da napišu ovu aplikaciju i donesu ovaj projekat u naš grad. Vjerujem da će priručnik koji će biti rezultat ovog projekta biti primjenjivan i u ostalim školama kao primjer dobre prakse“, istakla je Zagorac – Jozić.

KH8 0672

Krajni ishod ovog projekta biti će Priručnik za nastavnike o upotrebi humora u razredu i Vodič sa primjerima humorističnih sadržaja prilagođenih za upotebu u školi.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 altalt

 
 Odluka o novčanim podsticajima u poljoprivrednoj proizvodnji na području općine Ilijaš za 2021. godinu
 
 
   
 

alt


alt


alt

alt

Javni poziv

Obavještavaju se građani i pravna lica da su na području Općine Ilijaš za katastarske općine Medojevići i Dragoradi pokrenute aktivnosti na pripremi podataka i izradi dokumentacije za sistemsku zamjenu /uspostavu zemljišne knjige po podacima novog katastarskog premjera.

 Pozivaju se sva fizička i pravna lica sa područja predmetnih katastarskih općina da ovlaštenom izvođaču omoguće pristup i dostave dokumentaciju potrebnu za ažuriranje evidencija o nekretninama u katastru i zemljišnoj knjizi, te na taj način registruju svoje nekretnine i upišu prva na nekretninama bez dodatnih troškova i plaćanja sudskih taksi.

 

 
alt
 
 
 
 
alt
 
 Z A K LJ U Č A K"
 
 
   
Nacrt Odluke o provođenju Regulacionog plana "Apartmansko naselje -Doci"
 
 
 
 
 Nacrt Regulacionog plana "Apartmansko naselje -Doci"
 
 

 
 Odluka o pristupanju izradi Regulaiconog plana "Apartmansko naselje Mrakovo II"
 
 
   
Izvod iz prostornog plana Kantona Sarajevo za period 2003-2023 za Lokalitet Regulacionog plana "Mrakovo II"
 
 

 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
IZMJENE I DOPUNE REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA '' PODLUGOVI II '' – ZA LOKALITET ''1a''
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 


 
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš - 2021

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2021.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas82
mod_vvisit_counterJuče1274
mod_vvisit_counterOva sedmica4384
mod_vvisit_counterOvaj mjesec31998