Vijesti
Podrška Općini Pale u FBiH za razvoj privrede

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić sa pomoćnicima iz službi za privredu i finansije, te saobraćaj, stambeno – komunalne poslove i građenje ugostio je u svom kabinetu načelnika Općine Pale u Federaciji BiH Almina Ćutuka.

fazlic cutuk 2Tom prilikom načelnici su potpisali ugovor o dodjeli finansijskih sredstava kojim Općina Ilijaš podržava sa 15.000 KM Općini Pale za razvoj privrede. Riječ je o sredstvima koja će biti utrošena za izradu regulacionih i urbanističkih planova za industrijske zone Vinčica i Podnehaje.

Prilikom potpisivanja ugovora načelnik Ćutuk uputio je riječi zahvalnosti Općini Ilijaš.

"Budući da Općina Pale spada u red nerazvijenih općina jedini način da se pokrene jeste stvaranje ambijenta za razvoj privrede i time otvaranje novih radnih mjesta. Pomoć Općine Ilijaš ide u tom smjeru i ovom prilikom želim se zahvaliti načelniku Općine Ilijaš Akifu Fazliću. Mi ćemo ova sredstva iskoristiti za izradu regulacionih i urbanističkih planova za dvije industrijske zone. Time ćemo napraviti prvi korak u smjeru pripreme terena za otvaranje novih radnih mjesta u budućnosti", kazao je Ćutuk.

Općina Pale je jedna od novoformiranih općina u Federaciji Bosne i Hercegovine. Nastala je 1995. godine od dijela nekadašnje Općine Pale. Udaljena je 42 kilometra od Goražda i 36 kilometra od Sarajeva. Nekada je ova općina brojala 3.200 stanovnika, a danas oko 1000 stanovnika. Stanovništvo se najviše bavi poljoprivredom. Međutim zbog blizine Sarajeva i planirane nove putne komunikacije te tunela Hranjen načelnik Ćutuk kaže da je opredjeljenje Općine u smjeru razvoja privrede.

fazlic cutuk 1Načelnik Fazlić je kazao kako mu je izuzetno drago da je Općina Ilijaš u poziciji pomoći drugima, naročito kada je riječ o pomoći za razvoj privrede. U tom smislu je naglasio kako su pored finansijske podrške općinska administracija i on kao načelnik spremni pružiti stručnu pomoć i prenijeti iskustvo Općine Ilijaš u razvoju industrijskih zona.

 
Holdina donirala Općini Ilijaš 720 litara sredstava za dezinfekciju

Predstavnici kompanije Holdina danas su posjetili Općinu Ilijaš i donirali 720 litara sredstava za dezinfekciju. Naime ova kompanija posjeduje logistički terminal na teritoriji općine Ilijaš, te su željeli biti primjer društveno odgovornog poslovanja u vrijeme koronavirusa.

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić zahvalio se na donaciji i rekao kako će sredstva za dezinfekciju biti distribuirana institucijama na području općine Ilijaš.

DSC 1798 123Zlatko Galešić izvršni direktor za komercijalne poslove i logistiku i član uprave Holdina kazao je kako u kriznim vremenima trebaju postojati dobri primjeri društveno odgovornog poslovanja i dodao:

"Holdina kao članica Ina i Mol grupacije svoje poslovanje zasniva i fokusira na društveno odgovornom poslovanju. Želimo imati dobru suradnju sa zajednicom u kojoj se nalaze naši terminali. Ukazala se prilika da doniramo proizovde koje mi proizvodimo i nadam se da će biti od koristi."

 
Općina Ilijaš finansira projekte u vrijednosti 10.000 KM u OŠ “Hašim Spahić”

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić i pomoćnica načelnika za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Sanja Zagorac – Jozić održali su sastanak sa direktorom JU OŠ "Hašim Spahić" Nihadom Salkićem i tom prilikom potpisan je Ugovor o finansiranju projekata škole za 2021. godinu u iznosu od 10 hiljada KM.

DSC 1790Direktor škole upoznao je načelnika sa radom i aktivostima škole, te je istakao da će se kroz Ugovor o sufinansiranju realizovati tri projekta i to sanacija kvara na glavnoj vodovodnoj mreži, opremanje biblioteke sa čitaonicom i informatičkog kabineta.

"Prije svega želim se zahvaliti Općinskom vijeću Ilijaš, općinskom načelniku i nadležnoj službi što su prepoznali značaj ulaganja u obrazovanje, jer je to ulaganje u budućnost. Doznačena sredstva ćemo iskorisitit za finansiranje popravke kvara na vodovodnoj mreži, za opremanje bibliotke sa čitaonicom, te za opremanje još jednog kabineta informatike. Od ove školske godine počeo je sa radom i produženi boravak koji koristi 22 učenika. Ono što do sada mogu reći je da su roditelji i učenici zadovoljni uslugama produženog boravka", rekao je Salkić.

Općinski načelnik Akif Fazlić je još jednom iskazao opredjeljenost Općine da podržava aktivnosti koje za cilj imaju unapređenje obrazovnog procesa.

“Kroz Budžet općine Ilijaš za 2021. godinu podržali smo niz projekata svih osnovnih škola i time pokazujemo našu opredjeljenost stalanog ulaganja u stvaranje najkvalitenijih uslova u oblasti obrazovanja. Do sada su ta sredstva implementirana u SŠC "Nedžad Ibrišimović", OŠ "Stari Ilijaš" i OŠ "Srednje". Ovak vid pomoći znatno pomaže školama jer sredstva za tekuće održavanje objekata praktično i nemaju”, istakao je načelnik Fazlić.

 
Poziv za mlade: “Kafa sa...načelnikom Općine Ilijaš”

Omladinska organizacija “Iskoristi dan-Carpe Diem” u okviru projekta “Let's Talk” organizuje aktivnost “Kafa sa...općinskim načelnikom Akifom Fazlićem”.

poziv za mlade 11Budući da je kafa u Bosni i Hercegovini uvijek dobar razlog za razgovor, pozivamo zainteresovane mlade sa područja Ilijaša da nam se pridruže te kroz neformalno druženje postavljaju pitanja za koja smatraju da su od važnosti za mlade u Ilijašu.

Aktivnost će se održati u Prostoru za mlade u Ilijašu (koji se nalazi u Srednjoškolskom centru “Nedžad Ibrišimović”) u srijedu, 22. septembra 2021. godine sa početkom u 13:00 sati.

Zbog sigurnosti i poštivanja svih higijensko epidemioloških mjera uslijed pandemije virusa COVID-19 te ograničenog broja učesnika, ljubazno vas molimo da popunite kratki obrazac prijave za učešće u aktivnosti.

Prijave su otvorene do 21. septembra 2021. godine.

Prijaviti se možete ovdje: https://bit.ly/2XoPFFn

 
Radovi na pripremi za asfaltiranje lokalnih puteva u Lješevu

U toku su radovi na pripremi za asfaltiranje dva puta u Lješevu.

Riječ je o dva kraka i to oba u dužini po 150 metara. Vrijednost prvog puta je 20.363,85 KM, dok je drugi koštao 17.185,60 KM. Investitor projekta je Općina Ilijaš.

ljesevo asfaltiranje 115Radove izvodi Halilović d.o.o., podizvođač Niskogradnja Durmić iz Ilijaša. Nadzor nad radovima vrši Radis.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 Obavještenje
OPĆINSKI SUD VISOKO
 
 
   
 
JAVNA RASPRAVA
na Nacrt plana "Apartmansko naselje Alain"
petak, 17. septembra 2021. godine
 
 
JAVNA RASPRAVA
na Nacrt RP "Junakovac"
petak, 1. oktobra 2021. godine
 


alt

 
 Odluka o novčanim podsticajima u poljoprivrednoj proizvodnji na području općine Ilijaš za 2021. godinu
 
 
   
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš - 2021

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2021.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1446
mod_vvisit_counterJuče1357
mod_vvisit_counterOva sedmica1446
mod_vvisit_counterOvaj mjesec32522