• ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba
 • ilijas.ba

oficijelna internet prezentacija općine Ilijaš
Održan sastanak načelnika i gradonačelnika o inicijativi osnivanja Regionalog Razvojnog Centra Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Ponedjeljak, 01 Velj 2021 16:10

DSC 0097U organizaciji Fondacije Muharem Berbić, danas je u Sarajevu održan radni sastanak o inicijativi za osnivanje Regionalog Razvojnog Centra, kojem je prisustvovalo šest načelnika i gradonačelnika iz Ilijaša, Breze, Vareša, Kaknja, Kiseljaka i Visokog.

Tema sastanka bila je zajedničko djelovanje, saradnja i realizacija projekata DSC 0052putem priključenja inicijativi Razvojnog centra u svrhu osiguranja dodatnih donatorskih sredstava namjenjenih za infrastrukturne projekte, poduzetništvo, zapošljavanje, mlade i socio-ekonomski razvoj. Na samom početku prisutnim se obratila direktorica Fondacije Muharem Berbić Halida Sinanović-Sarač, koja je istakla važnost inicijative. Detaljan plan i potrebu za osnivanjem Razvojnog centra predstavio je Adnan Mević, projektni menadžer Fondacije.

Općinski načelnik Akif Fazlić iskazao je zadovoljstvo zbog navedene inicijative te buduće saradnje sa susjednim općinama i gradovima. “Općina Ilijaš ima mnogo toga zajedničkog sa susjednim općinama te je zaista važno da realizujemo ideje i projekte od međunarodnih fondova i finansijera. Za jedninice lokalne samouprave izuzetno je važno da izađemo iz okvira vladinim sredstava te počnemo povlačiti sredstva iz drugih fondova kroz zajedničke projekte, a koji će omogućiti poboljšanje kvaliteta života stanovnika u svih šest općina“, istakao je načelnik Fazlić.

Učesnici sastanaka podržali su inicijativu osnivanja Regionalog Razvojnog Centra, a u narednom periodu definisat će se načini osnivanja i funkcinisanja Centra.

 
Materijali za II sjednicu Općinskog vijeća Ilijaš Ispis Email

Poštovani,

Materijale za sljedeću sjednicu Općinskog vijeća Ilijaš (II sjednica) možete preuzeti na sljedećem linku:

altMaterijali za II sjednicu Općinskog vijeća Ilijaš

 
Radovi na uklanjaju arhitektonskih barijera za invalidne osobe u SŠC "Nedžad Ibrišimović" Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Petak, 29 Sij 2021 13:45

ŠSC RADOVI 1U Srednjoškolskom centru “Nedžad Ibrišimović” počeli su radovi na uređenju toaleta, pristupne rampe i ulaznih portala u skladu sa standarima za invalidne osobe, a u okviru projekta “Uklanjanje arhitektonskih barijera za nepokretne i teško pokretne osobe”. Projekat finansira Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo, a implementator je UNDP – ured u Sarajevu. Ukupna vrijednost projekta iznosi 29.738,21 KM.

Budući da škola već ima lift za invalidne osobe, kroz ovaj projekat omogućiti će se i nesmetan ulaz te pristup objektu osobama sa poteškoćama u kretanju.

U junu 2020. godine završen je idejni projekat kojeg su uradili Enova, Saraj inžinjering iz Sarajeva u saradnji sa Calypso promet d.o.o. iz Bosanske Krupe. Izvođač radova u Srednjoškolskom centru ”Nedžad Ibrišimović'' Ilijaš je firma SELA d.o.o. Sarajevo.sšc barijere

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo tokom 2019. godine uputilo je javni poziv svim zainteresovanim javnim ustanovama i institucijama Kantona Sarajevo da pismenim putem iskažu interes za učešće u projektu “Uklanjanje arhitektonskih barijera za nepokretne i teško pokretne osobe”. JU Srednjoškolski centar “Nedžad Ibrišimović” jedan je od 40 objekata koji je uvršten u navedeni program.

 
Spiskovi učenika i studenata korisnika općinskih stipendija u školskoj 2020/2021. godini Ispis Email
Autor web admin   
Petak, 29 Sij 2021 00:00

Spiskovi učenika i studenata korisnika općinskih stipendija u školskoj 2020/2021. godini

Iz godine u godinu Općina Ilijaš izdvaja sve više sredstava za stipendiranje učenika i studenata. a Konkurs za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku 2020/2021. godinu pristiglo je rekordnih 376 prijava, od čega je 315 za nadarene učenike i studente, a 61 za učenike i studente u stanju socijalne potrebe. Na konkurs za stipendiranje učenika i studenata sportista pristiglo je 11 prijava. Iz Budžeta općine Ilijaš za ovu namjenu biti će izdvojeno oko 200.000,00 KM. Visina stipendije za srednjoškolce iznosi 50 KM mjesečno, a za studente 100 KM. Svi učenici i studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju od neke druge institucije ili fondacije dužni su Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica dostaviti Izjavu o odricanju općinske stipendije, ukoliko se odluče za stipendiju iz drugih izvora. Stipendiranje traje u periodu od devet mjeseci, a prve stipendije učenicima i studentima će biti uplaćene početkom mjeseca marta 2021. godine.

alt
Odluka o utvrđivanju rang liste učenika i studenata sportista koji su ostvarili pravo na stipendiju u školskoh 2020-2021. godini
alt
Odluka o stipendiranju učenika i studenata u stanju socijalne potrebe u školskoj 2020-2021. godini
alt
Odluka o stipendiranju izuzetno nadarenih učenika i studenata u školskoj 2020-2021. godini

 
Imenovana radna tijela i komisije Općinskog vijeća Ilijaš Ispis Email
Autor Enisa Mešetović   
Četvrtak, 28 Sij 2021 17:36

vandredna sjednica vijeća 2021Općinsko vijeće Ilijaš održalo je vanrednu sjednicu na kojoj su prema Statutu Općine Ilijaš i Poslovniku Općinskog vijeća Ilijaš formirana radna tijela, Komisije te imenovani članovi radnih tijela i Komisija. Sjednicu je vodila predsjedavajuća OV Ilijaš Alma Omerović.

Formirane su sljedeće Komisije:Komisija za statut i propise; Komisija za administrativne poslove, budžet, privredu, finansije i ekonomska pitanja;Komisija za kulturu i sport;Komisija za boračka pitanja;Komisija za javna priznanja, obilježavanje historijskih događaja i ličnosti i zaštitu kulturnog i prirodnog naslijeđa;Komisija za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i ekologiju;Komisija za zaštitu ljudskih prava, ravnopravnost spolova, predstavke i prijedloge;Komisija za poslove mjesnih zajednica i saradnju sa drugim općinama i gradovima;Komisija za zdravstvo, informisanje, socijalna i vjerska pitanja;Komisija za sprovođenje javnog konkursa za dodjelu gradskog građevinskog zemljišta;Etička komisija; Drugostepena stručna komisija;Komisija za mlade i obrazovanje te Komisija za izbor i imenovanja.

Nadležnosti Komisija utvrđene su Poslovnikom Općinskog vijeća Ilijaš, a mandat traje četiri godine i vezan je za mandat Općinskog vijeća.Redovna sjednica Općinskog vijeća održat će se 4. februara 2021. godine.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
OPĆINA ILIJAŠ
Strategija razvoja
Izrada Strategije
Vizija razvoja
Vodić kroz općinu
Konkursi/Oglasi/Pozivi
Općinsko vijeće
Budžet
Javne nabavke
Plan kapitalnih investicija
Postavite pitanje
Uprava Općine Ilijaš
Mjesne zajednice
Projekat LIFE

E-REGISTAR
administrativnih postupaka

 

 

 
 Odluka o pristupanju izradi Regulaiconog plana "Apartmansko naselje Mrakovo II"
 
 
   
Izvod iz prostornog plana Kantona Sarajevo za period 2003-2023 za Lokalitet Regulacionog plana "Mrakovo II"
 
 

 
 Z A K LJ U Č A K"
 
 
   
Nacrt Odluke o provođenju Regulacionog plana "Apartmansko naselje -Doci"
 
 
 
 
 Nacrt Regulacionog plana "Apartmansko naselje -Doci"
 
 

Spiskovi učenika i studenata korisnika općinskih stipendija u školskoj 2020/2021. godini

alt

Odluka o utvrđivanju rang liste učenika i studenata sportista koji su ostvarili pravo na stipendiju u školskoh 2020-2021. godini
 
alt
Odluka o stipendiranju učenika i studenata u stanju socijalne potrebe u školskoj 2020-2021. godini
 
alt
Odluka o stipendiranju izuzetno nadarenih učenika i studenata u školskoj 2020-2021. godini

 

 


 
 


 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
IZMJENE I DOPUNE REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI I" ZA LOKALITET "1" i "2"
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 
ZAKLJUČAK
 
 
ODLUKA O USVAJANJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
 ODLUKA O PROVOĐENJU IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA "PODLUGOVI II" ZA LOKALITET "1a"
 
 
IZMJENA I DOPUNA REGULACIONOG PLANA '' PODLUGOVI II '' – ZA LOKALITET ''1a''
 
 
URBANISTIČKO RJRŠENJE
 

 


 
Covid 19 - Brošura

 PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU

 
 

PRIJAVA KORUPCIJE
 
 
Prijavu korupcije i druge nepravilnosti možete prijaviti na e-mail: 
 
ZAKLJUČAK
 
 
ZAKLJUČAK
 
 
 ODLUKA O USVAJANJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIČKA STANICA" ''
 
 
ODLUKA O PROVOĐENJU REGULACIONOG PLANA "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"
 
 
REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA" (skraćeni tekst)
 

REGULACIONI PLAN "LJEŠEVO-ŽELJEZNIĆKA STANICA"- URBANISTIČKO RJEŠENJE
 

 
ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE/SUFINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O DODJELI SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UDRUŽENJA GRAĐANA KOJA OKUPLJAJU BORAČKU POPULACIJU-APLIKACIJE PROGRAMA IZ BUDŽETA OPĆINE ILIJŠ ZA 2020.GODINU

alt 

Program mjera i ušteda za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusom (Covid 19)
 

 
 
JAVNO SAOPĆENJE investitorima koji posjeduju važeće lokacijske informacije, urbanističke saglasnosti i naknadne urbanističke saglasnosti
 

 
 
Izvještaj o radu općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2019.godinu
 

 
 
Operativni plan općinskog načelnika i službi općine Ilijaš za 2020.godinu
 

 

 
 

Projekat LIFE - VIDEO

Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou – LIFE, koji provodi Međunarodna finansijska korporacija IFC, članica Grupacije Svjetske banke, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, putem UKaid-a

Informacija
o Kreditno Garantnom Fondu Serda

e-uprava
INFO

ADRESA:
126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš

TELEFON:
+387 33 58 06 20

E-MAIL:
info@ilijas.ba

RADNO VRIJEME
07:45 - 16:15

RAD SA STRANKAMA:
08:00 - 16:00


 

Sve informacije o Vašim zahtjevima možete dobiti na Info Desk-u (Info Pultu) Općine Ilijaš.

Na Info Desk-u ćete dobiti detaljna upustva, vodiće za ostvarivanje Vaših zahtjeva, kao i tipske obrasce zahtjeva.

Info Desk se nalazi na ulazu u glavnu zgradu Općine Ilijaš.

Više informacija na:
Telefon: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba

 

 

Program rada OV Ilijaš

pdfsmall
 Program rada Općinskog vijeća Ilijaš za 2020.godinu

Budžet općine ilijaš 2020
.

URBANISTIČKO-TEHNIČKI USLOVI ZA POTREBE RASPISIVANJA JAVNOG POZIVA U SVRHU DODJELE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA ZA IZGRADNJU INDIVIDUALNIH STAMBENIH OBJEKTA NA LOKALITETU NOVO NASELJE "ALIĆA GAJ" 

Skica

Poster

BROJAČ POSJETA
'
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas457
mod_vvisit_counterJuče1978
mod_vvisit_counterOva sedmica6039
mod_vvisit_counterOvaj mjesec6039