Vijesti
Poziv privrednicima:Ministarstvo privrede KS objavilo javne pozive iz programa razvoja male privrede

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo objavilo je na zvaničnoj web stranici pet javnih poziva iz Godišnjeg plana provođenja programa razvoja male privrede u Kantonu Sarajevo za 2021. godinu. Radi se o pet poziva ukupne vrijednosti 5.880.000 KM, kojim se osigurava kontinuirana podrška sektoru privrede.

-Prvi objavljeni poziv je za izbor banaka-partnera u provođenju programa „Obezbjeđenje kreditiranja pod povoljnijim uslovima“ . Ovim Javnim pozivom vrši se izbor do tri banke za realizaciju kreditne linije uz stopostotnu subvencioniranu kamatnu stopu, a ukupan iznos kreditnih sredstava koji se planira realizirati kroz ovu kreditnu liniju je najmanje 90 miliona KM. Javni poziv je na linku:ovdje.

Ostala četiri javna poziva namijenjena su privrednicima.

-Javni poziv po programu “Poticaj za unapređenje IT preduzetništva u svrhu zapošljavanja” namijenjen je IT kompanijama koje će realizovati interni program/projekt obuke i osposobljavanja kadrova u svrhu unapređenja njihovog znanja i upotrebe savremene informacijske i komunikacijske tehnologije, te kreiranja platformi za zapošljavanje polaznika obuke, u vlastitoj ili drugim IT kompanijama. Više informacija na linku:ovdje

-Javni poziv po programu „Poticaj za unapređenje preduzetništva u domenu pružanja administrativnih usluga dominantno izvozne orijentacije” pruža podršku unapređenju, razvijanju i jačanju preduzetništva u domenu izvozno orjentisanih administrativnih usluga. Namjena poticajnih sredstava je da izvozno orjentisani subjekt tokom programa interne obuke i osposobljavanja kreira platformu za zapošljavanje polaznika obuke u skladu sa odobrenim poticajnim sredstvima. Više na linku:ovdje

-Javnim pozivom po programu “Edukacija mladih za obrtnička-zanatska zanimanja i zapošljavanje” subvencioniraju se troškovi obrtnika za zapošljavanje mladih i provođenje praktičnog programa interne obuke i vježbi za obavljanje poslova u obrtničkoj radnji u skladu sa registrovanom osnovnom djelatnosti. Više na linku:ovdje

-Javni poziv za program „Poticaj projektima za promociju obrtništva“ namijenjen je za razvoj i afirmaciju svih obrta, očuvanje obrtničke tradicije, kulturnog i historijskog nasljeđa tradicionalnih i starih obrtničkih djelatnosti, održavanje edukacija i promocija u cilju jačanja veza između obrazovnog sistema i obrtništva.Više na linku: ovdje

vizual 2

 
BBI banka: Objavljen Javni poziv za subvencioniranu Liniju Općine Ilijaš

Javni poziv privrednicima sa područja Općine Ilijaš da apliciraju za subvencioniranu liniju BBI banke i Općine objavljen je na web stranici.

Radi se o Liniji koja će privrednicima sa područja ove Općine omogućiti da u BBI banci dobiju finansiranja po povoljnim uslovima i po subvencioniranoj stopi od nula posto. Za realizaciju Ugovora BBI je osigurala sredstva u iznosu od 4.750.000 KM, dok će za subvenciju profitne marže Općina Ilijaš izdvojiti 100 hiljada KM.

Pravo apliciranja za finansiranje imaju privredni subjekti - privredna društva i samostalni preduzetnici, koji trajno obavljaju zakonom dozvoljene djelatnosti radi ostvarivanja dohotka odnosno dobiti na način kako je propisano Zakonom o poticaju razvoja male privrede sa jasno utvrđenom namjenom korištenja sredstava na području Općine Ilijaš, aktivni su i imaju uposlene radnike, te su zadovoljavajućeg boniteta i uredne kreditne historije.

Maksimalni odobreni iznos finansiranja po jednom korisniku je do 500.000 KM sa rokom otplate od maksimalno 5 godina (60 mjeseci).

Dodatne informacije mogu se dobiti: u poslovnicama BBI banke u Ilijašu ili u najbližoj poslovnici Banke, te na e-mail: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript i na telefone 033 275-507, 033 275-273, 033 275-259, 033 275-641 i 033 275-643.

Javni poziv možete pogledati ovdje.

I387dSZt5P-main

 
U okviru projekta “Magična penjališta” općina Ilijaš dobila dva certificirana sportska penjača

U okviru projekta “Magična penjališta Bosne i Hercegovine“ u periodu od 28.07. do 04.07.2021. održana je obuka i promocija prve generacije polaznika edukacije za zvanje „Sportski penjač“. Također održana je i promocija vještačke stijene za penjaštvo, prve takve u BiH površine 120 m2 izrađene od posebnog materijala koji ne dozvoljava klizanje prilikom penjanja.

penjališta

Ovo je jedna od aktivnosti u okviru projekta kojeg zajednički provode Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Sarajevo, Planinarsko društvo „FASTO“ te IT kompanija „Rebus“ d.o.o Sarajevo. Projekat se implementira 18 mjeseci, a njegova ukupna vrijednost je 384.152 KM od čega su veći dio bespovratna sredstva izdvojena od strane Europske unije.

Jedna od deset partnerskih općina na projektu “Magična penjališta BiH“ je i Općina Ilijaš. Projektom je predviđeno postavljanje sportskog penjališta sa više smjerova na lokalitetu kanjona Misoče, nedaleko od samog centra Ilijaša. Višednevnu edukaciju za zvanje „Sportski penjač“ ispred naše općine prošli su Muhamed Kadrić i Omer Semić. Edukacija je provedena u nekoliko faza: online predavanjima, teoretskim predavanjima na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu te praktičnim dijelom nastave na vještačkim i prirodnim stijenama (na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu i Ormanju kod Pazarića).

muhamed i omer

Projekat je dio EU4Business projekta Evropske unije koji s ciljem jačanja ekonomije BiH potiče razvoj poduzetništva, izvozno orijentisanih sektora, turizma i poljoprivrede, kao i ruralni razvoj. Projekat vrijedan 16,1 miliona eura zajednički provode GIZ, ILO i UNDP od aprila 2018. do marta 2022. godine, a finansiraju ga Evropska unija sa 15 miliona eura i Savezna Republika Njemačka sa 1,1 milion eura. EU4Business je dio Programa lokalne samouprave i ekonomskog razvoja u BiH koji podržava SR Njemačka.

 
Program Manifestacija "Dani sjećanja – Srebrenica 11.juli 1995.godine“ za 2021.

Organizacioni odbor Općine Ilijaš u saradnji sa džematom Podlugovi i MZ Ljubnići organizuje manifestaciju “Dani sjećanja – SREBRENICA 11. juli 1995. godine” u cilju obilježavanja 26. godišnjice genocida nad građanima BiH koji su u tom periodu živjeli u “zaštićenoj zoni UN-a Srebrenica”.

Manifestacija „Dani sjećanja – Srebrenica 11.juli 1995.godine“ za 2021.godinu održat će se u periodu od 08.07. 2021. do 11.07.2021. godine prema sljedećem planu i programu:

ČETVRTAK 08.07.2021. - MARŠ MIRA I AKADEMIJA

04:00 sati - MARŠ MIRA - polazak na pohod trasom puta smrt/sloboda „Marš mira 2021“ Nezuk- Potočari(polazak autobusa sa stanice Ljubnići)

19:30 – Akademija (Trg Alije Izetbegovića Ilijaš)

GOSTI AKADEMIJE:

1. sci. Edin Ramić – ministar u Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica

2. dr. Ermin Kuka –viši naučni saradnik Instituta za istraživanje zločina UNSA

3. Mevludin ef. Hrnjić – autor knjige „Svjedok srebreničkog genocida“

4. Ramiza Gurdić – srebrenička majka

Kulturni dio programa: Armin Muzaferija, glumac Mirza Mušija, Mješoviti gradski hor KUD Dikan Kakanj. Voditeljica akademije: Dalila Omerović

PETAK 09.07.2021. – ISPRAĆAJ KONVOJA I VJERSKI PROGRAM

10:45 sati – Trg Alije Izetbegovića – ispraćaj konvoja s posmrtnim ostacima spremni za ukop 11.jula 2020. u Potočarima.

17:00 sati –prigodan vjerski i kulturni program u džamiji u Ljubnićima (Ya’sin i Tevhid)

NEDJELJA 11.07.2019.

Odlazak na dženazu i komemoraciju u Potočarima (bez organizovanog prevoza zbog epidemioloških mjera).

finalna

 
Zabrana održavanja neprimjerenih sadržaja i manifestacija u periodu od 8. do 11. jula 2021. godine

Na osnovu člana 107. Statuta Općine Ilijaš-prečišćeni tekst (“Službene novine Kantona Sarajevo” broj: 20/09 i 46/18), Općinski načelnik donosi: ODLUKU O ZABRANI ODRŽAVANJA SPORTSKIH I KULTURNIH MANIFESTACIJA KOJE NISU PRIMJERENE MANIFESTACIJI „DANI SJEĆANJA-SREBRENICA 11. JULI 1995. GODINE“

Član 1.

Zabranjuju se sve sportske i kulturne manifestacije u periodu od 08.07.2021. do 11.07.2021. godine na teritoriji općine Ilijaš, a koje nisu primjerene Manifestaciji “Dani sjećanja – Srebrenica 11. juli 1995. godine”.

Član 2.

Medijske kuće, organizatori kulturno- umjetničkih i sportskih manifestacija na teritoriji Općine Ilijaš, dužni su prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti i Danima sjećanja- Srebrenica 11.Juli 1995. godine.

Član 3.

Za realizaciju ove odluke zadužuju se: JAVNA USTANOVA “KULTURNO-SPORTSKI CENTAR I RADIO ILIJAŠ” ILIJAŠ, a koja se obavezuje da oglasi ovu Odluku i da umjesto zabavne i narodne muzike emituje muziku i emisije prikladne danu žalosti; Obrazovne ustanove na području Općine Ilijaš (osnovne i srednje škole); Policijska stanica Ilijaš.

Član 4.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja, a objavit će se na oglasnoj ploči Općine.

srebrenica 11.juli

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 altalt

 
 Odluka o novčanim podsticajima u poljoprivrednoj proizvodnji na području općine Ilijaš za 2021. godinu
 
 
   
 

alt


alt


alt

alt

Javni poziv

Obavještavaju se građani i pravna lica da su na području Općine Ilijaš za katastarske općine Medojevići i Dragoradi pokrenute aktivnosti na pripremi podataka i izradi dokumentacije za sistemsku zamjenu /uspostavu zemljišne knjige po podacima novog katastarskog premjera.

 Pozivaju se sva fizička i pravna lica sa područja predmetnih katastarskih općina da ovlaštenom izvođaču omoguće pristup i dostave dokumentaciju potrebnu za ažuriranje evidencija o nekretninama u katastru i zemljišnoj knjizi, te na taj način registruju svoje nekretnine i upišu prva na nekretninama bez dodatnih troškova i plaćanja sudskih taksi.

 

 
alt
 
 
 
 
alt
 
 Z A K LJ U Č A K"
 
 
   
Nacrt Odluke o provođenju Regulacionog plana "Apartmansko naselje -Doci"
 
 
 
 
 Nacrt Regulacionog plana "Apartmansko naselje -Doci"
 
 

 
 Odluka o pristupanju izradi Regulaiconog plana "Apartmansko naselje Mrakovo II"
 
 
   
Izvod iz prostornog plana Kantona Sarajevo za period 2003-2023 za Lokalitet Regulacionog plana "Mrakovo II"
 
 

 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
IZMJENE I DOPUNE REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA '' PODLUGOVI II '' – ZA LOKALITET ''1a''
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 


 
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš - 2021

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2021.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas70
mod_vvisit_counterJuče1274
mod_vvisit_counterOva sedmica4372
mod_vvisit_counterOvaj mjesec31986