Vijesti
Štab cilivne zaštite: Upozorenje građanima

U P O Z O R E NJ E!

CIVILNA ZAŠTITA OPĆINE ILIJAŠ UPUTILA JE UPOZORENJE GRAĐANIMA O PREDUZIMANJU PREVENTIVNIH MJERA U CILJU ZAŠTITE OD POŽARA.

U SKLADU SA NASTALOM SITUACIJOM POVEĆANE OPASNOSTI OD POŽARA, KOJA JE UZROKOVANA PORASTOM TEMPERATURE, KAO I LJUDSKIM FAKTOROM, CIVILNA ZAŠTITA UPUĆUJE POZIV GRAĐANIMA DA PREUZMU PREVENTIVNE MJERE I POSTUPKE ZAŠTITE OD POŽARA.

STROGO SE ZABRANJUJE PALJENJE VATRE U BLIZINI ŠUMSKIH KOMPLEKSA, MINSKIH POLJA I POŽARNO OSJETLJIVIH OBJEKATA. ZA ONE KOJI SE NE BUDU PRIDRŽAVALI OVIH UPOZORENJA SHODNO ZAKONU O ZAŠTITI OD POŽARA PREDUZEĆE SE PROPISANE SANKCIJE.

KONTAKT TELEFONI:

033/400-211 PVB ISPOSTAVA ILIJAŠ

033/401-000 POLICIJSKA UPRAVA ILIJAŠ

033/580-695 SLUŽBA CIVILNE ZAŠTITE

 
Elektroprenos BiH obezbjedio 5,2 miliona KM za izgradnju trafostanice u Ilijašu

U kabinetu Općinskog načelnika Akifa Fazlića održan je radni sastanak, kojem su prisustvovali Alaudin Alihodžić izvršni direktor za planiranje sistema i inžinjering u Elektroprenosu BiH d.d. Banja Luka, Emir Naimkadić tehnički direktor u Elektrodistribuciji Sarajevo i Suad Marić izvršni direktor firme "Elko-Marić " d.o.o. Mostar.

sastanak - Copy

Radi se o oizgradnji trafo stanice TS 110/10(20) snage 2x20 MVA. Ugovor o izgradnji je dobila firma "Elko-Marić " d.o.o. Mostar. Sa rokom izvođenja od 18 mjeseci. Elektroprenos BiH d.d. Banja Luka je riješio imovinsko-pravne poslove u Industrijskoj zoni Željezara Ilijaš i dobio urbanističku saglasnost izdatu od općine Ilijaš.

Općinski načelnik Akif Fazlić istakao je veliko zadovoljstvo realizacijom ovog projekta te početkom izgradnje najvećeg elektroenergetskog projekta na području općine Ilijaš, čime će se omogućiti dugoročno i kvalitetno snadbjevanje električnom energijom.

“Prije svega, želim da se zahvalim izvršnom direktoru Alaudinu Alihodžiću i Elektroprenosu BiH, koji su prepoznali značaj ovog projekta te omogućili finansiranje izgradnje trafostanice u Ilijašu. Realizacije ovog projekta posebno je važna za dalji privredni rast i nove investicije. Općina Ilijaš pružit će punu podršku u realizaciji ovog projekta“, rekao je načelnik Fazlić.

Predstavnik izvođača radova Suad Marić istakao je da se radi o izuzetno važnom projektu da će se poduzeti sve radnje da se projekat završi i prije roka. Tehnički direktor Emir Naimkadić objasnio je važnost realizacije projekta u što skrorijem roku, čime će se rasteretiti elektroenergetski sistem u okviru Elektrodistribucije Sarajevo.

U toku je izrada glavnog projekta i pripremni građevinski radovi.

 
Obilježena godišnjica stradanja na Koritima

Polaganjem cvijeća i odavanjem počasti na spomen-obilježju na Koritima, 20. juna 2021. godine obilježena je još jedna godišnjica stradanja i dan sjećanja na šehide i civilne žrtve rata ovog sela. Obilježavanju je prisustvovala delegacija Općine Ilijaš i Općinski načelnik Akif Fazlić.

opcina

Spomenik je sagrađen da bi bio trajni podsjetnik na doprinos Korita i žrtvu koje je stanovništvo ovog mjesta dalo u Odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992.- 1995. godine. Na njemu je 17 imena, šehida i civilnih žrtava iz sela Korita. Ovaj datum je ostavio bolno sjećanje na zločin koji je počinila ljudska ruka, kao i na bitku koja je vođena tog dana u kojoj su život izgubili stanovnici sela Korita.

To naglašava i predsjednik Organizacionog odbora i dopredsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš Akif Bešlija.

-Nalazimo se na spomen obilježju našim herojima, braniocima koji su dali živote za odbranu našeg sela i Bosne i Hercegovine. Raduje me masovnost obilježavanja i što naš narod i omladina ne zaboravljaju naše šehide i baštine sjećanje na njih, te napominjem da ih se moramo sjećati i češće nego jednom godišnje, kazao je Akif Bešlija.

Na obavezu sjećanja na šehide i civilne žrtve rata u ime Organizacionog odbora podsjetio je i Ćamil Bešlija naglasivši da se nikada nećemo moći odužiti za njihovu žrtvu za našu slobodu i domovinu. On se zahvalio Općini Ilijaš za izgradnju spomen obilježja kao trajnog podsjetnika na žrtvu koju su Korita podnijela u proteklom ratu.

nacelniktekst-1

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić kazao je da je svake godine dolazeći na ovo mjesto ispunjen ponosom.

-Taj ponos ste vi dali i meni i ostalim, on proizilazi iz nečega što ste vi davno uradili. Hrabro ste branili svoje mjesto, cijelu ovu teritoriju u zaleđini Korita, slobodne teritorije Republike BiH i odbranili. Sve kako bismo mi uzdignute glave, časno hodali našom Bosnom i Hercegovinom. Moramo tu žrtvu cijeniti, raditi više i bolje. Svake godine pravimo iskorake i trasu za bolju budućnost sviju nas. Zahvaljujući inicijativama cijele boračke populacije, pokrenuli smo veliki projekat centralnog memorijalnog centra za cijeli plato u zaleđini Čemerske planine, koji će povezati sva spomen obilježja za dolaske brigada sa svih krajeva, povezati spomen obilježje našeg legendarnog komandanta Hašima Spahića. To nam je obaveza, da proces vodimo i da zauvijek ostavimo materijalne dokaze o onome što je ovdje bilo. Bez istine i pamćenja problem je kakva će biti budućnost, naglasio je načelnik Fazlić.

 
U nedjelju obilježavanje godišnjice stradanja na Koritima

U znak sjećanja na šehide i civilne žrtve rata sela Korita, u nedjelju 20.06.2021. godine sa početkom u 10:00 sati bit će upriličeno polaganje cvijeća na spomen obilježju Korita.

Istog dana u 12:00 sati na dovištu Starčevina bit će proučen tevhid šehidima i civilnim žrtvama rata “Korita ‘92-‘95”, kao i učenje tradicionalne dove na dovištu Starčevina.

Korita 2020.1

 
Čestitka maturantima povodom završetka škole

Dragi maturanti i maturantice,

Upućujemo vam iskrene čestitke povodom završetka jednog bitnog razdoblja u životu. Želimo da i dalje nastavite uspješno rješavati sve izazove i da svakog momenta budete svjesni da je obrazovanje ključ uspjeha i slobode.

Vjerujemo da ćete vedra čela i radosna srca, smjelo koračati u nove životne izazove.

Ponosni smo na vas i želimo da vam putevi budu usmjereni ka ispunjavanju vaših snova i ambicija.

Svim maturantima ilijaških škola, njihovim roditeljima/starateljima, njihovim učiteljima, nastavnicima i profesorima, čestitamo završetak osnovnog/srednjoškolskog obrazovanja.

NAČELNIK OPĆINE
Akif Fazlić
-
PREDSJEDAVAJUĆA OV ILIJAŠ
Alma Omerović
Red Blue Traditional College Graduation Canvas
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 altalt

 
 Odluka o novčanim podsticajima u poljoprivrednoj proizvodnji na području općine Ilijaš za 2021. godinu
 
 
   
 

alt


alt


alt

alt

Javni poziv

Obavještavaju se građani i pravna lica da su na području Općine Ilijaš za katastarske općine Medojevići i Dragoradi pokrenute aktivnosti na pripremi podataka i izradi dokumentacije za sistemsku zamjenu /uspostavu zemljišne knjige po podacima novog katastarskog premjera.

 Pozivaju se sva fizička i pravna lica sa područja predmetnih katastarskih općina da ovlaštenom izvođaču omoguće pristup i dostave dokumentaciju potrebnu za ažuriranje evidencija o nekretninama u katastru i zemljišnoj knjizi, te na taj način registruju svoje nekretnine i upišu prva na nekretninama bez dodatnih troškova i plaćanja sudskih taksi.

 

 
alt
 
 
 
 
alt
 
 Z A K LJ U Č A K"
 
 
   
Nacrt Odluke o provođenju Regulacionog plana "Apartmansko naselje -Doci"
 
 
 
 
 Nacrt Regulacionog plana "Apartmansko naselje -Doci"
 
 

 
 Odluka o pristupanju izradi Regulaiconog plana "Apartmansko naselje Mrakovo II"
 
 
   
Izvod iz prostornog plana Kantona Sarajevo za period 2003-2023 za Lokalitet Regulacionog plana "Mrakovo II"
 
 

 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
IZMJENE I DOPUNE REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA '' PODLUGOVI II '' – ZA LOKALITET ''1a''
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 


 
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš - 2021

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2021.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas112
mod_vvisit_counterJuče1274
mod_vvisit_counterOva sedmica4414
mod_vvisit_counterOvaj mjesec32028