Home Vijesti Održana sedma sjednica Općinskog vijeća Ilijaš
Održana sedma sjednica Općinskog vijeća Ilijaš PDF Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Četvrtak, 24 Lip 2021 13:09

Sedma sjednica Općinskog vijeća Ilijaš održana je ovog četvrtka, a vijećnici su odlučivali o 13 tačaka dnevnog reda. Sjednicu su vodili predsjedavajuća OV Alma Omerović i dopredsjedavajući Akif Bešlija.

DSC 0885

Na ovoj sjednici vijećnici su uputili brojna pitanja i inicijative, ukazujući na probleme sa kojima se suočavaju stanovnici općine Ilijaš i nastojeći u saradnji sa lokalnom vlašću pronaći i predložiti adekvatna rješenja.

Inicijativa, koju je pokrenuo vijećnik Halid Dizdarević, pretvorena je u zaključak koji su vijećnici podržali, a odnosi se na rješavanje statusa pulmologa u Domu zdravlja Ilijaš.

Pod tačkom 3. i 4. razmatran je Prijedlog Odluke o usvajanju Izvještaja o radu i finansijskom poslovanju Javne ustanove “Kulturno-sportski centar i Radio Ilijaš” za 2020. godinu i Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Plan rada Javne ustanove “Kulturno-sportski centar i Radio Ilijaš” za 2021. godinu.“

Nakon pitanja i diskusija o ovom Izvještaju, vijećnici su uputili brojne primjedbe i zamjerke na odgovore i izvještaj, ocijenili izvještaj nepotpunim, te izvještaj nije dobio vijećničku podršku uz većinu suzdržanih glasova. Nakon toga ni Plan rada Ustanove nije dobio potrebnu podršku.

Vijećnici su na ovoj sjednici odlučivali o Prijedlogu Odluke o raspisivanju općinskog referenduma, koji se odnosi na izbore u mjesnim zajednicama. Referendumsko pitanje glasi: „Da li podržavate da se ponište postojeći općinski akti vezani za mjesne zajednice, da se raspuste aktuelni savjeti mjesnih zajednica, izrade općinski propisi i akti za uspostavu demokratskog i zakonitog procesa izbora u savjetima mjesnih zajednica uz reformu mjesnih zajednica sa prilagođenim brojem mjesnih zajednica?“ Ovaj Prijedlog nije dobio podršku. U sklopu ove tačke usvojen je zaključak da se izvrši analiza i uspostavl funkcionisanje i organizacija MZ na području općine Ilijaš, kao i da se zadužuju Kolegij Općinskog vijeća da u roku od tri mjeseca započne aktivnosti o ovom pitanju.

DSC 0889

U nastavku sjednice uslijedila je rasprava o Prijedlogu Rješenja iz imovinsko-pravne oblasti kojim se utvrđuje javni interes za izvođenje radova na proširenju sistema vodosnabdijevanja sa izvorišta „Jazići“ na lokalitetu Kamenica. Prijedlog je dobio potrebnu većinu glasova. Vijećnici su podržali i Odluku kojom se utvrđuje da je od javnog interesa izvođenje radova na izgradnji filter postrojenje za prečišćavanje pitke vode sa izvorišta „Zajazine“ na lokalitetu naselja Kamenica, te da se u tu svrhu može pristupiti eksproprijaciji dijela zemljišta. Usvojen je i Prijedlog Odluke o prestanku važenja Odluke o davanju saglasnosti za zaključivanje i potpisivanje Aneksa ugovora o prodaji, broj: 01/1-02-222-9/16 od 28.01.2016. godine, Prijedlog Odluke o neposrednoj pogodbi za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta k.č.br.965/8 K.O. Ilijaš Grad te Prijedlozi Rješenja iz imovinsko-pravne oblasti, broj: 04-31-853/05 i broj: 06/1-27-991/21.

Na kraju sjednice prezentirana je Informacija o stanju iz oblasti socijalne zaštite na području općine Ilijaš za 2020. godinu, koju su vijećnici,nakon pitanja i diskusije, primili k znanju.

LAST_UPDATED2
 
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 Obavještenje
OPĆINSKI SUD VISOKO
 
 
   
 
JAVNA RASPRAVA
na Nacrt plana "Apartmansko naselje Alain"
petak, 17. septembra 2021. godine
 
 
JAVNA RASPRAVA
na Nacrt RP "Junakovac"
petak, 1. oktobra 2021. godine
 


alt

 
 Odluka o novčanim podsticajima u poljoprivrednoj proizvodnji na području općine Ilijaš za 2021. godinu
 
 
   
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš - 2021

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2021.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1436
mod_vvisit_counterJuče1357
mod_vvisit_counterOva sedmica1436
mod_vvisit_counterOvaj mjesec32512