Održana Svečana sjednica OV Ilijaš

svecana sjednicaDanas je održana svečana sjednica OV Ilijaš povodom obilježavanja 18. godišnjice od dana kada je Općina Ilijaš reintegrisana u Federaciju Bosne i Hercegovine . Predsjedavajući Općinskog vijeća Damir Filipović u svom je kratkom obraćanju je kazao da je pred općinskom vlašću puno posla jer su gorući problemi nezaposlenost.Pozvao je sve prisutne da svi zajedno pobijedimo krizu morala kroz koju prolazi cjelokupno društvo .

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić napravio je usporedbu Ilijaša danas i prije 18 godina kada je bio porušen i podsjetivši na mukotrpni proces povratka i obnove.

-          Mnogi tu obnovu nisu dočekali, 323 šehida ostali su u grobljima izvan naše općine, još niko nije osuđen za zločine na području Ilijaša,a još nismo pronašli 54 nestala građanina.

Načelnik je kazao kako je nedopustivo da škola u Starom Ilijašu još nije počela sa radom ,i da još uvjek nemamo RTG aparat .To su ciljevi na kojima moramo brže djelovati.Međutim, po riječima načelnika puno toga je urađeno u protekloj godini,kao što je šetnica ,rekonstruisan je dio 126 IB ,u punom kapacitetu je zaživio stambeno –poslovni centar Banovac ,utopljavanje škola i vrtića ,a urađen je i vodovod Bioča .

 

Na svečanoj sjednici uručene su pojedinačne i kolektivne zahvalnice općinskog načelnika .Zahvalnice su dobili:

-Muhamed Handžić-predsjednik MZ Luka ,pokretač mnogih projekata na području ove MZ –e.

-Sead Obečevac-dokazani humanista ,krv darovao preko 90 puta .

-Mirsad Kustura –prosvjetni radnik ,dao aktivan doprinos u osnivanju brojnih sportskih udruženja .

-Džemil Herić –policajac ,rizikujući vlastiti život dokazao se kao humanista

-Izet Dilberović-participira u procesu unapređenja lokalne zajednice .

-Asmir ef.Salihović ,imam u džematu Podlugovi .

-Adem Efendić –organizator prve manifestacije „Da se ne zaboravi Srebrenica“

-Novak Petrović-pomaže Ilijaške rome

-Mehmed Smajlović-predsjednik MZ Mrakovo ,intenzivno participira u razvoju lokalne zajednice .Pojedinačne zahvalnice su dobili i Izet Fazlić i Ilić Slobodanka .

Kolelektivnu zahvalnicu je dobila firma „Fazum gradnja „Lješevo i Odbojkaški klub Ilijaš .Svečanost su uljepšali učenici O.Š „ Hašim Spahić „ i članovi KUD-a Ilijaš.

 

Image

Adresa

Ul. 126. Ilijaške brigade, br. 16
71 380 ILIJAŠ

ID BROJ: 4200621930005
Depozitni račun
RAIFFEISEN BANKA : 1610000091470429

 ISO 9001:2015

Kontakt informacije

Tel:  +387 33 58 06 20
Fax: +387 33 40 05 05
Mail: info@ilijas.ba